reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith już kupiłam pudełka zwykle ale mam gdzie je dac więc spoko:)
Dziś będę przymierzac wszystko co mam w szafie:D

Tymuniek udanych zakupów!

Misia Jakie pojemniki? Takie małe białe? Chyba widziałam wczoraj

Kasiulka one są na tak krótko? Jak je wczoraj oglądałam to stwierdziłam że są za duże [emoji23] nie wiem jak szybko rośnie dziecko[emoji14]

Lilith ja mam tak że jak robię sobie
Zastrzyki w brzuch to czasem nie wiem czemu skóra mnie tak mega boli w tym miejscu - aż szczypie. Jeśli masz takie uczucie to współczuję... :*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie brzuchy :)

U nas wiosennie..14stopni dzis ma byc..i juz cieplawo jest..od rana ptaszki spiewają..ehh mogłoby już tak zostac..

ŻonaGraja 3mam kciuki i życzę powodzenia..Zmiany są w życiu potrzebne..tymbardziej że to w waszej sytuacji najlepsze co mogło się wydarzyć..Będzie dobrze :)

Tea współczuję tych złych wyników..Spokojnie..Zrobilabym tak jak dziewczyny radzą..
Swoją drogą niewypowiadam się za wiele w kwestii badań bo nas takowych niema..Ja miałam ok 12tyg pobieraną krew - 9fiolek..badają ja bardziej szczegółowo i to na tyle...Miałam jeszcze badania w 14 tyg pod kątem zdrowia płodu które zleca się po 30roku życia..i to na tyle..Patrząc na wasze badania trochę mnie to przeraza..ale tak samo było przy pierwszej ciąży..Także mam nadzieję że wiedzą co robią..

Bulkasia 3mam dalej kciuki..musi być dobrze :)

Lilith biedna ty..Co jakiś czas coś się u was dzieje..współczuję..

Wybieram się do szkoły..życzę wszystkim miłego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia_831 ja tak miałam będąc w Anglii, ostatnie usg w 20 tygodniu a później tylko macali brzuch czy się odwrócił i mierzyli czy rośnie prawidłowo :)
tea80 spokojnie, a nie miałaś wcześniej TSH robionego ? bo wynik podwyższony teraz to tylko dla ciebie gorsze samopoczucie, dla dziecka nie, mi powiedział moja pani doktor że do póki nie jest przekroczone normy zdrowego człowieka a ft3 i ft4 są w normie to jest ok, zrób jeszcze ft3 i ft4... a glukozę może powtórz jeszcze...
Przyszła_Mamusiaa zrób sobie TSH to tylko 20 zł a będziesz spokojniejsza
bulkaasia no i super :) dzielne dziewczyny :) mam nadzieje że posiedzą jak najdłużej :)

Miłego dnia :) i powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Dzień dobry Babeczki[emoji8]

Lilith, nasze biedactwo, ciągle coś Cię dopada... Trzymam kciuki, by na tym się skończyło[emoji110]

Pumelova, my już po przeglądzie szafy, jaki luz się zrobił[emoji23]

Kasiulka, mi też się wydawały takie duże te wanienki[emoji16][emoji16]

Bułkasia, niech małe Dziewczynki siedzą jak najdłużej
u Mamusi w brzuszku
[emoji123]Wczorajsza wizyta u gina w miarę ok. Mała rośnie, jest 24 tydzień i ma 650g, także [emoji106]
Za to moje wyniki lecą na łeb, na szyję... Biorę od 3 tygodni 2 razy dziennie Tardyferon Forte i 1 raz femibion duo, a wszystko dalej spada Hemoglobina 9,8, hematokryt 28,2... Za dwa tygodnie kolejne badania, za trzy wizyta. Staram się stosować dietę bogatą w żelazo i wit C, a to nie działa[emoji37]
Martwię się o moje Maleństwo.

Po wizycie na poprawę humoru Mała dostała pierwszą czkawkę, fajne uczucie[emoji4]

Udanego dnia, przesyłam słonko z Pomorza[emoji295][emoji295]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka,

Ja dziś się glukozuje i "relaksuje" w fotelu w przychodni [emoji53] ta glukoza spoko, cytrynowa była [emoji6]

Lilith współczuję tego swędzenia oby trochę ustąpiło

ŻonaGraja super, moje ulubione powiedzonko to : kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu [emoji38] cieszę, się ze znalezliscie rozwiązanie i trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej, najważniejsze, że decyzja podjęta, resztę ogarniecie

Pumelova ja mam tą wanienke z ikea, po Filipku narazie skladuje w niej prasowanie [emoji6] idealnie mi wchodzi do szafy, ja ją bardzo lubiłam

Bulkaasia ale dobre wieści, oby tak dalej i jak najdłużej, to Ty pierwsza z nas się rozpakujesz [emoji5]

Co do ruchów to ja czuję ciągle, aż mam wrażenie że on malutko śpi

Anita7891 trzymam kciuki, powodzenia

Tea koniecznie zrob ft3 i ft4 i powtórz też tsh, wynik za wysoki , ja biorę euthyrox 75 i ostatni wynik miałam 1,6 i jest ok. Ja juz miałam niedoczynność zdiagnozowana przed ciążą i brałam euthyrox 25 ale w ciąży skakalo mi tsh i tak doszłam do 75.

Kalysa gratuluję synka i dobrych wyników

Agnes,Jenny84 gratuluję córeczki

Miłego dnia [emoji38]

3jgxhqvkn04csc4c.png

Patuszka sproboj sobie jeszcze kupic burak forre jest to preperat bez recepty calkowicie bezpieczny wyciag z buraka ja go stosuje i jest poprawa.Biore 3*1.

010igov35ye70zfx.png

Hej babolki
Wczoraj doczytywałam super ksiazke i juz nawet nie mialam czasu na forum, jak szukacie czegos fajnego do czytania to polecam "swiatło miedzy oceanami" na ostatnich stronach łzy juz mi ciekły ciurkiem, a to sie rzadko zdarza, teraz film będe chciała obejrzec.

Bulkaasia trzymam kciuki za dziewczyny, zeby jeszcze wytrzymały te ostatnie tygodnie!!

ZonaGraja i super decyzja, czasem warto postawic wszystko na jedną kartę :) tak jak Pola pisała- jest to troche dziewczyn z Krk, wiec smiało pisz, zawsze cos podpowiemy gdzie jaki lekarz, szpital itp :)

Tea kurcze nie fajnie z ta cukrzyca i tarczyca. Mnie tez sie strasznie chce pic i tez sie zaczełam niepokoic czy to nie cukier przypadkiem, choc w 1szej ciazy nie mialam cukrzycy a byłam duuuzo grubsza niz teraz. A co do tarczycy to ja przed ciaza idealny wynik, a pozniej zaczał rosnac i dostałam leki na to. W 1szej ciazy nikt mi nie kazal badac tsh, a ostatnio zobaczyłam swoja karte ze szpitala z porodu i okazało sie, ze mialam wynik prawie 3, ale jakos nie zaszkodziło to w zaden sposób. Chyba najgorzej w 1szym trymestrze, bo mozna przez to poronic.

Przyszła mamusia dokładnie tak jak dziewczyny pisza, przez 2 h sie bakterie napewno nie namnoża, ja zawsze po 2-3 h dostarczam mocz do badan, a zanim oni go przewioza do lab. to napewno mija z 5 h jak nie wiecej i wczesniej mialam bakterie a teraz nie mam. Możesz sobie brac urinal, u mnie pomogł, tylko trzeba 2 tabletki dziennie- rano i wieczorem. Ja póki co cały czas biore, bo mam problemy z nerkami, wiec lepiej zeby tam sie zadne bakterie nie zbierały.

Aha83 tez sie zastanawiam czy córka spi czasem, bo tez praktycznie cały czas czuje, dzis wstałam na siku o 3 w nocy i tez sie ruszała, a myslalam, ze w nocy spi.

Alex zazdroszczę pogody;) u nas dziś nie ma słońca [emoji17]

Patuszka boję się zaczynać mój przegląd że zostanie 5 rzeczy na krzyż :( ale kupiłam wczoraj kolejna sukienkę, używana happymum[emoji16]
Super że z małą wszystko ok:) co do krwi to nie wiem co Ci poradzić ale dziewczyny tu też mają słabe wyniki :(

Aha trzymam kciuki za dobry wynik krzywej [emoji14]

Ja mocz dostarczam w ciągu godziny od sikania bo się obawiam bakterii. W ogóle to zauważyłam że ostatnie 2 razy nie sprawdzili w ogóle bakterii bo nie miałam ich w wyniku a właśnie jeden z tych razy byłam na glukozie i widziałam że moja próbka moczu tam kwitnie nie wiadomo ile. A teraz jak oddaje zanim przyjdzie dużo ludzi (przed 7) albo jak oddawałam w weekend to zawsze są sprawdzone bakterie. Może tea spróbuj w innym lab??

Muszę się Wam pochwalić, dziś mój mąż pierwszy raz został kopniety przez małą!!!! [emoji16][emoji16][emoji16][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith trudno mi to sobie wyobrazić, mam nadzieję że szybko przejdzie.
A myślicie że jest szansa takiego roczniaka przerzucić do wanny już?
Pumelova o nie mi chodzi. Takie małe na waciki czy krem. Dzidziowi chce kupić szafki do sufitu i nie będę miała miejsca na komodę.
Alex miłej nauki :)
Patuszka super że wszystko z dzidzia dobrze widać ciągnie od Ciebie, musisz się trochę podrasowac.
Aha ponoć dzidzie teraz śpią po 20h na dobę. Może się często wybudzają :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Patuszka89 spróbuj herbatę z pokrzywy, mi pomogła przy anemii :) teraz też piję i mam wyniki dobre, kupisz w każdym zielarskim i aptece, ja w nią nie wierzyłam ale postanowiłam spróbować i działa :)

Do góry