reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Doczytałam :)

Nieźle te przemiany płciowe hihi, ważne że jesteście szczęśliwe i zadowolone :)

ZonaGraja będzie dobrze, myśl pozytywnie. To dobrze, że taka decyzję podjeliscie, będzie tylko lepiej.

Kasia ano nigdzie nie ma, chyba że masz wskazania. U mnie w 28 i 32 będzie. Brzuch miałam już dziś mierzony.

Co do ruchów, moja prawie nigdy nie leży tak, by kopala do środka inie przepadam za tym uczuciem, jest dziwne i zawsze pidskakuje. Ona leży zawsze tak, że wykopuje przez brzuch mój i faktycznie, co tydzień to intensywność jest dużo mocniejsza i czestsza.

Tea skąd takie coś wzielas? Tsh rośnie z ciążą z reguły, wiec takie wysokie nie mogło być. U mnie w 6 tyg było już 2,6 a w 21 ( chyba) 3,4. Jakie masz ft4?? Jak w normie to spokojnie.. Nie mam jeszcze leków i sama swiruje ale tu każdy się spiera, że jest Oki po 1 trym..

Mamusia przykro mi z powodu psiaka :(

Maziajka to prawda,tsh jest najważniejsze w 1 trym. Później już zdecydowanie mniej bo ryzyko dla malucha mniejsze.

Pumelova do chowania rzeczy ubraniowych polecam tę torby odsysane, dużo miejsca zyskasz.

Jest. Idę robić z praniem :)

reklama
Tea przy niekontrolowanej tak, ale spokojnie masz wykrta o czasie :).

Lilth do prania ja do cwiczen :D
Dziwne z ta skora na brzuszku... mam nadzieje ze szybko sie uporasz

Ostatnia edycja:
Hey! Jakoś nie za bardzo mam czas aby się wklejać w rozmowę.
Samoopalaczy i podkładów ogólnie nie używam i bardzo nie lubię ble :-p Czekam cierpliwie na słońce. Chociaż już mnie wnerwia ta pogoda i nie wiem czy się doczekam.
Zakupów dla Leosia jeszcze nie robię, najpierw sprawy remontowe w kwietniu i w maju muszą się zakończyć.
Tsh miałam ok 10 tyg robione i lekko wystawału poza normę więc nic z tym nie robię.
Mam jakieś stany lękowe czy takie jakby związane z niepokojem, mimo że syn regularnie się rusza , jeszcze jakieś niewyjaśnione bóle się pojawiają, na szczęście jak poleżę na lewym boku to przechodzą . Dobrze, że już została tylko jedna połowa zamartwiana :-p
Zaliczyłam z synem dziś2 spacery, jutro do rodziców jedziemy, a pojutrze do kumpeli, poza tym dom, syn, mąż, spacery, samochód, nuda:-p Wizyta dopiero za 2 tyg ehh.
Pozdro! ;-) ;)

Tea ja jestem na insulinę nocnej i diecie da się żyć uwierz trzeba się pilnować przejdziesz szkolenie będzie wszystko z czasem się normować ja no.mam nadwagę i to też spowodowało że organizm sobie nie radzi z cukrami trzustka nie działa jak powinna a dodatkowo ciąża łożysko obciąża organizm na tej diecie da się schudnąć a cukry powracają do normy cukrzyca jest niebezpieczna owszem czasami dzieci rosną za dużo i są duże ale różnie bywa nie ma co się nakręcać diabetolog da ci wytyczne powodzenia;)
Bulkasia kibicuje wam dalej oby jak najdłużej maluszki były w brzuszku i grzecznie rosły;)
My jutro mamy wycieczkę do ortodąty 40km wygraliśmy też bilet rodzinny na pociągi mój młody uwielbia je a tam będzie mógł pojeździć na dachu pociągu sterować kolejkami i wiele innych atrakcji po drodze trzeba zaliczyć McDonald's i zostają zakupy w outlet;) także intensywny dzień:) spokojnego wieczoru;)

Tea za to nie ma ryzyka przenoszenia bo poród jest indukowany jak nie urodzisz wcześniej.
Pumelova ja też kupuje wanienke w Ikei i takie pojemniczki na łóżeczko też planuje. Jak mąż wróci z nart to jedziemy bo jeszcze szafki chcemy dokupić. Też mam blisko do Ikei.
Lilith a co Ci się dzieje z ta skóra na brzuszku? Przesuszona za bardzo?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia nie jest sucha właśnie. Swędzi strasznie na wieczór szczególnie, dostaje wtedy takiej wysypki ale ona jest gładka, wiec jakby kropkowe placki wychodzą z przegrzania, brzuch bywa ciepły. Dół, przy bliznach po cc promieniuje do pleców to, to taki ból jak jesteś chora i bolą Cie mięśnie bądź skóra. Znasz to uczucie? Boli to nie tylko od dotyku, tylko od musniecia bkuzki czy samego ruchu, taka mega tkliwa skóra.. Wyszła mi tam jakaś żyła ale lekarka mówi, że nie ma z tym związku. Smaruje bardzo często brzuch do tego.
Mam nadzieje, ze dobrze wytlumaczylam.

Z Ikei fajne są ręczniki ale te większe, małych się nie opłaca.

Kasiulka nie raczej. Lekarka powiedziala, że to jest nadwrażliwość skóry, jakby nie dała rady się naciagac stąd ból i taka jej reakcja..
Zdziwiło mnie to, bo mam mały brzuch w porównaniu do 1 ciąży ale ona powiedziała, że tamta ciąża to 12 lat temu była.. I skóra tez wtedy inaczej reagowała..

reklama
Do góry