reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Jenny gratuluje :) same laseczki będą w lipcu:D coś wam na wpadnie do głowy w związku z imieniem - jeszcze mamy czas :)

Kasia831 dzięki za info co do ruchów:)

Aga km wiesz że ja robię tylko proste rzeczy - lepienie pierogów wydaje się trudne. Ja nigdy klusek nawet nie robiłam:p co do bałwanów brazujacych to nigdy nie używałam więc teraz nie używam, stawiam czoło mojej bladosci :D

Tea współczuję wyników, ogarnij to raz dwa z lekarzem :) cukrzyca im wcześniej zdiagnozowana tym lepiej:)

Aaggaa zazdroszczę takiej uczty!!! Mniam :D

Przyszła mamusia ja robiłam raz na początku ciąży a drugie tsh zrobilam sobie sama bo i tak robię prywatnie to powiedziałam gin że mi ogólny poradził:D co do posiewu to robiłam raz, po 48h dostałam wynik ujemny, powiedzieli mi że jak po48 coś wyhoduja to 5 dni będę czekać na wynik

Maziajka mmm ja bym zjadła hambacza ale takiego z budki [emoji16] ostatnio chyba tydzień temu zjadłam w mcdonaldzie! Takiego miałam smaka :o dodam że poza ciąża w ogóle tam nie jem bo nie lubię:D

Bulkaasia super super super![emoji8]

Kasiulka ja też mam ciągle badania, a tym razem tylko mocz! Ale super bo ja się zawsze stresuje wynikami :D

Byłam w Ikei kupiłam pierdoly, są takie fajne małe latarenki za 10zl śliczne:) kupiłam sobie pełno kartonów bo muszę ogarnąć moja szafę, do połowy już nie wchodzę.:(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przyszła_mamusia nieprawda z tymi bakteriami, jak ich nie ma to nie mają się z czego namnozyc. Jak sikam o 5 to o 9 oddaje i nie ma. No na powiew się trochę czeka bo musi cos wyrosnac. Jeszcze jak chcą określić co to jeszcze robią redukcyjny posiew konkretnych kolonii. Na studiach mi to nigdy nie wychodziło. Nie dość że eza skrobalam podłoże to jeszcze nigdy nie mogłam rozpoznać co to.
Kasiulka a ja teraz dostałam jeszcze na sód, potas, magnez, wapń tzn elektrolity.
Tea endokrynolog mi kazał zrobić : tsh, ft3, ft4, tpo i tgo. To taka kontrola czy się przypadkiem hashimoto nie przyplatalo.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea spokojnie zrob jeszcze raz wyniki.
U mnie dzis byla polozna i mowilaz eby nie pic tej cytrynowej glukozy bonponoc zawyza wyniki bo ma wbskladzie jakies dodatkowe slodziki cukry czy co tam co przeklamuje wynik. Nie wiem nie wczytywalam sie tylko pisze co mowila.
Ja tsh robilam na wlasna reke.
Bulkasia trzymam kciuki nadal i jak najdluzej sie da.
Zona graja FANTASTYCZNE WIESCI bedzie dobrze juz tylko lepiej super.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Tea dokladnie mialam napisac to co misia, koniecznie zrob sobie jeszcze anty tpo (hashimoto).

Bulkaasia super! Mysle o Was, zeby dziewczyny mogly byc jak najdluzej w brzuszku!

Hej kobitki
Właśnie dotarliśmy do domu-zamiana udana (czarny kolor jakoś przeżyję). Tyłek mnie boli po tych 8h jazdy... Ale na kolacje zaliczyłam mcflurr'a w mc donald:laugh2: zaslodzilam się na tydzień :p
Mam nadzieję że u was wszystko dobrze i badania i wyniki jeśli dzisiaj któraś robila.

Jutro będę was nadrabiala ale jeśli któraś wizytuje jutro to trzymam kciuki i za mnie też trzymajcie bo o 14 mam połówkowe.
Miłej i spokojnej nocki życzę(oby wszystkie się wyspaly);)

Edt.
Aga nie-ja z zachodniopomorskiego pomiędzy szczecinem a Gorzowem wielkopolskim ale połowa drogi to wroclaw- najlepsza droga

Dziewczyny bardzo Wam wszystkim dziękuję za miłe słowa.

TEA - ja w pierwszej ciąży ok 22 - czy nawet pozniej tygodnia miałam pierwszy raz badane TSH i wyniki prawie 5...do tego zrobiłam poznije FT3 i FT4 i były w normie. Tak jak piszą dziewczyny - dostaniesz Euthyrox i bedzie dobrze ...wiem co mówię bo lekarza proawdzacy ciazce tez mi nic nie wytłumaczył ...i sama była w strachu do wizyty u endokrynologa ...ale tak jak pisały dziewczyny - dostanesz Eutyrox i bedzie wszytko dobrze ...przechodziłam to samo i teraz mam zdrową i uroczą córeczke.
Bardziej bym się martwła o te wyniki cukru ...może i w tym kierunku ponów badania ...bo starsznie wysokie masz te wynki.

Pumelova - ja uwieelbiam IKEA - i juz nie moge sie doczekac wyjazdu ...u mnie to za ok 2-3 tygodnie dopiero ...
Polecam Tobie kocyk polarowe dla dzieci z IKEA i wogle ręczniczek kąpielowy itd ..mają naprawdę super jakość :)
Ja planuje własnie zakup kilku akcesorówi właśnie tam..:)

Wpadłam nadrobić.
Dziś kolejny aktywny dzień i czasu mi zabrakło na forum a teraz sił.
U lekarki super, mam problemy ze skórą na brzuchu za to.. Jak po obecnym kremie nie przejdzie to może być i sterydowka lekka.. Bardzo boli..
Mała dala ekstra pokaż siebie aż studenciaki się dziwily :)

Ogarnięty cały przedpokój w szafach i inne sprawy.
Jutro Ikea.. :) u nas to 10 minut drogi autostrada i juz chyba traktujemy to jak typowy market :) ale bez dzieci.. Wiec trochę luzu :p

Przeskoczył:

Idę poczytać :)

Dziewczyny bardzo Wam wszystkim dziękuję za miłe słowa.

TEA - ja w pierwszej ciąży ok 22 - czy nawet pozniej tygodnia miałam pierwszy raz badane TSH i wyniki prawie 5...do tego zrobiłam poznije FT3 i FT4 i były w normie. Tak jak piszą dziewczyny - dostaniesz Euthyrox i bedzie dobrze ...wiem co mówię bo lekarza proawdzacy ciazce tez mi nic nie wytłumaczył ...i sama była w strachu do wizyty u endokrynologa ...ale tak jak pisały dziewczyny - dostanesz Eutyrox i bedzie wszytko dobrze ...przechodziłam to samo i teraz mam zdrową i uroczą córeczke.
Bardziej bym się martwła o te wyniki cukru ...może i w tym kierunku ponów badania ...bo starsznie wysokie masz te wynki.
Bardzo Ci dziękuję za ta info,też jestem w 23 tygodniu,pisałam do mojego ginekologa czy istnieje ryzyko jakiegoś upośledzenia i napisał że nie,że nie tak wcześnie,o ta cukrzycę aż tak się nie boję,wynik rzeczywiście bardzo wysoki ale zacznę dietę ,dostanę insulinę do wkluwania i myślę że będzie ok.Czy istnieje ryzyko wcześniejszego porodu przy cukrzycy?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jenny ja też planuje tam kupić parę rzeczy, np wanienke ale ja dla dziecka dopiero od maja bede kupować:) o kocyku zapamiętam dzieki:D ja mam blisko Ikee więc spoko
;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry