reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A do mnie przychodzi polozna we wtorek z nfz i nic nie place taka mam nadzieje bo tak tez bylo w 2015 jak bylam.z synem.w ciazy pzychodzila ta sama co dwa tygodnie chyba od 21tyg az do porodu. Przed porodem.jakos czesciej i po.porodzie do ukonczeniap rzez malego miesiaca wazyla go itp. Fajna kobietka wiec ja jestem zadowolona ale jakbym miala placic to nie zdecydowalabym sie bo przeciez jakas.polozna na oddziale jest i zajmie.sie wami przy porodzie sn i mozecie wybrac szpital ktory ma.dobre opinie i pewnie bedziecie zadowolone, ja mam cc wiec to co innego.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

reklama
Hej dziewczyny
Ja dzis rano dostałam w pracy 3 bukiety kwiatów i czekoladki :D:D

Dziekuje bardzo wszystkim za życzonka :***

Pola, chybra gratuluje udanych wizyt

Bulkaasia cudowne wieści! Oby tak dalej

Tymuniek my zakładamy teraz warzywniak w ogrodzie, natomiast raczej maz będzie o to dbał bo ja nie cierpię prac ogrodowych, mogę wszystko w domu ogarnąć ale ogród tylko do odpoczynku :) ale truskawki czy malinki własne musimy mieć :)

Madziazt nieraz w szpitalach jest to odpłatna usługa, w tym ci ja chce rodzic można zapłacić 500 zł za położna na wyłącznosć ale nie trzeba, ja nie bede płaciła. Przy synku ordynator zabronił położnym brać pieniędzy, wychodząc kupiliśmy wór cukierków bo opiekę miałam bardzo dobra. A w jakim mieście w Pl planujesz rodzic?

Aim napewno kwota którą należy zapłacić położnej zależy od zakresu usług. Jak ja płaciłam te 400 zł, to nie miałam różnych opcji do wyboru, jedynie pomoc podczas porodu i jedna wizyta u niej przed porodem. Ale nie podobało mi się to, ze w tym szpitalu była procedura ze to inne położne dzwonią po tą moją, ja miałam tylko powiedzieć przy przyjęciu na porodówkę, ze mam swoją polozna, jak sie nazywa i zeby do niej zadzwoniły. Ze niby ja juz nie muszę sobie tym głowy zawracać. W praktyce to chodziło o to, zeby ona przyszła w miarę jak najpóźniej, bo po co miała ślęczeć ze mną te 12h. A i jak pozostałe położne dowiedziały się ze ma wynajętą, to trochę mnie olały, no bo skoro płace jednej to czemu miały się mną zajmować. I niestety trochę czułam się zostawiona sama sobie.
Maniek07 1500 zł za położną to jednak strasznie dużo jak dla mnie. No i ja mam teraz mieszane uczucia. Wiem ze w niektórych szpitalach jest teraz zakaz takich praktyk i to chyba lepiej. Napewno stres jest ze trafisz na nieżyczliwą zmianę. Juz sama nie wiem co o tym myśleć.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Ja dzis rano dostałam w pracy 3 bukiety kwiatów i czekoladki :D:D

Dziekuje bardzo wszystkim za życzonka :***

Pola, chybra gratuluje udanych wizyt

Bulkaasia cudowne wieści! Oby tak dalej

Tymuniek my zakładamy teraz warzywniak w ogrodzie, natomiast raczej maz będzie o to dbał bo ja nie cierpię prac ogrodowych, mogę wszystko w domu ogarnąć ale ogród tylko do odpoczynku :) ale truskawki czy malinki własne musimy mieć :)

Madziazt nieraz w szpitalach jest to odpłatna usługa, w tym ci ja chce rodzic można zapłacić 500 zł za położna na wyłącznosć ale nie trzeba, ja nie bede płaciła. Przy synku ordynator zabronił położnym brać pieniędzy, wychodząc kupiliśmy wór cukierków bo opiekę miałam bardzo dobra. A w jakim mieście w Pl planujesz rodzic?

Truskawka właśnie jestem ciekawa czy to się zmieniło w tym szpitalu gdzie będę teraz rodzic, bo słyszałam ze właśnie taki zakaz w niektórych wprowadzono, wtedy tego zakazu nie było. Ja będę rodzic w Lublinie. Moja gin pracuje w tym szpitalu. Mam nadzieje ze zaopiekuje się mną jakoś bardziej, chodzę do niej prywatne od naście lat. Domyślam się ze ja tez mogłabym wynająć, ale to juz są grube tysiące, z tego co słyszałam. I uważam ze to naprawdę przesada.
Jak rodziłam córkę, to te inne położne były bardzo miłe i gdyby nie ta sytuacja ze miałam "swoją" byłoby super. Pózniej dziękowałam każdej z kwiatkami i czekoladkami, bo opieka poporodowa była świetna, a tamta choć pracowała w tym szpitalu ani razu nie zajrzała.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marcysia_mati żadnych objawów fizycznych nie ma, tylko wynik z krwi wlosniczkowej.
Madziazt w niektórych szpitalach można sobie wykupić położna. W moim od kilku lat już tego nie praktykuja. Taka przyjemność ok 1000PLN czy więcej. Koleżanka brała i była zadowolona ale jej mąż powiedział że nie było to potrzebne.
Wszystkiego najlepszego moje baby, te duże i te malutkie :)
Idę dziś na holtera ekg a potem z mężem do kina :)
Miłego dnia wszystkim życzę :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Anet a kiedy się dowiesz?:)

Ewella to pech ale ja wszystko kurierem załatwiam bo nienawidzę poczty więc miałam nastepnego dnia;) a ja rano max godzinę kimam więc spokojnie na małym gazie robił się wywar [emoji14] jeszcze muszę kartofelki ugotować i kielbaske podsmażyć bo musi być wypas żur:D

na śniadanko pasta z jajek właśnie zjadłam:D <3

Chybra życzę Ci żeby ten dzień się lepiej skończył niż zaczął:d

Aha piękne tulipanki! Ja liczę na kwiatka jak mąż wróci z pracy :D

Kika witam w gronie leniuchow :D cieszę się że wszystko dobrze :)

Inka kumpela mi mówiła że jak robiła sobie na pół leżac to miała siniaki a jak na plasko to nie ma. Ja od początku robie na plasko bo wieczorem jak już leżę w łóżku i nie mam. Ale to też kwestia indywidualna, ja po prostu nie miewam siniakow:D no też mnie czasem tak boli ale to płacze sobie po prostu ale nie wyciągam igły - raz wyciaglam. Po tym jak robiłam w uda to robienie w brzuch jest zajebiste, nic nie boli. Uda to był koszmar ale jakoś byłam przekonana że na brzuchu nie dam rady.

Tymuniek ja mam ogród przy domu ale ja pochodzę z bloków więc ograniczam się do doniczkowych surfinii w porze letniej bo się nie znam nie umiem i nie lubię grzebać w ziemi. Może na tym wolnym się przekonam. Zasadzilam raz hortensje bo mi się mega podobają to nie przetrwały zimy i rok później zasadzilam większe, ciekawe czy zakwitną:)

Przyszła mamusia ja robiłam w 20, generalnie nie miałam przesłanek bo na czczo cukier miałam 89 a potem 84 ale mój gin powiedział że to na granicy jest. Jak robiłam test to miałam super wynik i 78 na czczo.

W szpitalu w którym chce rodzić poznałam większość położnych i są super więc raczej nie skuszę się płacić:p

Moja mycha mnie przez 4 dni prawie nie kopala, sporadycznie parę razy dziennie - wczoraj się obrocila i ciągle kopie, mimo łożyska na przedniej ścianie:D trzeba być cierpliwym :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde ja to wredna jestem ale ilekroc nie lezalam w szpitalubporody czy inne zabiegi to nigdy nikt nic odemnie nie dostal. Ani lekarz ani pielegniarki.
Opieke mialam rozna i taka i taka jak mi cos nie odpowiadalo to potrafilam powiedziec nie uwazam zeby trzebabylo im cos dawac takie mam podejscie to ich PRACA za to dostaja wynagrodzenie i to musza robic bez łaski dla pacjenta. Wrr denerwuja mnie te łapowki i to wszystko co sie dzieje sama nie biore innym nie daje!!

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Kurde ja to wredna jestem ale ilekroc nie lezalam w szpitalubporody czy inne zabiegi to nigdy nikt nic odemnie nie dostal. Ani lekarz ani pielegniarki.
Opieke mialam rozna i taka i taka jak mi cos nie odpowiadalo to potrafilam powiedziec nie uwazam zeby trzebabylo im cos dawac takie mam podejscie to ich PRACA za to dostaja wynagrodzenie i to musza robic bez łaski dla pacjenta. Wrr denerwuja mnie te łapowki i to wszystko co sie dzieje sama nie biore innym nie daje!!

f2w3rjjgvtrkt7iq.png
Też tego nie lubię, nigdy nic nie dalam bo mnie to krępuje. Moja teściowa za to potrafi taki cyrk zrobić że masakra. Mój mąż był w zeszłym roku w szpitalu 2 dni to z kwiatami leciała i Bóg wie czym. Wstydu się najadlam tylko.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wendy no ja w kardiologicznym jak byłam dwa razy to zawsze coś kupiłam ale pielęgniarki, sądowe były po prostu genialne. No i dostał za drugim razem mój lekarz prowadzący. Tak zakręcił sprawę że w dniu co poszłam do szpitala miałam zabieg, a reszta tych ludzi co że mną przyszła za 3-4 dni.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry