reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Morela Dopegyt jest dopuszczony dla kobiet w ciąży jako bezpieczny lek ale w moim wypadku w 2 ciążach działał tak że dzieci nie rosły i tego szajsu brać nie mam zamiaru gdyby wystąpiło mi nadciśnienie można zwalczać je innymi sposobami(jeśli ktoś ma nadwagę trzeba mieć dietę) jak odpowiednia dieta nawadnianie organizmu dotlenienie jedzenie czosnku a lekarze tylko w nas pakują leki bo tak im najłatwiej mają czasami umowy z firmą farmaceutyczná i dają nam różne specyfiki testują na nas ile się da opisałam ci mój przypadek .
Każda z was będzie miała swoją opinię.
Z pozytywnych rzeczy to wczoraj mała się kręciła wierciła kopała nawet męża co jest szczególnym przypadkiem bo jak przykłada rękę to ucieka:)

reklama
abed właśnie żadnych dolegliwości nie mam... Może jakoś źle pobrałam mocz do badania.

Kasiulka oj tak... dzięki nim czuję w pełni mojego maluszka :-)

Tymuniek super że się rozruszala, moja też 3 dni była spokojniejsza (weekend) a od wczoraj znów densi ciągle.

Nika mi raz wyszły bakterie liczne i leukocyty 5-10 wpw to następnego dnia zrobiłam kolejne badanie i posiew od razu i wyszedł ujemny a leukocytów juz było mniej. Ale brałam urosept 2 razy dziennie przez tydzień bo mi i lekarz to kazał 'wyplukac' :)

Wstyd przyznać ale nigdy nie jadłam chleba w jajku

Alex moja energia się już chyba wyczerpała :D dobrze że chociaż słońce swieci.

Miłego dnia pracujacym !

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej

Ale mi wczoraj wieczorem smakach zrobilyscie na ten chleb w jajku ale dałam rade płatki zjadłam ;)
A teraz na śniadanie zjadłam chleb z jajkiem i pomidorem :)

Alex oby chciało Ci się uczyć w maju :)

Tymuniek dobrze, że mała więcej się rusza.

Pumelova udanych zakupów :)

Ja jeszcze dosypiam bo coś się niewyspalam, muszę posprzątać trochę a później siostrę pójdę odwiedzić :)
Miłego dnia :)

Integral a to Ci jaja bez jaj :D rozkoszna niespodzianka

Ojej Alex jakby mi sie uczyc nie chcialo, mam nadzieje ze masz bardzo malo.

Nika takie imprezy to sama radosc :D

Misia ja wchodze przez strone nie korzystam z apki

Morela na mnie bardzo dobze dzialal dopegyt

Dzięki za info :*

Morela Dopegyt jest dopuszczony dla kobiet w ciąży jako bezpieczny lek ale w moim wypadku w 2 ciążach działał tak że dzieci nie rosły i tego szajsu brać nie mam zamiaru gdyby wystąpiło mi nadciśnienie można zwalczać je innymi sposobami(jeśli ktoś ma nadwagę trzeba mieć dietę) jak odpowiednia dieta nawadnianie organizmu dotlenienie jedzenie czosnku a lekarze tylko w nas pakują leki bo tak im najłatwiej mają czasami umowy z firmą farmaceutyczná i dają nam różne specyfiki testują na nas ile się da opisałam ci mój przypadek .
Każda z was będzie miała swoją opinię.
Z pozytywnych rzeczy to wczoraj mała się kręciła wierciła kopała nawet męża co jest szczególnym przypadkiem bo jak przykłada rękę to ucieka:)

Rozumiem. Ja niestety jestem zmuszona. Mój lekarz uważa, że większym zagrożeniem dla dziecka w moim przypadku jest nie branie dopegytu. Mam bardzo zaufanego lekarza i słucham się jego poleceń, zawsze wychodzę na tym dobrze a nie wyobrażam sobie leczyć się u kogoś do kogo zaufania bym nie miała. Jednak rozumiem Twoje obawy i zdanie i szanuję oczywiście.

Pumelova ja też nie jadłam ;) ale brzmi smacznie. Znowu masz słońce? No nie , a u mnie szaro.
Ale obecnie nie mam białego chleba w domu :/
Tymuniek rozumiem Cię, bo nasze poglądy w dużej mierze są kształtowane przez doświadczenia. Ja biore leki na tyle ile muszę. 6 lat zajmowałam się farmakologia i to czynnie, więc teraz raczej staram się brać mniej niż wcześniej.
Wstałam, idę jeść i dziś pierwszy raz nigdzie nie idę poza spacerem. W planach znowu prasowanie, pomycie szkła z kuchni bo w sobotę była malowana i co tam jeszcze zdążę.

Miłego dnia :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesć Dziewczęta:) zaliczyłam poranną wizytę u logopedy, odprowadziłam dzidziola do przedszkola i czytam co u Was słychać:)

Hej dziewczyny
Integral to faktycznie niespodzianka :D rzadko sie zmienia w tą stronę co u Ciebie, najczesciej jak juz to sie pojawiaja jajeczka a nie znikaja ;)

Tymuniek niestety samo wysokie cisnienie tak działa, ze dzieci nie rosna, wiec nie wiem czy to było spodowodane dopeytem czy po prostu nadcisnieniem. Moj tez pod koniec ciazy nie rósł, a nie brałam dopegytu- po prostu tak wpływało wysokie cisnienie.

Co do bakterii w moczu to o dziwo u mnie urinal pomogł- brałam przez 1,5 miesiaca i nie mam bakterii, a była duza ilosc, tylko trzeba go długo brac, zeby miał jakies działanie.

Hej dziewczyny witam się i ja przeziębiona. Niestety wczoraj zjazd rodzinny miałam i jestem wykończona, najbardziej to moją kuzynką z jej czteroletnią córką , to dziecko nie je samo, nie woła jeść, pić, mówi o sobie w trzeciej osobie, siadała cały czas na swojej 4,5 letniej kuzynce, pluję jedzeniem, łapię za szklanki, taka dziwna jest. Oczywiście tatusia nie ma, bo go kuzynka wykopała a on chce z nimi być. Nie wiem ale czterolatka powinna już umieć samodzielnie jeść itd.
Z moją 4 letnią obecnie córeczką w zeszłym roku biegalismy do ośrodka diagnozy autyzmu bo mowila o sobie w 3 os, ukladala autka w ciągu, uwielbiała liczby, znala alfabet i cyfry po polsku i angielsku i była mało samodzielna. Aaa i jeszcze nienawidzi halasu, bała sie balonow a w przedszkolu pani twierdzila ze nie utrzymuje kontaktu wzrokowego.
Po kilku wizytach obserwacyjnych pani dr stwierdziła, że Maja ma zachowania dość nietypowe ale wzięła pod uwagę to, że jest wczesniakiem i to moze byc rozwojowe. Trzeba bylo obserwowac ja i jakby cos sie dzialo to mielismy sie tam wybrac znowu.
Na szczęście z czasem duzo sie zmienilo, Maja ma duzo serdecznosci, jest emocjonalna i wrazliwa. Nadal chodzimy na zajęcia z integracji sensorycznej i rozwija sie prawidłowo.
Moze sprobuj podpytac kuzynkę o wizytę w jakimś osrodku specjalizującym sie w badaniu autyzmu zeby sprawdzic co i jak..?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia no znów świeci, mam szczęście:p

1489482627-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry