reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej

Aga nie dziwie Ci sie ze sie wkurzasz bo te staruchy takie sa wiecznie u tego lekarza siedza i wiecznie sie spiesza a potem stoja pod sklepem albo apteka i pierdziela glupoty tak mnie to denerwuje.Tymbardziej ze sama z taka osoba mieszkam, moja babcia 76l i tylko do kosciola chodzic , modlic sie a drugiemu za darmo by nic nie dala.Jest tak skapa na wszystko jej szkoda...nam we wlasnym domu glupio pizze sobie zamowic bo juz slysze , ze to tyle kosztuje i lepiej chleb ze smalcem zjesc jesssuuu:D albo jej teksty ze nie mozna isc na spacer z dzieckiem jak troche wiatru jest bo sie nalyka powietrza! Jakby powietrze to conajmniej czad byl..:D

Chybra ja mialam skierowanie na.hiv na samym poczatku.

Pumelova burak i tyle olej go.Potem bedziemy sie kg martwic , a 5 kg na ten tydzien to nie duzo.A jeszcze tekst ze mial Cie za madra pffff!

Ewella to taka lekarka w tyskim szpitalu szok!:D dobrze ze z mala wszystko.ok i sie uspokoilas.

Tea trzymamy kciiki.

Co do ruchow moja kopie jak szalon..ale czuje to mocno bo lezy poprzecznie twarza do mojego brzucha dodatkowo mam lozysko wysoko na tylnej scianie wiec czuje wszystko bardzo intensywnie, i w sumie caly czas ja czuje.Mam nadzieje ze sie obroci bo ginka mowila ze bede niezle obkopana.No i poprzeczne nie jest dobre dla bioderek..

Na slasku piekna pogoda kawke wypilam lece pranie powiesic.Szkoda ze weekend ma byc brzydki wrrr

010igov35ye70zfx.png

reklama
Aga_k_m eh..co za ludzie.. od razu nerwy z rana, dobrze, że miałaś wybór iść gdzie indziej bo jak niektóre idziemy z nfz to tylko w danej przychodni można zrobić (przynajmniej u mnie tak jest). Życzę aby reszta dnia była lepsza mimo takiego poranka :)

Inka pomysły na obiad i mi już się kończą ;) mój to cały czas mówi jemu obojętne co będzie więc dużo mi to pomaga :p

Lilith - niezła fura (i to jeszcze Bmw)! Nie jeden starszak poplakalby się z zazdrości [emoji6]
Jaka piękna wiosna u Was [emoji7][emoji4]

Patuszka - matko... Ale masz malutką nóżke. Moja prawie 8 latka nosi rozmiar 34 (i raczej małej nóżki mieć nie będzie, bp i po kim? Ja mam rozmiar 41 a mój chłop 47/48)

Misia - córka koleżanki parametry wzrostowe ma jak moja J [emoji3]. Szacun dla jej mamy [emoji5].

Ika - piękne pazurki [emoji3]
No i oczywiście ciii [emoji6][emoji3]

Anita - gratuluję udanej wizyty i potwierdzonej parki [emoji3].

Tea - najważniejsze, że masz wykryta ta cukrzycę i możesz się teraz do niej odpowiednio odnieść [emoji5]. Trzymam kciuki za samokontrole [emoji110]

Bułkaasia - zdrówka! Nie możesz zrobić sobie przerwy? Nie dość, że lumbago to jeszcze to zapalenie spojówek :-(

Tęczowa - gratuluję udanej wizyty [emoji3]. 200 % szczęścia w pelni zasłużone [emoji3][emoji3][emoji3]

Pumelova - spokojnie.. Moja gin w poprzedniej ciąży też mnie raz tak zajechala, a później już było ok.. Więcej wagi nie komentowala. Gratuluję udanej wizyty [emoji3]

Paninka - Ty niedobra Kobieto... Tak kusić goframi, gdy ja ciągle na czczo nadrabiam forum (po 11:00 dopiero mogę cos zjeść) [emoji14][emoji6]

Ewella - bardzo dobrze, że byłaś na IP i sprawdziłas co z małą - spokój jest najważniejszy [emoji5].

Inka byłam kiedyś z Bolesławcu chyba, jest tam jakas huta? Studiowałam metalurgie i chyba byłam tam na wycieczce:>

Maziajka każda babcia ma swoje humory. Moja lubi rządzić w rodzinie, zjebala ostatnio mojego tatę że wyjeżdża sobie na weekend zamiast mi pieniądze na dziecko dac. I już nam opowiada ile kasy ma odłożone dla prawnuczki. Tak jakbyśmy tylko dla kopert przychodzili. Przykre :/

Moja leżała wczoraj na ukos:D i kopie mnie z prawej nad pepkiem. Dzięki Bogu mnie kopie bo to jedyna dobra rzecz w dniu dzisiejszym. A no i sprzedałam od wczoraj 2 pary moich butów, jeszcze jedna zostala[emoji16] fajna zabawa chyba zacznę wszystko sprzedawać haha

Ewella ja nie znoszę tego 'obojętne' co będzie na obiad. Wolałabym konkrety. Zawsze się o to wkurzam :D

Aga km trzeba było kanapki wziąć żeby zjeść w drodze do domu:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas przepiekna pogoda, zaraz sie zbieram na jakies male zakupy, a potem jade do kulkowa zrobic przedplate za urodziny coreczki (trzeba osobiscie). Zdecydowalismy sie na ta 10 rano hihi:)
Msm jeszcze pytanie do Was, bede zapraszac przedszkolaki z grupy coreczki,wiele z tych dzieci ma rodzenstwo (czasem w naszym przedkolu, tylko w innej grupie). Czy w takiej sytuacji wg Was wypada zaprosic to rodzenstwo tez? Jak to jest u Was praktykowane na urodzinach?Nie mowie o sytuacji, gdy rodzic jest naszym blizszym znajomym, tylko w przedszkolu na zasadzie dzien dobry czy czesc i pare slow z nim zamienie.

Dziewczyny, nie przejmujcie sie tsk waga, ale tez jak ktos ma tendencje do tycia to nie zajadajcie slodkosci caly czas;)

Aha, pumelova wiadomo, ze praca jedt wazna, ale ja bym nie ryzykowala jezeli sa jakiekolwiek wskazania do tego zeby sie oszczedzac. Po prostu nie wybaczylabym sobie gdyby mojemu dziecku w brzuszku cos sie stalo, zawsze myslalabym, ze to przez to, ze za malo sie oszczedzalam. Ale jak ktos sie dobrze czuje, nie ma przeciwskazan to pracowac mozna przeciez prawie do konca:)

Aga, Truskawka to mialyscie poranny horror;)

Ostatnia edycja:
Pumelova - kanapki mam przy sobie, ale i to labo, w którym w końcu wylądowałam jest 5 minutek spacerkiem ode mnie (a ja głupia je pominelam bo się kolejek bałam [emoji1]), więc na śniadanko idę do domku [emoji4].
W Bolesławcu Kochana nie ma żadnej Huty. U nas tylko ceramika rozkwita, i jeżeli ktoś widział w Bolesławcu kominy - ti albo z cieplowni, albo z zakładów ceramicznych.
Naszym powietrzem spokojnie można się sztachac [emoji6].

Inka - ja robię dzisiaj rybkę w cieście na obiad + ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka, no i może jeszcze z kiszonej kapustki [emoji5]. Zupę sobie daruje [emoji6]

Maziajka - Twoja babcia jest jak moja teściowa. Wczoraj usłyszałam pytanie "po co kupuje ciuszki i inne gadżety dla młodej, skoro po Jagodzie powinnam jeszcze mieć"? I w ogóle od teraz nie powinnam nikomu żadnych ciuszków po Jadze przekazywać tylko zbierać do wora dla Kalinki [emoji1][emoji1][emoji1]. Czujesz - 8 lat różnicy?! Juz widzę szczęście na buzi mojej drugiej pociechy jak dociera ciuchy po starszej siostrze [emoji19]

Ostatnia edycja:
Chybra ja prowadzę zeszyt przy synu, tak mi jedna Pani doktor poradziła i jak jestem na wizycie to proszę o wpisanie krótko co mu jest i dawkowanie leków, sama też zapisuję zaostrzenia astmy i gorączki, fajne to jest bo masz wszystko w jednym miejscu, jak mam jakiś wypis z kliniki czy sanatorium to wklejam chronologicznie i tym sposobem mam całą historię razem
ewella90 ja uważam że nie jesteś przewrażliwiona, jak nie czujesz ruchów to trzeba to po prostu sprawdzić
Anita7891 ja mam medicover i mam za darmo jeśli zleci mi lekarz
pumelova dentysta :( powodzenia :) żeby nie bolała
aga_k_m to co to się dziś dziej, ja też byłam rano i kolejka straszna
Pola@ ja mam ten sam dylemat teraz :) ale ponieważ zapraszamy tylko bliźniaków z grupy mojego syna i oni mają siostrę to postanowiliśmy z mężem że ją też zaprosimy, ja nie zapraszam więcej z przedszkola, ale uważam że tylko kolegów powinno się zapraszać, chyba że się dobrze zna z rodzicami

Miłego dnia :)

Aga co za ludziki.. Dobrze, że pojechalas do innego labo.

U nas leje i zimno.. Tak się zapowiadało bo nawet się cieszyłam, że na weekend ogarniemy większość w chacie..

Chora jestem.. Od wczoraj mam megaa dreszcze, zaś kaszel głową boli i co gorsza na wymioty mi się zbiera :(
Syn tez kaszle ale tylko nocą ech :( te dreszcze najgorsze..

Chybra ja nie pamiętam ile płaciłam za hiv, ale na pewno nie aż 200 zł i robilam na początku ciąży. Ale wiem o czym ty mówisz, bo też się kiedyś wystraszyłam, że tyle to kosztuje. A kobiety robią badanie na anty HIV tak to się nazywa dokładnie, bo jest coś droższego o czym ty piszesz ale dokładnie nie wiem o co chodzi.
Na test obciążenia glukozą wybieram się w ten poniedziałek i też mam pytanko do Was, które już robiły. Czy dzień przed badaniem ograniczacie jakoś słodycze? Bo ja ostatnio zaczęłam znowu słodkości jeśc i nie chce żeby mi cukier za duży wyszedł.
A moja kruszynka znów wczoraj i dzisiaj mniej aktywna. Eh od czego to zależy...

reklama
Przyszła_mamusia ja dzień przed testem glukozowym powiedzmy delikatnie ograniczyłam słodycze do jakiś ciastek zbożowych .. a i od 18 nic nie jjadłam i nie piłam poza wodą :) ale czy to konieczne to do końca nie wiem :):)

Dziewczyny po CC , jakiej grubości macie blizny ?

Lilith za dobra kobitka jesteś, bo złego licho nie bierze ,a czepia się Ciebie cały czas coś ... zdrówka :)

aga_k_m szkoda mi nawet słów na tą starszyznę , a wiecznie narzekają na młodzież, żem iejsca nie ustapią itp , a sami zachowują się jeszcze gorzej ... najważniejsze , że załatwiłaś wszystko sprawnie :)

Pola@ ja bym zaprosiła tylko dzieci z grupy , rodzeństwo ewentualnie tylko przy bliższych znajomych

Do góry