reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie wiem, teraz ja mam spad, po pobudce syna z drzemki taki był nie do zniesienia, że mnie wyprowadził z równowagi, do wieczora był okropny :zawstydzona/y:ehhh, od 20:30 śpi, a ja leżę w ciszy. Na reszcie jutro pt. Ma być ładna pogoda, ciekawe.
Słuchajcie, 27.03 mamy iść do alergologa z młodym i mamy wziąć zeszyt ze sobą, 32 kartowy wystarczy? Pewnie na jakieś zapiski dr.
I drugie pytanie. Kiedy się robi czy Wy robiłyście obciążenie glukozą i test na hiv? Ja jakoś muszę niedługo zrobić, a jutro zaczynam 22 tydz. Ten drugi kosztuje 200 zł, muszę coś wymyślić aby był na nfz , bo nie ogarnę :no2:
Gratuluję wizyt ! Mam nadzieję, że jutro będę miała lepszy humor ;-) ;)

reklama
Wreszcie mam trochę czasu żeby napisać
Pumelova rozumiem Cię doskonale,ja też szybko tyje,i jestem z tych które nie potrafią sobie odmówić,nigdy w życiu nie byłam na żadnej diecie,a teraz nagle mam dietę trzymać,zero cukru,zero mąki,nie wiem jak ja dam radę.
Jutro na 11 jadę na polną do Poznania i zobaczymy co powie diabetolog,byle nie chcieli mnie w szpitalu zatrzymać bo położna mówiła że to bardzo możliwe.Już chciałabym być z powrotem w domu i wiedzieć na czym stoję.Za to maleńka fika w brzuchu na całego,mąż się śmieje że dopomina się o cukier skoro tak nagle jej dostawe ucielam
Ja za tsh też zapłaciłam ok.20zł a za ft3 i ft4 każde ok.25zł.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra ja jeszcze tych badań nie robiłam, obciążenie powiedział ze zrobię ok. 28tyg a o HIV zapytam. Ja mam na nfz, a może rodzinny lekarz Ci da skierowanie jak jakiś spoko jest :) ?

A ja jak mówiłam tak zrobiłam, pół dnia się zamartwialam ze się nie rusza mała i jadłam słodycze i muzyka i wszystko i Nic, wróciłam właśnie z IP wszystko dobrze z małą rusza się oddycha Pani mi długo robiła usg żebym widziała dokładnie, że się rusza i nawet czkawke miała i mnie pyta czy czuje a ja mówię że nie, mówi no ma pani lozysko na przodzie to tez dlatego. Ale sama mi powiedziała, że jak mam się zamartwiac to lepiej przyjechać sprawdzić bo oni po to są :) (pewnie inna by powiedziała, że jeszcze czas na ciągłe ruchy) ale dobrze, że na taką lekarke trafiłam :)
Może ktoś powie, że jestem przerwazliwiona może tak ale nie spala bym całą noc a to też dobre nie było by a tak spokojnie spać będę :) i teraz mała szaleje czuje hehe :)

Hejka przeczytalam co u was ale wybaczcie nie odniose się do każdej bo padam na nos. Jutro mąż wyjeżdża na narty i mieliśmy szał zakupowo-pakowaniowy. Jutro też mnie nie będzie bo go odwoze do Kielc.
Gratuluję wizyt.
Pumelova nie mam się. W następne 3 tygodnie może przybędzie mniej.
Tea no oby cię nie zostawili. Ja po niektórych słodyczach mam ładny cukier, ale po ryżu to masakra.nawet odrobina podnosi mi bardzo. Jajka super i chleb oskroby żytni i owsiany. Powoli się uczę co mi służy i ty się nauczysz.
Ewella fajna lekarka, dobrze że wszystko ok.
Pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki i odezwę się w weekend.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra skad ta cena badania na hiv ja robilam i zaplacilam cos ok 30zl. Nie musialam robic prywat.wystarczylo ze idwazylabym sie usc do poradni uzakeznien tam kobiety w ciazy maja ponoc za free robione alevjakos sie balam tam.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Lilith czas szybko zleci-najgorzej jak jesteś dzień po wizycie-wtedy to się długo czeka;) Chybra nie podam Ci konkretnej ceny bo oprócz HIV miałam razem inne badania robione i kosztowało mnie wtedy 123zl za wszystko. A robiłam je okolo 9 tyg. I tak samo z glukoza ale będe miała jeszcze jedno obciążenie glukoza robione-może za 2 tyg dostane skierowanie na nie-gin mówiła że to standard:baffled:
A nie masz dodatkowego ubezpieczenia lekarskiego z pracy-ja w medicover mam chyba za darmo(okaże się pozniej) ale prenatalne 2×mam w pakiecie darmowe:D

Ewella to na fajna lekarke trafilas-takich więcej proszę ;)

Misia to szerokiej drogi jutro:)
Dobranoc :)

Dzięki dziewczyny :*:*

Megan wcześniej mnie kopala tylko na dole, od kilku dni kopie wszędzie :D

Ewella a pytałam o ten brak aktywności, czy teraz w 24 tc jest jakiś określony czas braku aktywności który powinien mnie martwić, powiedział że nie, że mam się tym nie przejmować.

Mi też robi usg szyjki za każdym razem, kiedyś spytałam ile ma cm to powiedział że dopóki więcej niż 3,5cm to nie mierzy, zawsze tylko sprawdza czy jest dłuższa

Chyba u mnie hiv był za 50. A glukoze robiłam w 20tc. Życzę dobrego humoru[emoji16]

Tea oby Cię nie zatrzymali w szpitalu, przecież szpitalna dieta to jakaś masakra [emoji16] ja całe życie mam skłonności do tycie tylko się wiecznie pilnuje. Eh

Ewella super że Ci usg zrobili. W moim docelowym szpitalu jak mi robili usg to mnie potem myśleli zostawić na obserwacji bo taki mają kontrakt.. więc raczej tam nie pojadę. Muszę się dowiedzieć czy u mnie w mieście by mi awaryjnie kiedyś nie zrobili

Misia szerokiej drogi:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

hejka,

od 4 nie śpię :( mały tak mnie kopał , że się rozbudziłam na dobre. Najpierw wysoko, potem wpychał coś nisko ... aż bolało , no i wkręciłam się w myślenie o pracy i po spaniu :(.

Nie wiem co robić , kończy mi się dziś L4 i mam mega dylemat co dalej. Chce mi się do pracy bardzo , a z drugiej strony wiem , ze 8h przy biurku nie wysiedzę, ale tutaj to pewnie się dogadam bez problemu , zresztą według programu u mnie w pracy "dbamy o mamy" mogę tylko 4h siedzieć :):) no ale z tym chodzeniem i bolacym kroczem nie jest idealnie i jak zacznę latać to będzie pewnie gorzej, bo ginka powiedziała, że lepiej nie będzie. Moge też z domu popracować , ale i tak teraz trochę pracuje ... losie losie

Anita gratuluje parki .. pięknie, ale ty chudzinka straszna , gdzie te dzieciaczki się mieszczą :):)

Puumelova może ten lekarz ma jakieś przykre doświadczenia z wagą ... ja właśnie z ciekawości sprawdziłam katę pierwszej ciąży i uwaga : raz w 4 tygodnie ( były święta w PL międzyczasie :):) przytyłam 3,7 kg i nie pamiętam , żeby położna mi uwagę zwracała , no ale to Holandia , może inne podejście , ale teściu też mi nic nie mówił :):)
A jak Twoja kolka ?

Tea to trzymam kciuki i czekamy na info :)

paninka jesteś bezlitosna z tymi goframi , dobrze, że mi gofrownica się popsuła :):) za to zrobiłam ciastka musli POLECAM :) tylko ja cukru daje o dobrą połowę mniej , no i sypie co mam w domu, zamiast wiurków często orzechy kruszone dodaję :)
Link do: Moje Wypieki | Ciasteczka z muesli (przepis II)

Tymuniek dzięki za pomysł na placuszki , też wczoraj smażyłam :)

Dobra idę budzić męża :) do później

Hej hej! W ogóle nie mam czasu ostatnio na forum.. Staram się czytać was na bieżąco, ale nie mam już siły odpisywać na tyle postów.. wstaję rano, wracam późno, a jeszcze trzeba dom ogarniać.

Gratuluję wszystkich wizyt!
Pumelova, oj jakbym mi tak lekarz nagadał to chyba bym 3 dni płakała i nic nie jadła.. taka jestem wrażliwa na tym punkcie. Na szczęście mój nic na temat wagi nie mówi.
Tea, ja robię wszystkie badania prywatnie, hiv kosztuje ok. 40zł, także jestem w szoku co to za cena!
Ewella, fajnie że pojechałaś to sprawdzić, lepsze to niż stresowanie się. No i fajna lekarka :)
Misia, to powodzenia w trasie!

Ja ruchy czuję codziennie, kilka razy dziennie. Cały czas coś się tam dzieje ;)
My ostatnio robimy odgruzowywanie mieszkania, staram się wywalać niepotrzebne rzeczy, szczególnie ubrania, ale coś słabo mi to idzie.
Dalej nic nie kupiłam.. nie wiem. Im dalej tym mam mniejszą ochotę na zakupy dzieciowe. Poza tym tyyyyle tego się nazbierało że nie wiem od czego zacząć. No i trochę mi głupio, bo jeszcze ponad 3 miesiące. Zacznę kupować i będzie wszystko stać i się kurzyć. Hehe nie wiem co robić. Chciałam mieć wszystko w czerwcu gotowe, a tu dupa :p Chyba w kwietniu już muszę się zmobilizować.
A jutro czekają mnie badania krwi, mocz, no i ta nieszczęsna glukoza. Do tego lekarz kazał mi powtórzyć toksoplazmoze, tak na wszelki wypadek. Ech, dużo krwi pójdzie.. :D

Miłego piąteczku! U mnie świeci słońce i od razu humor mam lepszy!

reklama
Aha ja też mam dylemat co z pracą bo nie mam przeciwwskazań ale czepiali się że mnie tak długo nie ma i już oddałam komputer.. kolki nie mam, zawsze przechodzi, nawet zapomniałam o to spytać lekarza. Przykrość mi zrobił bo powiedział że uważał mnie za inteligentną kobietę a ja robię takie głupie rzeczy. Do teraz mi smutno [emoji14]

Linoone zaczynacie wicie gniazda :D

Do tego wszystkiego przetoka mi się odnowila i muszę znow iść do dentysty, tym razem na wiercenie.

Zły dzień.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry