reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Linnone ciuszki na pewno wykorzystasz, no chyba ze kupilas w rozm 48 :D
Nieee, kupiłam 62, ale takie jakieś malutkie się wydają ;)

Madziazt, o rany, współczuję takiego usg! Tylko można się bardziej zdenerwować..

Pumelova, ja podobnie, tzn. do 20 zjadam 5 posiłków co ok. 3h :p nie wyobrażam sobie nie jeść przez pół dnia.. nawet jak nie jestem głodna, coś tam wciskam w siebie, bo inaczej za chwilę rzucę się na lodówkę.

Dzięki dziewczyny, postanowiłam że się ogarniam. Co prawda dzisiejsza pogoda do tego nie nastraja, pochmurno i deszcz, ale dam radę.
Dziś wybieramy się z okazji urodzin męża na kręgle, trochę żałuję że nie będę mogła grać, nie chce ryzykować.. no ale chociaż sobie posiedzę i popatrzę.

Powiem wam, że ja dla odmiany straciłam apetyt, nie jestem w ogóle głodna. Wczoraj byliśmy na burgerach. Zjadłam ale bez rewelacji, a zawsze uwielbiałam! Kupiłam też dla męża tort bezowy, ale jakoś nie mam na niego chęci.. jak na mnie to dziwne bardzo ;)

reklama
Wróciłam z pracy zawiozlam starszą córe na basen, odwiedziłam aptekę i pocztę siadam w domu na krześle i już czuję że mi się unosi... rzyganko reaktywacja...buu nie chce juz... mam nadzieję że to jednorazowe może przez ten ból głowy. Boję się jeść cokolwiek choć mam ochotę
U nas właśnie leje choć do 17 było ładnie i ciepło.

Chybra - dla Ciebie [emoji3]
P.S. Ja tu jeszcze w roli matki karmiącej byłam, więc biust proszę bez komentarza pozostawić [emoji1]

Zobacz załącznik 797844
Piękny biust co tu się czepiać :)
Hej! ja w pracy dziś leniwie dlatego że samopoczucie nienajlepsze. Dziewczyny cierpiące na niedokrwistość, czy Was też często boli głowa???
Sprawdzasz ciśnienie ? Mnie jak głowa boli to najczęściej wina ciśnienia.
Inka możesz wstawić linka do twojego szybkowaru.
Morela życzę ci żeby Lenka szybko wyzdrowiała bidulka.

Dziewczyny widziałam dziś na fb śliczny wózek wrzucę fotke zaraz jak mi się uda:)
http://allegro.pl/roan-2016-bialy-wozek-bass-exclusive-3w1-xxl-i6012359318

szczerze to będę chyba miała problem.z wyborem...ech...
U nas bardzo ciepło byłam w lidlu po zakupy z myślą że ta akcja stikez dalej trwa mój szogun chciał je uzbierać tak mu zależało a tu koniec nie mają.Obiadek zjedzony na jutro spaghetti z makaronem razowym i jutro mam wizytę zobaczymy jak będzie bo mój lekarz prowadzący nie pracuje już także bedzie jakiś nowy i znów musze mu trochę opowiedzieć o sobie itp.ale może uda mi się wywalczyć krótkie usg czy wszystko gra bo w tej poradni nie robią co wizyta usg tylko na 12 tydzień ciąży oraz ok 21 tyg. I tylko wtedy jak się coś dzieję poważnego.Położna sprawdza tętno waży lekarz bada recepta i dowiedzenia.
Dziękujemy . Chyba już jest okej.

A ja dziś na poprawę humoru zrobiłam małej chustecznik do chusteczek.
1488817809-aaaaaa.jpeg

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Paninka87, współczuję. U mnie co prawda bez rzyganka, ale cały czas mam mdłości, przez cały dzień mi niedobrze. I tak od początku ciąży.. już się przyzwyczaiłam ;)

Morela, piękny chustecznik! Zazdroszczę talentu do takich rzeczy :)

Bulkaasia, trzymaj się, myśl pozytywnie

Madziazt no to tylko czekać do wizyty w pl. Szkoda tylko ze dzisiaj się jednak nic nie dowiedziałas.

My właśnie zamówiliśmy tapetę do pokoju małej bo jakby później miało już nie być to wolę mieć wcześniej ;)
Udało mi się jeszcze kupić przewijak nówka za 5zl ! Bo dziewczyna miała dwa :D

Ja też zjadłam tak 4-5 posiłków do 20 nie takich dużych ale coś tam zjadam :) teraz idę po sernik bo jeszcze wczoraj mama mi dala taki pyszny mokry serniczek :D
A co do woodstoku to mnie akurat ta muzyka nie przekonuje my jeździmy na sunrise festival w Kołobrzegu :)
Morela śliczny chustecznik :)

Bulkaasia trzymaj się :) !

Ostatnia edycja:
Bułkaasia - cieszę się, że się odezwałaś.. Martwilysmy się bardzo o Was.
Najważniejsze, że obecnie nie jest źle, i ze znajdujecie się pod stałą kontrolą medyczna. Będzie dobrze!

Morela - piękne dzieło! Aż chce się sięgać po te chusteczki (pewnie często będziesz musiała je napełniac).

Paninka - no co Ty...? Oby to było jednorazowe.

Madziazt nie dziwie sie ze jesteś zła, po takim usg tez bym była niezadowolona, ja lubię jak lekarz dokładnie ogłada i mierzy dzidziusia, zawsze po 100
Razy dopytuje czy napewno wszystko ok i czy mam sie martwić.

Kasiulka szkoda ze tak wyszło z samochodem, ale dobrze ze chcieliście je dokładnie sprawdzić. U nas sekretarka kupiła używany samochód i dopiero jak sie zaczęło coś wyświetlać to pojechała do mechanika a tu auto po bardzo poważnym wypadku, jakby ona miała lekka stłuczkę to by auto sie zginęło w harmonijkę. Na szczęście udało sie zwrócić i odzyskać pieniądze.

Kasia831 tez w weekend zrobiłam 3bita mniam, był pycha

Tea80 donoszono to jest 37 tydzień, ale moj jest z 35 i tez nie było zle, ale 36-37 to juz tak spokojnie jak sie urodzi to nic złego sie nie powinno dziać (mam na myśli powikłania wcześniacze), a wiadomo im dłużej tym lepiej ;)

Morela zdolniacha z Ciebie.
Pumelova witam w ciąży, ja właśnie w sobote pozbyłam się wszystkich rzeczy z pracy. Dwie szafki papierków i dwa pudła. Tyle że ja już do niej nie wracam.
Linoone a czemu nie będziesz grać?
Bulkaasia to ja nadal trzymam kciuki.
Kasiulka dzięki za radę muszę odstawić ten nabiał rano i zobaczę. Po jedzeniu po spacerze miałam 115 a sporo zjadłam. Teraz pozarlam kolację i sprawdze jak będzie.
Coś mnie kuje w klatce w okolicach serca przy wydechu. Od kilku godzin, a ciśnienie mam ok.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
no co tu duzo gadać, opieka za granicą jest po prostu inna i tyle. W PL wydaje mi się, że prowadzenie ciąży jest bardziej stresujące niż tutaj. Tutaj tak wszystko na luzie i bardziej mi to pasuje niż w Polsce. Podoba mi się to, że tutaj te położne i lekarze są otwarci na rozmowę, nie wiem, może ja mam takie szczęście akurat tutaj ale w PL nigdy o nic nie mogłam się doprosić i trzeba było lekarza słuchać jakby był Bogiem. tak jak kiedyś pisałam już zastanawiałam się czy prowadzić ciążę u polskiego gina bo się naczytałam za dużo złych opini o angielskiej służbie zdrowia. Ale jestem bardzo zadowolona:)

Kasia napewno jest inna i dużo zależy od tego na kogo trafisz. Ja nie byłam jakaś uprzedzona, miałam jak najlepsze nastawienie od początku.przy pierwszym usg genetycznym miałam super babkę, która sprawiła ze czułam się zaopiekowana i byłam strasznie zadowolona. Natomiast ta dzisiejsza to porażka. Natomiast moja stała położna, do której chodzę co jakiś czas uwaza, ze badania są absolutnie niepotrzebne i od tego ważniejsza jest rozmowa np. o pracy. W Polsce mam super ginekologa, do której chodzę od 16 lat, do której mam pełne zaufanie, a atmosfera jest na luzie. Ona prowadziła moja pierwszą ciąże i zawsze mogłam na nią liczyć. Ja jestem taka ze wole nawet co tydzień pójść do lekarza, jak coś mi dolega, bo się przejmuje ze coś może być nie tak. Tutaj mam wrażenie ze jestem zostawiona sama sobie. I najwyraźniej w świecie się boje. Moja pierwsza ciąża była zagrożona i strach pozostał.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry