reklama
Madziazt
Fanka BB :)
Witajcie moje drogie. Mam nadzieję że jeszcze o mnie pamiętacie... Nie chce was po raz kolejny przepraszac i zapewniac że już regularnie będę pisać, bo wiem że jeszcze przez chwilę tak nie będzie...
Właśnie przewracam swoje życie do góry nogami... To co planowałam a raczej na co mieliśmy nadzieję nabiera rzeczywistych kształtów... I nie będę ukrywać że jestem trochę przerażona, trochę podniecona, a trochę sama nie wiem co czuje.... Bo uczuć we mnie buduje mnóstwo...
Otóż moje drogie kierujemy swoje życie do Krakowa.... Mąż już dostał pracę... W czwartek mamy umówione oglądanie mieszkań i wyboru jednego z nich musimy dokonać... Później szkoła dla Nadii i Maks za 2tyg jesteśmy u Skokach wawelskiego...
Boję się, cieszę, płaczę i śmieję się na zmianę...
Muszę ogarnąć jakoś to nasze życie i jak już choć trochę poukladam to i owo postaram się do was wrócić... Już trochę spokojniejsza mam nadzieję....
Mam nadzieję że u Was wszystkich jest w porządku... Niestety ponad 1 100 postów choćbym chciała - nie nadrobię...
Postaram się poczytać choć trochę - może w drodze do Krk się uda...
Trzymajcie kciuki bardzo proszę!!! Bo odwrotu Już nie ma...
ŻonaGraja właśnie myślałam od 2 dni o Tobie[emoji4] trochę szkoda ze uciekasz z Lublina[emoji6]ale dla Ciebie super! Oby życie Ci się tam jak najlepiej ułożyło. Tez mam znajomych którzy właśnie w ten sposób poprzewracali swoje życie- z Lublina do Krakowa i są bardzo zadowoleni, tam jest więcej perspektyw. 3mam mocno kciuki zeby się okazało ze tam jest właśnie Twoje miejsce! Pozdrawiam
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hej dziewczyny.
Życzę Wam miłego popołudnia...u mnie na wszystko brak czasu ..w pracy ..ostanie 3 tygodnie ..wiec zamykam tematy i szykuje miejsce dla nowej osoby ( na zastępstwo) ..w domu córeczka załapał jakaś wirusówkę z biegunką i też organizowanie opieki ..także jak to u mnie bywa ...cała czas w "locie"...
A teraz czas się pochwalić Jestem po badaniach połówkowych, wszystko dobrze z maleństwem ..i także będę mamą drugiej córeczki ( widziałam na ekranie ..ale mam nadzieje ze się jeszcze potwierdzi na kojenie wizycie na 100%). oczywsice po wyjściu ze szpitala zajrzałam do kilku sklepów i wróciłam z jednym różowym komplecikiem bo nie mogłam się powstrzymać ( oby się już nic nie zmieniło).
Także wszytkim Wam również gratuluje udanych wizyt.
Teraz pozostał problem z imieniem .... bo to co się nam podoba to już zajęte w najbliższym otoczeniu ...
a cała pozostała księga imion - jakoś nic nas kompletnie nie zauroczyło ...
Mam nadzieje ze końcu coś wybierzemy ...
Życzę Wam miłego popołudnia...u mnie na wszystko brak czasu ..w pracy ..ostanie 3 tygodnie ..wiec zamykam tematy i szykuje miejsce dla nowej osoby ( na zastępstwo) ..w domu córeczka załapał jakaś wirusówkę z biegunką i też organizowanie opieki ..także jak to u mnie bywa ...cała czas w "locie"...
A teraz czas się pochwalić Jestem po badaniach połówkowych, wszystko dobrze z maleństwem ..i także będę mamą drugiej córeczki ( widziałam na ekranie ..ale mam nadzieje ze się jeszcze potwierdzi na kojenie wizycie na 100%). oczywsice po wyjściu ze szpitala zajrzałam do kilku sklepów i wróciłam z jednym różowym komplecikiem bo nie mogłam się powstrzymać ( oby się już nic nie zmieniło).
Także wszytkim Wam również gratuluje udanych wizyt.
Teraz pozostał problem z imieniem .... bo to co się nam podoba to już zajęte w najbliższym otoczeniu ...
a cała pozostała księga imion - jakoś nic nas kompletnie nie zauroczyło ...
Mam nadzieje ze końcu coś wybierzemy ...
Byłam właśnie u położnej, mówiłam o tym, że mała nie jest tak aktywna jak była. Powiedziała, że to 22 tydzień i powinna rozbrykać się na dobre ok 25tyg. A oni tutaj ciążę liczą przez wzgląd na usg a nie tak jak ja od daty OM. I chyba będę się trzymac ich wyliczeń a nie swoich Lilith tak jak mówiłaś już nie ma skanu w 28tyg, już nie ma żadnego. Od 28tyg zaczynają zbierać pomiary czy dobrze ważę, rosnę w brzuchu itp. Czyli to połówkowe to był ostatni.
żonaGraja cieszę się, że podjęliście taką decyzję. te decyzje, które wymagają odwagi zwykle owocują
żonaGraja cieszę się, że podjęliście taką decyzję. te decyzje, które wymagają odwagi zwykle owocują
Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki [emoji3]
Mam godzinkę przerwy, więc nadrabiam [emoji6]
Alex - trzymam kciukasy za łatwo przyswajalna naukę i super zdane egzaminy w maju [emoji110][emoji110]. Szanuję i podziwiam każdą chęć nauki i podnoszenia kwalifikacji. Wiek nie jest żadną barierą [emoji4]
Pumelova - na wyładowanie się polecam.. robienie pierogów [emoji1][emoji14]
Kylesa - nie dziwię się niepokoju, który Wam towarzyszył.
W czasie ciąży na tak wiele i zarazem nie wiele mamy wpływ.
Amnio zawsze mnie mega przekazało..
Bardzo się cieszę, że wyniki okazały się prawidłowe, baaa - rewelacyjne! [emoji5].
Oby pozostały czas ciąży upłynął Ci w mega radości i spokoju ducha - należy Ci się podwójnie (i za Córe i za Synka) [emoji5]. I oczywiście - gratuluję Syneczka [emoji3][emoji3][emoji3].
Zapraszamy częściej na czynne pogaduchy - od teraz nie ma to tamto [emoji6]
Agness - no witaj!!
Gratuluję córeczki [emoji3]
Pumelova, Misia, Madziazt - a co myślicie o balsamach brazujacych (choćby z palmersa)? Albo kremach brazujacych? Z pewnością jest coś co się nada dla ciężarnych.
Edit :
Oo - Kasia nuż nawet wrzuciła linka do jakiegoś specyfiku
Mamusiu Muminka - cieszę się, że się odezwałaś [emoji5]. Brakuje Nam tu Ciebie [emoji5]
Gratuluję tak udanej wizyty [emoji3], Synek już wie..ze lepiej nie denerwować rodziców i pierw czasu pokazać co i jak, niz pozostawiać pewne sprawy w sferze domysłów [emoji6][emoji3] (dobrze rokuje na przyszłość [emoji6]).
Przykro mi z powodu pieska - rozumiem przez co przechodzilas o przechodzisz :-(
Żonagraja - i super!!! Bardzo się cieszę, że zaczyna Wam się wszystko układac. Wiadomo, boimy się tego co nieznane.... Ale masz tu tyle krakowianek na forum, że myślę, że wszelkie niepewności zostaną szybciutko rozwiane [emoji5].
Powodzenia!
Jenny - gratuluję udanej wizyty, i drugiej córeczki [emoji3] (witaj w klubie [emoji6]).
U mnie w pracy też już rozpoczęto casting na moje miejsce (ale coś mój szef nie jest zadowolony z obecnych kandydatów) - do końca kwietnia planuje jeszcze popracować, więc raptem 1,5 miesiąca pozostało do ogarnięcia tematu [emoji6]
Mam godzinkę przerwy, więc nadrabiam [emoji6]
Alex - trzymam kciukasy za łatwo przyswajalna naukę i super zdane egzaminy w maju [emoji110][emoji110]. Szanuję i podziwiam każdą chęć nauki i podnoszenia kwalifikacji. Wiek nie jest żadną barierą [emoji4]
Pumelova - na wyładowanie się polecam.. robienie pierogów [emoji1][emoji14]
Kylesa - nie dziwię się niepokoju, który Wam towarzyszył.
W czasie ciąży na tak wiele i zarazem nie wiele mamy wpływ.
Amnio zawsze mnie mega przekazało..
Bardzo się cieszę, że wyniki okazały się prawidłowe, baaa - rewelacyjne! [emoji5].
Oby pozostały czas ciąży upłynął Ci w mega radości i spokoju ducha - należy Ci się podwójnie (i za Córe i za Synka) [emoji5]. I oczywiście - gratuluję Syneczka [emoji3][emoji3][emoji3].
Zapraszamy częściej na czynne pogaduchy - od teraz nie ma to tamto [emoji6]
Agness - no witaj!!
Gratuluję córeczki [emoji3]
Pumelova, Misia, Madziazt - a co myślicie o balsamach brazujacych (choćby z palmersa)? Albo kremach brazujacych? Z pewnością jest coś co się nada dla ciężarnych.
Edit :
Oo - Kasia nuż nawet wrzuciła linka do jakiegoś specyfiku
Mamusiu Muminka - cieszę się, że się odezwałaś [emoji5]. Brakuje Nam tu Ciebie [emoji5]
Gratuluję tak udanej wizyty [emoji3], Synek już wie..ze lepiej nie denerwować rodziców i pierw czasu pokazać co i jak, niz pozostawiać pewne sprawy w sferze domysłów [emoji6][emoji3] (dobrze rokuje na przyszłość [emoji6]).
Przykro mi z powodu pieska - rozumiem przez co przechodzilas o przechodzisz :-(
Żonagraja - i super!!! Bardzo się cieszę, że zaczyna Wam się wszystko układac. Wiadomo, boimy się tego co nieznane.... Ale masz tu tyle krakowianek na forum, że myślę, że wszelkie niepewności zostaną szybciutko rozwiane [emoji5].
Powodzenia!
Jenny - gratuluję udanej wizyty, i drugiej córeczki [emoji3] (witaj w klubie [emoji6]).
U mnie w pracy też już rozpoczęto casting na moje miejsce (ale coś mój szef nie jest zadowolony z obecnych kandydatów) - do końca kwietnia planuje jeszcze popracować, więc raptem 1,5 miesiąca pozostało do ogarnięcia tematu [emoji6]
tea80
Dziś odebrałam wyniki i jestem w szoku,glukoza po godzinie i dwóch,249,gdzie norma jest do 140,oprócz tego glukoza w moczu i liczne bakterie,tsh 4.46,gdzieś wyczytałam ze norma w drugim trymestrze jest do 3.nigdy nie miałam problemów z cukrem.pisalyscie kiedys o normach tsh,możecie przypomnieć jakie są i co oznacza wynik ponad normę?jest to jakieś zagrożenie dla płodu?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Zonagraja cieszę się razem z Tobą na pewno wszystko się ułoży, takie nowe rozpoczęcia czasem są potrzebne w życiu i wierzę, że u Was będzie to wspaniały, nowy rozdział w życiu Tak jak pisała Abed, gdybyś tylko potrzebowała jakiejs rady, czy pomocy z ogarnięciem Krakowa to śmiało pisz, bo przecież jest tu nas parę, np. ja, Truskawka, Aim, Abed
Jenny 84 gratuluję! następna córeczka ja też będę miała drugą córeczkę, co bardzo mnie cieszy
Mamusia Muminka przykro mi z powodu Twojego ukochanego pieska..
Tea ja bym zadzwoniła koniecznie do lekarza, żeby przyśpieszyć wizytę, bo pewnie dostaniesz jakies wtyczne czy leki w związku z tą glukozą. Co do norm tsh w ciązy to norma jest chyba (podkreslam słowo chyba) do 2,5 (możliwe, e w 2 i 3 trym 3.
Jenny 84 gratuluję! następna córeczka ja też będę miała drugą córeczkę, co bardzo mnie cieszy
Mamusia Muminka przykro mi z powodu Twojego ukochanego pieska..
Tea ja bym zadzwoniła koniecznie do lekarza, żeby przyśpieszyć wizytę, bo pewnie dostaniesz jakies wtyczne czy leki w związku z tą glukozą. Co do norm tsh w ciązy to norma jest chyba (podkreslam słowo chyba) do 2,5 (możliwe, e w 2 i 3 trym 3.
tea80
O kurczę to nieciekawie z ta tarczyca,zaraz poszukam czegoś w necie,ale mam nerwy.
reklama
Tea - ja bym powtórzyła badania glukozy. Strasznie dużo! Wcześniejsze badania glukozy na czczo (te podstawowe) miałaś w normie?
Może zjadłas coś/wypilas wczoraj (szczególnie bliżej wieczora) co miało taki kolosalny wpływ na wynik?
O tsh się nie wypowiem (nie miałam wcześniej problemu) i jedyne co wiem to ta norma dla 1 trymestru w ok. 2,5.
Może zjadłas coś/wypilas wczoraj (szczególnie bliżej wieczora) co miało taki kolosalny wpływ na wynik?
O tsh się nie wypowiem (nie miałam wcześniej problemu) i jedyne co wiem to ta norma dla 1 trymestru w ok. 2,5.