reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka haha sprawdziłam - 6 stron było pdfa, pierwsza jest lista cała a potem ta sama lista na 4 stronach rozpisana a ostatnia, szósta pusta :D wybacz :D:D więc są 4 strony :/ niektóre rzeczy się powtarzają np podkłady są w dziale spanie i relaks oraz w dziale kąpiel i przewijanie :p itd..
ale przynajmniej mam jakiś ograniczony zbiór z którego mogę wybierać :D

Megan ej te 6 stron to znalazłam taką gotową listę, ja tego nie napisałam sama hahaha dopiero to czytam od wczoraj i uściśliłam już że są 4 strony :D

dobra znalazłam linka do tego :D http://www.mamagama.pl/uploads/files/WYPRAWKA_lista_OST_TAB_8.06.2015_druk_mniejsze.pdf możliwe nawet że mam to z tego forum, albo sama znalazłam bo to pierwsza lista w googlach :D

ale zasiałam zamęt :p

Megan to ja zawsze chodziłam do starszych mężczyzn :D nigdy nie byłam u kobiety ani młodego mężczyzny :D też miałam takie sny.. nawet w szpitalu raz jak byłam na sali z taką starą dziwną babą o_O haha dobre to było

edit
aim SUPER!
Linoone znalazłam taką gotową, ja tego nie napisałam! :D

reklama
Pumelova - ok ok :D hahaha ale dzieki za linka , już sciagnelam na tel i jak wroce do domu to przejrze bo moze czegos mi brakuje :D cos mi sie kojarzy , że moja znajoma miala chyba to samo wydrukowane + notatki od kolezanki której liste pomagala robic polożna:D

Ja już sama nie wiem co lepsze :D czy mlody facet czy starszy :D ale ten mi przypasował także już nie zmieniałam:D kiedyś opowiadałam ze unikałam ginekologów przez 4 lata , bo w wieku 18stu lat poszłam na swoja pierwsza wizyte do takiego starego dziada ..ehh oblesna byla ta wizyta i tyle w tym temacie :D
Uu starsza babeczka obok a tu takie sny [emoji23]

Aim - super ze wszystko ok :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - ok ok :D hahaha ale dzieki za linka , już sciagnelam na tel i jak wroce do domu to przejrze bo moze czegos mi brakuje :D cos mi sie kojarzy , że moja znajoma miala chyba to samo wydrukowane + notatki od kolezanki której liste pomagala robic polożna:D

Ja już sama nie wiem co lepsze :D czy mlody facet czy starszy :D ale ten mi przypasował także już nie zmieniałam:D kiedyś opowiadałam ze unikałam ginekologów przez 4 lata , bo w wieku 18stu lat poszłam na swoja pierwsza wizyte do takiego starego dziada ..ehh oblesna byla ta wizyta i tyle w tym temacie :D
Uu starsza babeczka obok a tu takie sny [emoji23]

Aim - super ze wszystko ok :D

ja byłam pierwszy raz u gina też u starego ale mamusia kazała mi iść do mężczyzny :D w wieku 17 lat bo miałam torbiel i okres miesiąc o_O ale umarł ... potem chodziłam do takiego koło 40 ale nie był dobrym specjalistą, miałam go za darmo z luxmedu a teraz chodzę znów do takiego starszego, nie wiem ile ma ale doświadczony jest przynajmniej :D no i polecony ;)

Aim, fajnie, że na wizycie ok :)

Pumelova, ahhhhha, aż sobie ściągnęłam tę listę :D

Ja wybierałam gina pod kątem tego w jakim szpitalu pracuje. Chciałam chodzić do takiego który pracuje w tym co zamierzam rodzić. Plus do tego opinie z neta, nie chciałam babki ani starszego faceta, no i musiał przyjmować prywatnie. Więc wybór padł dość szybko ;)
Wcześniej przez słabe doświadczenia omijałam ginekologów szerokim łukiem..

Pumelova - najwazniejsze ze jest dobrym lekarzem [emoji123] moj pracuje w tym zawodzie 13 lat jak sie dowiedzialam i jest również specjalistą w leczeniu niepłodnosci :D jego zona jest ginekologiem , jego tata również , nawet jest zastępcą ordynatora w szpitalu gdzie bede rodzić :D także u mnie bylo na chybił trafił ale mysle ze jak zawsze mialam pecha to teraz dobrze trafiłam :D

Linoone - to widze ze z tego samego powodu omijalysmy ginekologów[emoji14]

Linoone ja też właśnie tego co mam teraz wybrałam w oparciu o szpital który sobie wybrałam :) w międzyczasie miałam kryzys w grudniu jak byłam w szpitalu bo myślałam że znow się nie uda.. i chciałam iść do innego. ale udało się i nadal walczymy ;)

Megan najważniejsze że masz do niego zaufanie :) ja swojemu ufam, nawet się go boję, bo jak on mi daje reprymende to zawsze ma racje haha :p

Dziewczyny które robią sobie zastrzyki przeciwzakrzepowe - czym dezynfekujecie skórę? spirytus mi się skończył i nie wiem czy znów kupić czy zainwestować w coś z apteki.

Ale dzisiaj dużo lipcóweczek wizytuje :) Kciukasy zaciśnięte za wszystkie! Ja już wykąpana i wypicowana przed swoją wizytą, a jade dopiero na 19. Mąż jedzie ze mną po raz pierwszy. jestem strasznie ciekawa jego reakcji :) Mam tylko nadzieje, że maleństwo pięknie rozłoży nóżki i przestanie nas trzymać w niepewności.

Aim, ja mam obiecanego dziś McDonalda po badaniach :)

Ja placki z gulaszem robiłam w niedzielę, a w poniedziałek z cukrem na śniadanie :)

Ja zawsze chodziłam do ginekologów facetów, a pierwszy przypominał bardzo mojego tatę :p Teraz przypadkowo trafiłam na super babeczkę, która ma tą samą mutację, co ja i pracuje w świetnym szpitalu. Czasem warto zdać się na los :)

Pumelova, ja kupuje w aptece gotowe gaziki do dezynfekcji. Są od razu nasączone i pakowane w osobne opakowania. Bardzo wygodne. Ooo takie coś jak aim wstawiła, ale są też innych firm. Kupuję w aptece na sztuki

reklama
Do góry