reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie wiem, teraz ja mam spad, po pobudce syna z drzemki taki był nie do zniesienia, że mnie wyprowadził z równowagi, do wieczora był okropny :zawstydzona/y:ehhh, od 20:30 śpi, a ja leżę w ciszy. Na reszcie jutro pt. Ma być ładna pogoda, ciekawe.
Słuchajcie, 27.03 mamy iść do alergologa z młodym i mamy wziąć zeszyt ze sobą, 32 kartowy wystarczy? Pewnie na jakieś zapiski dr.
I drugie pytanie. Kiedy się robi czy Wy robiłyście obciążenie glukozą i test na hiv? Ja jakoś muszę niedługo zrobić, a jutro zaczynam 22 tydz. Ten drugi kosztuje 200 zł, muszę coś wymyślić aby był na nfz , bo nie ogarnę :no2:
Gratuluję wizyt ! Mam nadzieję, że jutro będę miała lepszy humor ;-) ;)

Chybra ja za HIV płaciłam w Luxmedzie 30zł. To nie wiem czemubu Ciebie aż 200 zł?[emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova nie martw się! Każda w nas stara się uważać, ale to wcale nie jest takie proste, przecież nie będziemy się głodzić. Poza tym to jest jedyny czas kiedy można sobie pozwolić na jakieś większe przyjemności. Ja tez cały czas mam paranoje na tym pkt, to juz nie te lata, kiedy szybko się spalało kalorie.
Ja czytałam ze w drugim trymestrze tyje się najwiecej, bo metabolizm bardzo zwalnia. Natomiast w trzecim znowu przyspiesza i pomimo tego ze dziecko szybko rośnie i przybiera na wadze, to nie ma takiego odzwierciedlenia na wadze.
Mam nadzieje ze to prawda, tym się pocieszam[emoji6]
A tak wogole to z tego co pamietam masz zgrabne udeczka i tego nie jedna Ci zazdrości[emoji4] ważne żebyś czuła się dobrze sama ze sobą i się nie smucila[emoji5]

Pumelova nie martw się! Każda w nas stara się uważać, ale to wcale nie jest takie proste, przecież nie będziemy się głodzić. Poza tym to jest jedyny czas kiedy można sobie pozwolić na jakieś większe przyjemności. Ja tez cały czas mam paranoje na tym pkt, to juz nie te lata, kiedy szybko się spalało kalorie.
Ja czytałam ze w drugim trymestrze tyje się najwiecej, bo metabolizm bardzo zwalnia. Natomiast w trzecim znowu przyspiesza i pomimo tego ze dziecko szybko rośnie i przybiera na wadze, to nie ma takiego odzwierciedlenia na wadze.
Mam nadzieje ze to prawda, tym się pocieszam[emoji6]
A tak wogole to z tego co pamietam masz zgrabne udeczka i tego nie jedna Ci zazdrości[emoji4] ważne żebyś czuła się dobrze sama ze sobą i się nie smucila[emoji5]

dzięki :D nie chodzi o to że dużo ważę tylko że za szybko przybrałam.. bo przytyłam 5kg z czego 2,5 w ciągu ostatnich 3 tyg :p trochę poszalałam ;)

już nie marudzę! nie chce Was tym męczyc :) dziękuje za dobre słowa :p

Hej dziewczyny
Wczoraj miałam wolny dzien, wiec troszke porobiłam rzeczy w domu, nawet nie mialam za bardzo czasu napisac
Dzis rano pojechałam na badania a tam czarno w diagnostyce, tylu ludzi to nigdy nie widzialam, ale nawet w miare szybko poszło.

Pumelova jejku okropny ten Twoj lekarz, ja tam mam juz 10 na plusie i moj nic na to nie mowi, choc według wszelkich statystyk przekroczyłam juz dawno dopuszczalną granice, ale tez z drugiej strony jestem mała a brzuch mam juz naprawde wielki, wiec pewnie dlatego

Chybra hiv sie w sumie robi na poczatku ciazy, jest wazny tylko 3 miesiace jak zreszta wszystkie wirusowe. Ale cena 200 zł to strasznie drogo, ja nie pamietam ile placilam, ale napewno nie tyle.

Ktos pytał o cene tsh- dzis płaciłam dokładnie 17 zł.

Linoone nie przejmuj sie, ja dopiero kupiłam kilka ciuszków, a tak to tez nic nie mam z wiekszych rzeczy i raczej na razie nie bede kupowała, moze dopiero na koniec kwietnia, ale raczej pozamawiam hurtem wszystko przez allegro plus jedne zakupy w smyk megastore :D

Hej :)

Pumelova no nie przejmuj się już wagą będzie dobrze :) będziesz później z wózkiem biegała to szybko zrzucisz :)
Eh dentysta..powodzenia oby nie bolało
A o te ruchy ze jak często to wiem właśnie czytałam ze jeszcze nie teraz codzienne liczenie ale ze cały czas się ruszała ostatnio to się zmartwiłam.

Słońce świeci od rana super, ale narazie trzeba obiad zrobić a później umówiłem się z teściową do sklepu z tekstyliami bo ma uszyć falbanke do łóżeczka i kolyski :) i imię z literek takich miękkich tez robi mówiła :)

Miłego dnia :)

Cześć Kobietki,

Od rana mam wk..wa. Siedzę w drugim labo, bo z 1 wyszłam po 30 minutach - szczyt chamstwa i znieczulica przerosła moje wyobrażenia. 20 staruchow (przepraszam za określenie.. Ale tej 20 się należą gorsze słowa) w kolejce, nikt nie jest ostatni, dodatkowo jeszcze jedna ciężarna (też ok.20-24 tc) i kilkoro małych dzieci. Staruchy dosłownie laskami wymachiwali kłócac się o swoje pierwszeństwo. Nie wytrzymalam, druga ciężarna też - wstalysmy, ubralysmy się i rzucilysmy im wiązanke.

W drugim labo czekałam tylko 10 minut - pomimo wielkiego zamieszania związanego z medycyną pracy, itp. Zapomniałam o cytrynie, ale jedna z pigul mi swoją wcisla [emoji6].
A teraz siedzę, nadrabiam cały wczorajszy dzionek na BB

Truskawka - witaj w klubie [emoji6].

Ja za Tsh płacilam 16 zł.

dzięki :D nie chodzi o to że dużo ważę tylko że za szybko przybrałam.. bo przytyłam 5kg z czego 2,5 w ciągu ostatnich 3 tyg :p trochę poszalałam ;)

już nie marudzę! nie chce Was tym męczyc :) dziękuje za dobre słowa :p

Wiem, ze to chodzi o szybkość przybierania, ale to juz ponad połowa ciąży i 5 kg to wcale nie dużo. Niektóre dziewczyny od początku tyją, a inne w międzyczasie nadrabiają. Ja tez koło 5 kg, z tym ze do 16 tygodnia byłam na minusie i pózniej nadrobiłam. Ale wcale się nie obżeram, tylko bardzo się pilnuje bo mam tendencje do tycia. Teraz sobie pozwoliłam na lody i czekoladkę zeby dziecko rozruszać, tak to zero słodyczy. I boje się co to bedzie po świętach u babci i moich rodziców[emoji51]
Ale tez trzeba pamiętać, ze woda się zatrzymuje, piersi dodatkowo waza, łożysko, wody płodowe no i Maluszek. Także nie jest zle. Niby 9-11 kg to dziecko z pakietem tym całym, a reszta to nad programowe kilogramy. Ja w pierwszej ciazy przytyłam 14 kg, po 3 dniach w szpitalu miałam -8kg. Po dwóch miesiącach byłam szkieletem 5 kg chudszym jak przed ciążą, tak córka wyciągała ze mnie.

Dziękuję Wam bardzo! jesteście kochane :)

ewella najważniejsze że się uspokoiłaś po usg :) zazdroszczę że Ci teściowa zrobi te literki! ja planuję szyć tzn nauczyć się szyć ale ciągle to przekładam :p

aga km współczuję przygody w lab. trzymam kciuki za dobry wyniczek :)

Madziazt dzięki :*

Witam Was cieplutko.
Kiepska noc. Poszłam spać około 23 a o 2 po spaniu. Wkurzona jestem...Mąż śpi a ja nie mam pomysłu na obiad. Robię pranko i chyba wystawię je na działkę bo pięknie świeci słoneczko.

Aga przepraszam ale dzisiaj mnie Twoja przygoda rozbawiła w laboratorium:) Miałam właśnie tak w środę ze staruchami i laskami. W Bolesławcu znieczulica dla kobiet w ciąży.

Kasiulka! buty kupiłam sportowe adidas z materiału przewiewnego więc na cieplejsze dni fajna sprawa.

reklama
Cześć Kobietki,

Od rana mam wk..wa. Siedzę w drugim labo, bo z 1 wyszłam po 30 minutach - szczyt chamstwa i znieczulica przerosła moje wyobrażenia. 20 staruchow (przepraszam za określenie.. Ale tej 20 się należą gorsze słowa) w kolejce, nikt nie jest ostatni, dodatkowo jeszcze jedna ciężarna (też ok.20-24 tc) i kilkoro małych dzieci. Staruchy dosłownie laskami wymachiwali kłócac się o swoje pierwszeństwo. Nie wytrzymalam, druga ciężarna też - wstalysmy, ubralysmy się i rzucilysmy im wiązanke.

W drugim labo czekałam tylko 10 minut - pomimo wielkiego zamieszania związanego z medycyną pracy, itp. Zapomniałam o cytrynie, ale jedna z pigul mi swoją wcisla [emoji6].
A teraz siedzę, nadrabiam cały wczorajszy dzionek na BB

Truskawka - witaj w klubie [emoji6].

Ja za Tsh płacilam 16 zł.

Ojej współczuję podniesionego ciśnienia a rana[emoji20] dobrze ze miałaś jakąś alternatywę i mogłaś pójść gdzie indziej.

Do góry