reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Bulkasia no i super 6-7 tygodni musi sie udac!

010igov35ye70zfx.png

reklama
Ja z niegrzecznie dobrych rzeczy to właśnie zjadłam świeżego warkocza klonowego z lidla mmm :D

Bulkaasia kciuki dalej trzymamy, oby jak najdłużej :)

Bulkaasia! Super wiadomosc! Musi byc dobrze! Trzymam kciuki

Mazi dobry kebs nie jest zly, mimo ze srednio przepadam, przy okazji ciazy zjadlabym![emoji1]

Kasia...chce te lodyyyy! [emoji21][emoji38]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Bulkaasia super info
Ja nie miałam tsh wcześniej badanego więc pozostaje mi nadzieja ze tak wzrosło dopiero teraz przez cukrzycę bo może to mieć związek.glukoze miałam badana na początku ciąży i wyszła ok.przed ciąża nie miałam żadnych problemów,zawsze wyniki były idealne.fizycznych dolegliwości też brak,jedynie cały czas chce mi się pić a to jest norma przy cukrzycy.zrobię sobie jutro jeszcze badanie na ft3.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bulkaasia super wieści, bardzo się cieszę.
Tea na dietę przejdziesz i będzie dobrze. A jak nie to insuliny jest też dla ludzi. Mi też tsh skoczyło w ciąży, wcześniej miałam dobre, zrobiłam już wszystkie przeciwciała i są ok. Trzymam kciuki za szybka poprawę.
Przyszła_mamusia ja rozumiem że ciąży się jest bardziej podatnym na zakażenia bakteryjne ale wydaje mi się dziwne to co powiedział twój lekarz. Ja nie miałam jeszcze bakterii w moczu.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Kiedyś przed ciążą jak robiłam badanie moczu też wyszły mi bakterie, zrobiłam posiew i wynik ujemny. Mi się wydaje, że oni w tym laboratorium za długo trzymają te próbki moczu i wychodzą bakterie, bo kiedyś o tym czytałam, że jak nie trzyma się moczu w lodówce to po 2 godzinach bakterie namnażają się same. Mi dużo rzeczy wydaję się dziwnych co mówi ten ginekolog, no ale przecież to lekarz to chyba ma jakieś pojęcie i doświadczenie. Zrobię ten posiew i wtedy się okaże. A wy też czekacie na wynik posiewu moczu do 5 dni??

Bułkaasiu - alez się cieszę, że u Was w porządku - oby tak dalej! I oby jak najdłużej przedłużyć ta ciążę [emoji110][emoji110]

Tea - spokojnie Kochana - staraj się teraz nie myśleć o tym co było (może wcześniejsze tygodnie ciąży były o.k?), tylko skup się na uformowaniu obecnych wyników. Kurcze... Ja bym o tak powtórzyła wyniki + dodatkowo zrobiła ft3 i ft4.

Przyszła Mamusiu - ja też nie miałam zalecanego badania tsh przez gina, ale zrobiłam go dodatkowo (bo i tak wszystkie badania robiłam prywatnie). Teraz też nie mam - mam zaznaczone badanie glukozy (75), mocz i morfo ogólne. Ale jak czytam o badaniach, które robią dziewczyny, to i ja dla świętego spokoju dodatkowo poproszę o kolejne wykonanie tsh.

reklama
Przyszla mama tak tyle sie czeka na wynik posiewu, choc jak cos "rosnie" to chyba nawet i dluzej do 2 tyg. Ale tego nie jestem pewna. Na pewno bakterie nie sa norma.

Aga moja gin to szaleje z badaniami. Co wizyte mam stosik. Dopiero teraz pierwszy raz mam miec tylko morfo i mocz

Do góry