reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Witajcie moje drogie. Mam nadzieję że jeszcze o mnie pamiętacie... Nie chce was po raz kolejny przepraszac i zapewniac że już regularnie będę pisać, bo wiem że jeszcze przez chwilę tak nie będzie...

Właśnie przewracam swoje życie do góry nogami... To co planowałam a raczej na co mieliśmy nadzieję nabiera rzeczywistych kształtów... I nie będę ukrywać że jestem trochę przerażona, trochę podniecona, a trochę sama nie wiem co czuje.... Bo uczuć we mnie buduje mnóstwo...

Otóż moje drogie kierujemy swoje życie do Krakowa.... Mąż już dostał pracę... W czwartek mamy umówione oglądanie mieszkań i wyboru jednego z nich musimy dokonać... Później szkoła dla Nadii i Maks za 2tyg jesteśmy u Skokach wawelskiego...

Boję się, cieszę, płaczę i śmieję się na zmianę...
Muszę ogarnąć jakoś to nasze życie i jak już choć trochę poukladam to i owo postaram się do was wrócić... Już trochę spokojniejsza mam nadzieję....

Mam nadzieję że u Was wszystkich jest w porządku... Niestety ponad 1 100 postów choćbym chciała - nie nadrobię...
Postaram się poczytać choć trochę - może w drodze do Krk się uda... :)
Trzymajcie kciuki bardzo proszę!!! Bo odwrotu Już nie ma...

ŻonaGraja właśnie myślałam od 2 dni o Tobie[emoji4] trochę szkoda ze uciekasz z Lublina[emoji6]ale dla Ciebie super! Oby życie Ci się tam jak najlepiej ułożyło. Tez mam znajomych którzy właśnie w ten sposób poprzewracali swoje życie- z Lublina do Krakowa i są bardzo zadowoleni, tam jest więcej perspektyw. 3mam mocno kciuki zeby się okazało ze tam jest właśnie Twoje miejsce! Pozdrawiam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ŻonaGraja gratuluje podjętej decyzji :) wierzę że wszystko się ułoży :) gdybyś potrzebowała jakieś rady szkoła, lekarz, szpital pytaj :) ja jestem z Krakowa i kilka dziewczyn coś doradzimy :)

Hej dziewczyny.

Życzę Wam miłego popołudnia...u mnie na wszystko brak czasu ..w pracy ..ostanie 3 tygodnie ..wiec zamykam tematy i szykuje miejsce dla nowej osoby ( na zastępstwo) ..w domu córeczka załapał jakaś wirusówkę z biegunką i też organizowanie opieki ..także jak to u mnie bywa ...cała czas w "locie"...

A teraz czas się pochwalić :) Jestem po badaniach połówkowych, wszystko dobrze z maleństwem ..i także będę mamą drugiej córeczki ( widziałam na ekranie ..ale mam nadzieje ze się jeszcze potwierdzi na kojenie wizycie na 100%). oczywsice po wyjściu ze szpitala zajrzałam do kilku sklepów i wróciłam z jednym różowym komplecikiem bo nie mogłam się powstrzymać :) ( oby się już nic nie zmieniło).

Także wszytkim Wam również gratuluje udanych wizyt.

Teraz pozostał problem z imieniem .... bo to co się nam podoba to już zajęte w najbliższym otoczeniu ...
a cała pozostała księga imion - jakoś nic nas kompletnie nie zauroczyło ...
Mam nadzieje ze końcu coś wybierzemy ...

Byłam właśnie u położnej, mówiłam o tym, że mała nie jest tak aktywna jak była. Powiedziała, że to 22 tydzień i powinna rozbrykać się na dobre ok 25tyg. A oni tutaj ciążę liczą przez wzgląd na usg a nie tak jak ja od daty OM. I chyba będę się trzymac ich wyliczeń a nie swoich:) Lilith tak jak mówiłaś już nie ma skanu w 28tyg, już nie ma żadnego. Od 28tyg zaczynają zbierać pomiary czy dobrze ważę, rosnę w brzuchu itp. Czyli to połówkowe to był ostatni.

żonaGraja cieszę się, że podjęliście taką decyzję. te decyzje, które wymagają odwagi zwykle owocują:)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki [emoji3]

Mam godzinkę przerwy, więc nadrabiam [emoji6]

Alex - trzymam kciukasy za łatwo przyswajalna naukę i super zdane egzaminy w maju [emoji110][emoji110]. Szanuję i podziwiam każdą chęć nauki i podnoszenia kwalifikacji. Wiek nie jest żadną barierą [emoji4]

Pumelova - na wyładowanie się polecam.. robienie pierogów [emoji1][emoji14]

Kylesa - nie dziwię się niepokoju, który Wam towarzyszył.
W czasie ciąży na tak wiele i zarazem nie wiele mamy wpływ.
Amnio zawsze mnie mega przekazało..
Bardzo się cieszę, że wyniki okazały się prawidłowe, baaa - rewelacyjne! [emoji5].
Oby pozostały czas ciąży upłynął Ci w mega radości i spokoju ducha - należy Ci się podwójnie (i za Córe i za Synka) [emoji5]. I oczywiście - gratuluję Syneczka [emoji3][emoji3][emoji3].

Zapraszamy częściej na czynne pogaduchy - od teraz nie ma to tamto [emoji6]

Agness - no witaj!!
Gratuluję córeczki [emoji3]

Pumelova, Misia, Madziazt - a co myślicie o balsamach brazujacych (choćby z palmersa)? Albo kremach brazujacych? Z pewnością jest coś co się nada dla ciężarnych.
Edit :
Oo - Kasia nuż nawet wrzuciła linka do jakiegoś specyfiku

Mamusiu Muminka - cieszę się, że się odezwałaś [emoji5]. Brakuje Nam tu Ciebie [emoji5]
Gratuluję tak udanej wizyty [emoji3], Synek już wie..ze lepiej nie denerwować rodziców i pierw czasu pokazać co i jak, niz pozostawiać pewne sprawy w sferze domysłów [emoji6][emoji3] (dobrze rokuje na przyszłość [emoji6]).
Przykro mi z powodu pieska - rozumiem przez co przechodzilas o przechodzisz :-(

Żonagraja - i super!!! Bardzo się cieszę, że zaczyna Wam się wszystko układac. Wiadomo, boimy się tego co nieznane.... Ale masz tu tyle krakowianek na forum, że myślę, że wszelkie niepewności zostaną szybciutko rozwiane [emoji5].
Powodzenia!

Jenny - gratuluję udanej wizyty, i drugiej córeczki [emoji3] (witaj w klubie [emoji6]).
U mnie w pracy też już rozpoczęto casting na moje miejsce (ale coś mój szef nie jest zadowolony z obecnych kandydatów) - do końca kwietnia planuje jeszcze popracować, więc raptem 1,5 miesiąca pozostało do ogarnięcia tematu [emoji6]

Dziś odebrałam wyniki i jestem w szoku,glukoza po godzinie i dwóch,249,gdzie norma jest do 140,oprócz tego glukoza w moczu i liczne bakterie,tsh 4.46,gdzieś wyczytałam ze norma w drugim trymestrze jest do 3.nigdy nie miałam problemów z cukrem.pisalyscie kiedys o normach tsh,możecie przypomnieć jakie są i co oznacza wynik ponad normę?jest to jakieś zagrożenie dla płodu?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zonagraja cieszę się razem z Tobą:) na pewno wszystko się ułoży, takie nowe rozpoczęcia czasem są potrzebne w życiu i wierzę, że u Was będzie to wspaniały, nowy rozdział w życiu:) Tak jak pisała Abed, gdybyś tylko potrzebowała jakiejs rady, czy pomocy z ogarnięciem Krakowa to śmiało pisz, bo przecież jest tu nas parę, np. ja, Truskawka, Aim, Abed:)

Jenny 84 gratuluję! następna córeczka:) ja też będę miała drugą córeczkę, co bardzo mnie cieszy:)

Mamusia Muminka przykro mi z powodu Twojego ukochanego pieska..

Tea ja bym zadzwoniła koniecznie do lekarza, żeby przyśpieszyć wizytę, bo pewnie dostaniesz jakies wtyczne czy leki w związku z tą glukozą. Co do norm tsh w ciązy to norma jest chyba (podkreslam słowo chyba) do 2,5 (możliwe, e w 2 i 3 trym 3.

reklama
Tea - ja bym powtórzyła badania glukozy. Strasznie dużo! Wcześniejsze badania glukozy na czczo (te podstawowe) miałaś w normie?
Może zjadłas coś/wypilas wczoraj (szczególnie bliżej wieczora) co miało taki kolosalny wpływ na wynik?

O tsh się nie wypowiem (nie miałam wcześniej problemu) i jedyne co wiem to ta norma dla 1 trymestru w ok. 2,5.

Do góry