reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia - Kasiulka pisała o nabiale pod kątem cukrzycy. Misia zmaga się z nią.

Chybra - też mam takie zdjęcia ze scena w tle [emoji3].
Przed Kostrzynem byłam też na kilku Woodstockach w Żarach.
Powiem Ci, że wśród naszych znajomych jest sporo dzieciatych rodzinek. Więc my już nie rzadzimy bezpośrednio pod scena, a raczej 500 m od niej na polu namiotowym/campingowym. Przyjeżdżamy spora ekipa, zwozimy z sobą namioty ogrodowe, parasole, grille, baseny dla dzieciaków (wodę 5 l z biedronki każdy zwozi w ilościach jakich się tylko da), i takie 2-3 dni idzie wytrzymać. Niedaleko naszego pola jest stacja na której są prysznice z ciepłą wodą, a oprócz tego od bodajże 3 woodstockow są też prysznice przenośne, także jest dobrze [emoji3]. Namawiam [emoji6]

reklama
Madzia współczuję takiego polowkowego,wkurzona byłabym na maksa,
Kasia ja spojenie odczuwam dopiero w ostatniej ciąży,poprzednie nic takiego nie czułam
Dziewczyny wiele z was pisze że spodziewa się wcześniejszego rozpakowania,jak to jest,od którego tygodnia dziecko może bezpiecznie przyjść na świat?znaczy bez żadnych późniejszych komplikacji,38 tydzień to już jest donoszony tak?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Współczucia. To faktycznie musiala byc niediswiadczona. Ja po kazdym usg genetycznym dostalam duzy i szczegolowy raport. Dokładny opis. Oczywiscie plec, bo chcialam znać. Niepotrzebnie narazila cie ta dr na stres

No niestety, tutaj nic nie dostałam. Nigdy nie dają żadnych dokumentów, to jest tylko u nich w systemie. Nawet serduszka nie posłuchałam, bo tego się nie robi podczas usg. Tylko jak będę miała spotkanie z położna 10 kwietnia, podczas którego tętno dziecka zbada i centymetrem brzuch zmierzy[emoji15] Za głowę się łapie, normalnie 100 lat za murzynami! A poza tym to była starsza babka, wiec wydawałoby się ze powinna być jakaś doświadczona, chyba ze niedawno się przebranzowila.
Jak poprzednio mi taka młoda robiła to wszystko mi pokazała, powiedziała.

Dziękuję Dziewczyny za słowa otuchy[emoji4] fajnie, ze mogę się wygadac[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kika bralas coś na to?

Kasiulka słyszałam o tych kombinacjach, ponoć obowiązkowo trzeba tak auto slrawdzac, tu podobnie, nigdy nie wiadomo co się może dostać w gratisie.
Co dobrego zrobiłaś na obiad? Nie mam pomysłu ani smaka znowu :(

Aha, stan na jednej nodze, tylko niech ktoś będzie przy Tobie. Możesz też sama spróbować wyczuć czy jest pęknięcie na środku spojenia będzie szparka.

Chybryda jak ske tak wspomina to czasem aż strach jak pomyślimy co będą porabiac nasze dzieci w tym wieku :)

Aga u nas był tylko Street dance i to jej podeszlo, 3 lata była w zespole. Ona zdecydowanie craftowa z ruchem gorzej. Fajnje jak ma się możliwości brać tak dziecko i jeśli jest chętne.. U nas czasem są smety, że się nie chce bo leje albo wieje albo jeszcze coś jeśli chodzi o konie..
Zdjęcie wspaniałe!!

Paninka teraz już aż tak nie, tylko na początkowym okresie ciąży, tak chyba do 16tc. Bardziej niskie ciśnienie mi dokucza.

Tymuniek smacznego i powodzenia jutro, nie przepadam za nowymi właśnie dlatego, że znowu i znowu trzeba tłumaczyć..

Madziazt współczuję.. Szkoda, że to nie specjalista robi.. My mamy osobnych od scanow wiedzą chociaż co robia, zdarzają się mega sympatyczni do tego.. Niezbyt to usg wyglądało u Ciebie.. I podróż.. Bardzo mi przykro..
U nas ładnie ale też zimnica..

Kasia nie, to jest pech :(

Tea 38 tydzień. Lub 37 ale chyba wcześniej sterydy na plucka.

Krocze też mnie boli przeważnie wieczorem. Jak się położę to jest ok. Ponoć to normalne. Nie panikuje. Jak będę na wizycie to powiem ginkowi.

Aga takie wypady to nie dla mnie. Podziwiam i to jeszcze z dzieckiem. Kiedyś pojechaliśmy w ciemno nad morze był problem z wolnym pokojem. Po długim czasie znaleźliśmy ze wspólną łazienką na korytarzu. Oj nie byłam zadowolona...

Madziazt współczuję badania.

Madzia współczuję takiego polowkowego,wkurzona byłabym na maksa,
Kasia ja spojenie odczuwam dopiero w ostatniej ciąży,poprzednie nic takiego nie czułam
Dziewczyny wiele z was pisze że spodziewa się wcześniejszego rozpakowania,jak to jest,od którego tygodnia dziecko może bezpiecznie przyjść na świat?znaczy bez żadnych późniejszych komplikacji,38 tydzień to już jest donoszony tak?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea ja Córkę urodziłam w 38 tc i to juz była ciąża donoszona. Bardzo szyjka mi się skróciła i czop odszedł mi tydzień wcześniej. Moja gin w piątek mi powiedziała ze jak do poniedziałku nie urodzę, to będą wywoływać, bo ta szyjka była strasznie krótka i miałam bardzo nisko brzuch. W nocy z soboty na niedziele odeszły mi wody. Podobno taki mój urok z ta szyjką i teraz tez pewnie wcześniej porod nastąpi. Jak dobry lekarz to jest w stanie zapewne przewidzieć i przygotować kobietę kiedy to bedzie.

Kika bralas coś na to?

Kasiulka słyszałam o tych kombinacjach, ponoć obowiązkowo trzeba tak auto slrawdzac, tu podobnie, nigdy nie wiadomo co się może dostać w gratisie.
Co dobrego zrobiłaś na obiad? Nie mam pomysłu ani smaka znowu :(

Aha, stan na jednej nodze, tylko niech ktoś będzie przy Tobie. Możesz też sama spróbować wyczuć czy jest pęknięcie na środku spojenia będzie szparka.

Chybryda jak ske tak wspomina to czasem aż strach jak pomyślimy co będą porabiac nasze dzieci w tym wieku :)

Aga u nas był tylko Street dance i to jej podeszlo, 3 lata była w zespole. Ona zdecydowanie craftowa z ruchem gorzej. Fajnje jak ma się możliwości brać tak dziecko i jeśli jest chętne.. U nas czasem są smety, że się nie chce bo leje albo wieje albo jeszcze coś jeśli chodzi o konie..
Zdjęcie wspaniałe!!

Paninka teraz już aż tak nie, tylko na początkowym okresie ciąży, tak chyba do 16tc. Bardziej niskie ciśnienie mi dokucza.

Tymuniek smacznego i powodzenia jutro, nie przepadam za nowymi właśnie dlatego, że znowu i znowu trzeba tłumaczyć..

Madziazt współczuję.. Szkoda, że to nie specjalista robi.. My mamy osobnych od scanow wiedzą chociaż co robia, zdarzają się mega sympatyczni do tego.. Niezbyt to usg wyglądało u Ciebie.. I podróż.. Bardzo mi przykro..
U nas ładnie ale też zimnica..

Kasia nie, to jest pech :(

Tea 38 tydzień. Lub 37 ale chyba wcześniej sterydy na plucka.

Lilith u nas tez są specjaliści od scanow i to właśnie była taka Pani specjalistka. Śmiała się tylko cały czas z tego ze Maluszek ma nogi na głowie- owszem pocieszne to było, ale nic nie wnosiło do konkretnego badania.
Na początku mąż nie zadowolony był ze ja w Polsce chce rodzic, ze wymyślam i tu taka świetna opieka. Teraz sam za głowę się łapie i każdemu mówi ze to jakieś nieporozumienie.

Dzień dobry wszystkim!!!
Przepraszam, że tak długo się nie odzywalam.
Mam od tygodnia remont kuchni, wszystko w chacie porozwalane, pełno kartonów ehhh... Mąż jest już przy końcówce ale nadal dostępu brak.

Co do mojej ciąży to specjalista potwierdził u bliźniaczek IUGR. Mamy monitoring co tydzień, trzeba sprawdzać czy ta mniejsza rośnie. Jutro kolejne usg i już się denerwuje.

Życzę wszystkim udanego popoludnia.

no co tu duzo gadać, opieka za granicą jest po prostu inna i tyle. W PL wydaje mi się, że prowadzenie ciąży jest bardziej stresujące niż tutaj. Tutaj tak wszystko na luzie i bardziej mi to pasuje niż w Polsce. Podoba mi się to, że tutaj te położne i lekarze są otwarci na rozmowę, nie wiem, może ja mam takie szczęście akurat tutaj ale w PL nigdy o nic nie mogłam się doprosić i trzeba było lekarza słuchać jakby był Bogiem. tak jak kiedyś pisałam już zastanawiałam się czy prowadzić ciążę u polskiego gina bo się naczytałam za dużo złych opini o angielskiej służbie zdrowia. Ale jestem bardzo zadowolona:)

reklama
Rozpogodzilo się! Rano padało a teraz ładnie świeci słońce:) komp oddany wszystko oddane jestem oficjalnie w ciąży:D

Kasiulka gratuluje 100 :D szkoda auta, ale prawda że kto pierwszy ten lepszy, my ostatni samochód upolowalismy - koleś wystawił we wszystkich świętych i mój mąż nie chciał dzwonić ale go przymusilam:p 2.11 auto było już nasze (sprawdziliśmy go po VIN i pojechaliśmy po salonu) [emoji16]

Aga km jaki cyc!:D

Madziazt szkoda że tak mało się dowiedziałaś:(

Bulkaasia miło Cię widzieć:*

Lilith ja to do 16 w pracy jem 4 posiłki :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry