reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny, ja mam dzisiaj doła. Tydzień temu poczułam pierwsze ruchy dziecka, a od dwóch dni w ogóle nic. Niby czytam, że dopiero od 24 tygodnia ruchy powinny być regularne, a w tym tygodniu gdy nie odczuwamy żadnej aktywności dziecka przez kilka dni nie ma powodów do paniki, ale i tak się martwię.
Przyszla_Mamusia
Jeśli faktycznie drecza Cie niepewności, to moglabys kupic sobie domowe urzadzonko do podsluchu pracy serca dziecka. Nie wiem jak dokladnie sie to nazwywa, bo sama nie używałam, ale wiele mamusiek korzysta.
A tak pozatym, to ja mialam taki sposob, w czasie kiedy dziecko dlugo sie nie ruszalo, wypijalam duza szklanke mocno zimnego napoju. Po chwili dzidzia szalala

reklama
Hejka przy niedzieli. Słyszałyście że dzisiaj dzień teściowej :) ? Moja jest ok, bo 100km ode mnie :) za to mąż ma przekichane bo jego na miejscu ;)
Lilith ile ty masz już te biegunkę, długo strasznie, uważaj żebyś się nie odwodnila.
Przyszła_mamusia może się dzidzia przekrecila. Mnie też strasznie denerwuje jak dłużej nie czuję. Jak się niepokoisz to idź do lekarza. Te nasze ciążowe lęki są okropne, fakt że się stresujemy gorzej na maluchy wpływa niż jakby się piwa napic.
Morela ja dziś usłyszałam że dzieci wychowuje się dla świata, mam to w nosie będę wychowywać dla siebie. :) Będzie synuś mamusi jak nic. A twoje dzieci zawsze będą dla Ciebie. Pójdzie na studia też się będziesz martwić, taka rola mamy.
Idę dziś na basen, zobaczymy jak będzie, zdam relacje. Ale to jeszcze bo najpierw śniadanie :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

dzień dobry:)
Przestało padać...w końcu...zaraz wszystko pootwieram na oścież..

Lilith staram się czytać każdy post ale po prostu musiało mi umknąć...albo kaszka z mózgu mi się robi przez ciążę :)

Magan super kiecka i super Ty:) Miałam kiedyś podobną tylko rękawek 3/4, wogóle bardzo lubię taki fason i kolor. Miałam kilka rzeczy z Aggi - sklep drogi ale mają świetne gatunkowo polskiej produkcji ciuchy - do tej pory mam letnią sukienkę, która nie straciła wogóle na jakości ani na kolorach a ma już z 5 lat:)

misia no ja właśnie uważam tak, że dzieci wychowuje się dla świata:) Znam wiele przykładów mam, które właśnie wychowywały dla siebie tylko dzieci i teraz są niesamodzielne (dzieci), nie chce im się nic robić bo wiedzą, że mamusia zawsze przybiegnie z pomocą:) Nie daleko szukać...brat mojej mamy, 44 lata i na garnuszku u mojej babci:) Albo chociaż moja mama...zwariowała na punkcie mojego brata jak się urodził, synuś mamusi - ciućkała go przez wiele lat , teraz on ma 20 lat i ani mu się śni usamodzielniać powoli a moja mama dopiero teraz widzi swój błąd i próbuje go wychowywać:) Także...:)

Kurcze ale się wkurzyłam . Dwa dni temu przymierzałam swoj płaszcz wiosenny. Był ok. Ciasny ale ok. A teraz dwa dni później chce go ubrać i już się nie dopinam wrrr a chciałam ładnie wyglądać z mężem na zakupach i muszę ubrać worek na siebie :/

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Kurcze ale się wkurzyłam . Dwa dni temu przymierzałam swoj płaszcz wiosenny. Był ok. Ciasny ale ok. A teraz dwa dni później chce go ubrać i już się nie dopinam wrrr a chciałam ładnie wyglądać z mężem na zakupach i muszę ubrać worek na siebie :/

f2w3rjjgy5cue5bk.png
Morela ja mam wrażenie, że mi brzuszek czasem rośnie z dnia na dzień. Też tak z płaszczykiem miałam, jednego dnia był dobry jeszcze a następnego już nie za bardzo..:)

znalazłam fajny artykuł, może którąś z Was zaciekawi:) Link do: W nowych rolach

Ostatnia edycja:
Polecam na katar i kaszel u dziecka nebulizowac woda "zablocka mgielka solankowa", mojemu tez pomaga nevulizacja lekiem nebbud

Robimy inhalacje ta solanka zablocka:)
Pojechalismy do tezni, a tu niespodzianka, teznia zamknieta hehe;) nie wiem jak ja to sprawdzilam, ze juz otwarta;)
Ps. Na szczescie tu jest fajny plac zabaw i park wiec korzystamy z pogody:)

Ostatnia edycja:
Kasia oj nie zrozumiałaś mnie zupełnie. I ja i mąż jesteśmy za tym żeby dziecko było samodzielne. Mąż nie mieszka w domu od 14 roku życia. Chodziło mi o nawiązanie do dnia teściowej. Zresztą nieważne.
Morela ciepło jest, nie zapinaj i wygladaj szalowo :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pola no właśnie miałam pytać czy dojście do tego placu zabaw i parku też zamknięte ;-) zawsze to inne powietrze :-)

Megan fajna sukienka!

Przyszla_Mamusia spróbuj "rozruszać" maluszka czymś ciepłym/zimnym do picia lub słodkim, a jeśli nadal masz się martwić to zawsze możesz podjechać na IP- spokój z ciąży jest bezcenny :-)

Ostatnio hulajnogi były na tapecie to może teraz rowerki- polecicie coś dla prawie czterolatki? w poprzednim sezonie nic tylko hulajnoga i jakoś rowerek biegowy nas ominął a teraz nie wiem czy jest sens kupować czy nie lepiej już taki normalny z przykręcanymi kołami po bokach.

reklama
Pola no właśnie miałam pytać czy dojście do tego placu zabaw i parku też zamknięte ;-) zawsze to inne powietrze :-)

Megan fajna sukienka!

Przyszla_Mamusia spróbuj "rozruszać" maluszka czymś ciepłym/zimnym do picia lub słodkim, a jeśli nadal masz się martwić to zawsze możesz podjechać na IP- spokój z ciąży jest bezcenny :-)

Ostatnio hulajnogi były na tapecie to może teraz rowerki- polecicie coś dla prawie czterolatki? w poprzednim sezonie nic tylko hulajnoga i jakoś rowerek biegowy nas ominął a teraz nie wiem czy jest sens kupować czy nie lepiej już taki normalny z przykręcanymi kołami po bokach.

Ja bym dla czterolatki nie kupowała już biegowego tylko taki z kółkami po bokach, najlepiej z kółkami 12' wg mnie. Na małych kółkach prościej ruszyć z miejsca i nauczyć się bez bocznych kółek, córeczka w zeszlym roku miała taki i s wakacje nauczyła się na dwóch kolkach, bez tych bocznych. W tym roku będziemy kupować chyba 16', ale ona jest bardzo wysoka (chyba że wygodniej będzie jej na 14', zobaczymy jeszcze;)). A i według mnie lepiej kupić używany jakiś w dobrym stanie, bo 12' będzie tylko na rok.

Do góry