reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Morela Dopegyt jest dopuszczony dla kobiet w ciąży jako bezpieczny lek ale w moim wypadku w 2 ciążach działał tak że dzieci nie rosły i tego szajsu brać nie mam zamiaru gdyby wystąpiło mi nadciśnienie można zwalczać je innymi sposobami(jeśli ktoś ma nadwagę trzeba mieć dietę) jak odpowiednia dieta nawadnianie organizmu dotlenienie jedzenie czosnku a lekarze tylko w nas pakują leki bo tak im najłatwiej mają czasami umowy z firmą farmaceutyczná i dają nam różne specyfiki testują na nas ile się da opisałam ci mój przypadek .
Każda z was będzie miała swoją opinię.
Z pozytywnych rzeczy to wczoraj mała się kręciła wierciła kopała nawet męża co jest szczególnym przypadkiem bo jak przykłada rękę to ucieka:)

reklama
abed właśnie żadnych dolegliwości nie mam... Może jakoś źle pobrałam mocz do badania.

Kasiulka oj tak... dzięki nim czuję w pełni mojego maluszka :-)

Tymuniek super że się rozruszala, moja też 3 dni była spokojniejsza (weekend) a od wczoraj znów densi ciągle.

Nika mi raz wyszły bakterie liczne i leukocyty 5-10 wpw to następnego dnia zrobiłam kolejne badanie i posiew od razu i wyszedł ujemny a leukocytów juz było mniej. Ale brałam urosept 2 razy dziennie przez tydzień bo mi i lekarz to kazał 'wyplukac' :)

Wstyd przyznać ale nigdy nie jadłam chleba w jajku

Alex moja energia się już chyba wyczerpała :D dobrze że chociaż słońce swieci.

Miłego dnia pracujacym !

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej

Ale mi wczoraj wieczorem smakach zrobilyscie na ten chleb w jajku ale dałam rade płatki zjadłam ;)
A teraz na śniadanie zjadłam chleb z jajkiem i pomidorem :)

Alex oby chciało Ci się uczyć w maju :)

Tymuniek dobrze, że mała więcej się rusza.

Pumelova udanych zakupów :)

Ja jeszcze dosypiam bo coś się niewyspalam, muszę posprzątać trochę a później siostrę pójdę odwiedzić :)
Miłego dnia :)

Integral a to Ci jaja bez jaj :D rozkoszna niespodzianka

Ojej Alex jakby mi sie uczyc nie chcialo, mam nadzieje ze masz bardzo malo.

Nika takie imprezy to sama radosc :D

Misia ja wchodze przez strone nie korzystam z apki

Morela na mnie bardzo dobze dzialal dopegyt

Dzięki za info :*

Morela Dopegyt jest dopuszczony dla kobiet w ciąży jako bezpieczny lek ale w moim wypadku w 2 ciążach działał tak że dzieci nie rosły i tego szajsu brać nie mam zamiaru gdyby wystąpiło mi nadciśnienie można zwalczać je innymi sposobami(jeśli ktoś ma nadwagę trzeba mieć dietę) jak odpowiednia dieta nawadnianie organizmu dotlenienie jedzenie czosnku a lekarze tylko w nas pakują leki bo tak im najłatwiej mają czasami umowy z firmą farmaceutyczná i dają nam różne specyfiki testują na nas ile się da opisałam ci mój przypadek .
Każda z was będzie miała swoją opinię.
Z pozytywnych rzeczy to wczoraj mała się kręciła wierciła kopała nawet męża co jest szczególnym przypadkiem bo jak przykłada rękę to ucieka:)

Rozumiem. Ja niestety jestem zmuszona. Mój lekarz uważa, że większym zagrożeniem dla dziecka w moim przypadku jest nie branie dopegytu. Mam bardzo zaufanego lekarza i słucham się jego poleceń, zawsze wychodzę na tym dobrze a nie wyobrażam sobie leczyć się u kogoś do kogo zaufania bym nie miała. Jednak rozumiem Twoje obawy i zdanie i szanuję oczywiście.

Pumelova ja też nie jadłam ;) ale brzmi smacznie. Znowu masz słońce? No nie , a u mnie szaro.
Ale obecnie nie mam białego chleba w domu :/
Tymuniek rozumiem Cię, bo nasze poglądy w dużej mierze są kształtowane przez doświadczenia. Ja biore leki na tyle ile muszę. 6 lat zajmowałam się farmakologia i to czynnie, więc teraz raczej staram się brać mniej niż wcześniej.
Wstałam, idę jeść i dziś pierwszy raz nigdzie nie idę poza spacerem. W planach znowu prasowanie, pomycie szkła z kuchni bo w sobotę była malowana i co tam jeszcze zdążę.

Miłego dnia :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesć Dziewczęta:) zaliczyłam poranną wizytę u logopedy, odprowadziłam dzidziola do przedszkola i czytam co u Was słychać:)

Hej dziewczyny
Integral to faktycznie niespodzianka :D rzadko sie zmienia w tą stronę co u Ciebie, najczesciej jak juz to sie pojawiaja jajeczka a nie znikaja ;)

Tymuniek niestety samo wysokie cisnienie tak działa, ze dzieci nie rosna, wiec nie wiem czy to było spodowodane dopeytem czy po prostu nadcisnieniem. Moj tez pod koniec ciazy nie rósł, a nie brałam dopegytu- po prostu tak wpływało wysokie cisnienie.

Co do bakterii w moczu to o dziwo u mnie urinal pomogł- brałam przez 1,5 miesiaca i nie mam bakterii, a była duza ilosc, tylko trzeba go długo brac, zeby miał jakies działanie.

Hej dziewczyny witam się i ja przeziębiona. Niestety wczoraj zjazd rodzinny miałam i jestem wykończona, najbardziej to moją kuzynką z jej czteroletnią córką , to dziecko nie je samo, nie woła jeść, pić, mówi o sobie w trzeciej osobie, siadała cały czas na swojej 4,5 letniej kuzynce, pluję jedzeniem, łapię za szklanki, taka dziwna jest. Oczywiście tatusia nie ma, bo go kuzynka wykopała a on chce z nimi być. Nie wiem ale czterolatka powinna już umieć samodzielnie jeść itd.
Z moją 4 letnią obecnie córeczką w zeszłym roku biegalismy do ośrodka diagnozy autyzmu bo mowila o sobie w 3 os, ukladala autka w ciągu, uwielbiała liczby, znala alfabet i cyfry po polsku i angielsku i była mało samodzielna. Aaa i jeszcze nienawidzi halasu, bała sie balonow a w przedszkolu pani twierdzila ze nie utrzymuje kontaktu wzrokowego.
Po kilku wizytach obserwacyjnych pani dr stwierdziła, że Maja ma zachowania dość nietypowe ale wzięła pod uwagę to, że jest wczesniakiem i to moze byc rozwojowe. Trzeba bylo obserwowac ja i jakby cos sie dzialo to mielismy sie tam wybrac znowu.
Na szczęście z czasem duzo sie zmienilo, Maja ma duzo serdecznosci, jest emocjonalna i wrazliwa. Nadal chodzimy na zajęcia z integracji sensorycznej i rozwija sie prawidłowo.
Moze sprobuj podpytac kuzynkę o wizytę w jakimś osrodku specjalizującym sie w badaniu autyzmu zeby sprawdzic co i jak..?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia no znów świeci, mam szczęście:p

1489482627-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry