reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka haha sprawdziłam - 6 stron było pdfa, pierwsza jest lista cała a potem ta sama lista na 4 stronach rozpisana a ostatnia, szósta pusta :D wybacz :D:D więc są 4 strony :/ niektóre rzeczy się powtarzają np podkłady są w dziale spanie i relaks oraz w dziale kąpiel i przewijanie :p itd..
ale przynajmniej mam jakiś ograniczony zbiór z którego mogę wybierać :D

Megan ej te 6 stron to znalazłam taką gotową listę, ja tego nie napisałam sama hahaha dopiero to czytam od wczoraj i uściśliłam już że są 4 strony :D

dobra znalazłam linka do tego :D http://www.mamagama.pl/uploads/files/WYPRAWKA_lista_OST_TAB_8.06.2015_druk_mniejsze.pdf możliwe nawet że mam to z tego forum, albo sama znalazłam bo to pierwsza lista w googlach :D

ale zasiałam zamęt :p

Megan to ja zawsze chodziłam do starszych mężczyzn :D nigdy nie byłam u kobiety ani młodego mężczyzny :D też miałam takie sny.. nawet w szpitalu raz jak byłam na sali z taką starą dziwną babą o_O haha dobre to było

edit
aim SUPER!
Linoone znalazłam taką gotową, ja tego nie napisałam! :D

reklama
Pumelova - ok ok :D hahaha ale dzieki za linka , już sciagnelam na tel i jak wroce do domu to przejrze bo moze czegos mi brakuje :D cos mi sie kojarzy , że moja znajoma miala chyba to samo wydrukowane + notatki od kolezanki której liste pomagala robic polożna:D

Ja już sama nie wiem co lepsze :D czy mlody facet czy starszy :D ale ten mi przypasował także już nie zmieniałam:D kiedyś opowiadałam ze unikałam ginekologów przez 4 lata , bo w wieku 18stu lat poszłam na swoja pierwsza wizyte do takiego starego dziada ..ehh oblesna byla ta wizyta i tyle w tym temacie :D
Uu starsza babeczka obok a tu takie sny [emoji23]

Aim - super ze wszystko ok :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - ok ok :D hahaha ale dzieki za linka , już sciagnelam na tel i jak wroce do domu to przejrze bo moze czegos mi brakuje :D cos mi sie kojarzy , że moja znajoma miala chyba to samo wydrukowane + notatki od kolezanki której liste pomagala robic polożna:D

Ja już sama nie wiem co lepsze :D czy mlody facet czy starszy :D ale ten mi przypasował także już nie zmieniałam:D kiedyś opowiadałam ze unikałam ginekologów przez 4 lata , bo w wieku 18stu lat poszłam na swoja pierwsza wizyte do takiego starego dziada ..ehh oblesna byla ta wizyta i tyle w tym temacie :D
Uu starsza babeczka obok a tu takie sny [emoji23]

Aim - super ze wszystko ok :D

ja byłam pierwszy raz u gina też u starego ale mamusia kazała mi iść do mężczyzny :D w wieku 17 lat bo miałam torbiel i okres miesiąc o_O ale umarł ... potem chodziłam do takiego koło 40 ale nie był dobrym specjalistą, miałam go za darmo z luxmedu a teraz chodzę znów do takiego starszego, nie wiem ile ma ale doświadczony jest przynajmniej :D no i polecony ;)

Aim, fajnie, że na wizycie ok :)

Pumelova, ahhhhha, aż sobie ściągnęłam tę listę :D

Ja wybierałam gina pod kątem tego w jakim szpitalu pracuje. Chciałam chodzić do takiego który pracuje w tym co zamierzam rodzić. Plus do tego opinie z neta, nie chciałam babki ani starszego faceta, no i musiał przyjmować prywatnie. Więc wybór padł dość szybko ;)
Wcześniej przez słabe doświadczenia omijałam ginekologów szerokim łukiem..

Pumelova - najwazniejsze ze jest dobrym lekarzem [emoji123] moj pracuje w tym zawodzie 13 lat jak sie dowiedzialam i jest również specjalistą w leczeniu niepłodnosci :D jego zona jest ginekologiem , jego tata również , nawet jest zastępcą ordynatora w szpitalu gdzie bede rodzić :D także u mnie bylo na chybił trafił ale mysle ze jak zawsze mialam pecha to teraz dobrze trafiłam :D

Linoone - to widze ze z tego samego powodu omijalysmy ginekologów[emoji14]

Linoone ja też właśnie tego co mam teraz wybrałam w oparciu o szpital który sobie wybrałam :) w międzyczasie miałam kryzys w grudniu jak byłam w szpitalu bo myślałam że znow się nie uda.. i chciałam iść do innego. ale udało się i nadal walczymy ;)

Megan najważniejsze że masz do niego zaufanie :) ja swojemu ufam, nawet się go boję, bo jak on mi daje reprymende to zawsze ma racje haha :p

Dziewczyny które robią sobie zastrzyki przeciwzakrzepowe - czym dezynfekujecie skórę? spirytus mi się skończył i nie wiem czy znów kupić czy zainwestować w coś z apteki.

Ale dzisiaj dużo lipcóweczek wizytuje :) Kciukasy zaciśnięte za wszystkie! Ja już wykąpana i wypicowana przed swoją wizytą, a jade dopiero na 19. Mąż jedzie ze mną po raz pierwszy. jestem strasznie ciekawa jego reakcji :) Mam tylko nadzieje, że maleństwo pięknie rozłoży nóżki i przestanie nas trzymać w niepewności.

Aim, ja mam obiecanego dziś McDonalda po badaniach :)

Ja placki z gulaszem robiłam w niedzielę, a w poniedziałek z cukrem na śniadanie :)

Ja zawsze chodziłam do ginekologów facetów, a pierwszy przypominał bardzo mojego tatę :p Teraz przypadkowo trafiłam na super babeczkę, która ma tą samą mutację, co ja i pracuje w świetnym szpitalu. Czasem warto zdać się na los :)

Pumelova, ja kupuje w aptece gotowe gaziki do dezynfekcji. Są od razu nasączone i pakowane w osobne opakowania. Bardzo wygodne. Ooo takie coś jak aim wstawiła, ale są też innych firm. Kupuję w aptece na sztuki

reklama
Do góry