reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam nowe dziewczyny! :)

Co do wypieków, to mów piekarnik też słaby.. w ogóle nie umiem w nim piec. No jeszcze jakieś normalne jedzenie, mięso, warzywa to da się w nim zrobić, ale ciasta to istna masakra. Pieką się dużo za długo, z jednej strony niedopieczone z drugiej spalone.. mimo że wcześniej odpowiednio nagrzewam. Albo to wina piekarnika, albo po prostu jestem do dupy w pieczenia ciast! :p

Ale się cieszę na weekendzik. Planuję poszaleć trochę po sklepach, poszukać czegoś na wyprzedażach. Mam nadzieję że upoluje coś fajnego :D
Poza tym może ogarnę foty z wyjazdu i kupię ramki. Mamy w salonie jedną, wąska ścianę gdzie na całej powierzchni wieszamy zdjęcia, a że dość dawno nic nie dokładałam, to może coś fajnego wybiorę ;)

Ja jeśli chodzi o magnez biorę tylko magne b6!

reklama
Też biorę magne b6, ale dlatego że mam okropne bóle nóg tzn takie jakby skurcze :hmm: biorę 3razy dziennie po 1 tabletce. Czy któraś z was miała lub ma taką dolegliwość i jak sobie z nią radzicie??

Morela - zdrówka dla córki!

Anet85 i paninka87- witajcie u Nas ! [emoji3]

Aha - dobrze, że poszłas jednak do lekarza. Super, że z dzidziolem jest wszystko w porządku... Tobie moja droga należy się teraz solidny odpoczynek.
Mój mąż też miał w marcu jechać w Alpy na tydzień, ale z racji, że mamy "tyły" w robotach w domku, nie ma opcji bym mu pozwoliła się bawić kosztem kolejnych zaległości [emoji34]. Przełknąl to jakoś i poki co cisza w temacie.

Anet85 - ze skurczami walczę od lat (podobnie Lilith). Nie mam ich codziennie, raczej pojawiają się sezonowo, i obowiązkowo w ciąży. Przede wszystkim muszę uważać aby nie zmarznac w nogi i stopy. W trakcie nocnych ataków - niezastąpiony jest mój mąż, który rozciera mi łydki. I w ogóle przy częstych skurczach biorę podwójne dawki magnezu 2 razy dziennie.

Ostatnia edycja:
Kasiulka no ten tydzień mi zlecial oby tak dalej :)

Madziazt podgladowo to zależy od łożyska. U nas na tych ogladowych jest za,ecenie do 27 przy lozysku na przedniej ścianie a tak to do 31 są ładne widoki :)
My też się wybieramy, jak co ciążę.
Z tym scanem w UK to nie jest jak Kasia pisała :) niemwiem czemu ona tak ma..

Inka jak mój chrapie to go z łokcia wale żeby się wybudzil i spokój jest.

Ewcia zdrówka dla Mikołaja i siły dla Ciebie.

Pumelova na brzuszkowym pytałam, jak to robisz, że chowasz przy 95 cm :p

Megan bardzo brakuje, niby fajnie bo lżej ale tesknk za ruchami, za tą okragloscia.
Spokojnie szukaj tego co Ci się spodoba. Tez na necie, zawsze krawcowa może uszyć dokładnie to co znajdziesz. Kiedyś zamieszczalam dla którejś z dziewczyn zdjęcia, tam była taka np:
eb837bc56698b8a6711a0239628b6bb1.jpg
ALMC_shop3.jpg

Pola, muz kiedyś pisałam, że fajnie ma teściowa :)

Chybryda współczuję, może po Twojej interwencji się coś zmieni? Może nie mówcie więcej co i jak? Od zawsze tak masz??

Integral okropnosc.. My nic nie dostajemy nigdy i to jest plus, że nie dostane czegoś czego bym nie chciała.. Ale z drugiej strony to miło jak ktoś pomyśli.. Może lepiej niech się dokłada? Wtedy odciaza a można mieć to co się chce??

Widzę, że dziewvzyny juz dużo napisały :) ja zawsze z opóźnieniem.

Kika w różnych dniach różne miejsca bolą.
Nie martw się szyjka, lekarz na pewno to kontroluje :)

Kasia no co Ty, to już moja 3 ciąża tu i puerwsze słyszę. Nawet na piśmie ze szpitala lisze, że płeć będą podawać i zawsze pytają, tak babki które nie chodzą prywatnie tu czekają. Wszystkie koleżanki miały tak samo.. Te z Londynu również.. Jakoś dziwnie masz.

Jaki to wózek za 1k?? Chyba jeszcze nie widziałam.. Chojni Ci znajomi by byli :)

Pochwal się bodziakami. Zadowolona?
Jak kupujesz z ebaya lub shpocka czy gumtree to bierz sobie na odległość, żeby odebrać jak jest blisko :)

Morela narobilas się :) judi tez taka jedynaczka była do 8roku hihi. I zdroweczka dla cory!!
Z zakupami my chyba tak samo lecimy. Skreslam z listy ale jakby nic nie ubywa.. A ciągle coś dochodzi do tego..
Widzę dzieło, bardzo mi się podoba,, Lubie takie rzeczy. Fajnie, nie nudzicie się!

Liluli slicznosci, pewnie smaczniutki będzie :)

Witaj Anet i Paninka.

Kasiu zrób z mikrofali może?? Jaki masz piekarnik?? Góra dół czy jak??

My specjalnie kupowalismy podwójny piekarnik, że względu na rodzaje wypieków bo te angielskie to taagedia..

Aha uważaj na siebie i odpoczywaj jak możesz.

Ooo skurcze.. Tragedia..

Z mg ważne jaki to rodzaj czyli jak sie wchłania i jaka dawka. Teraz kupilam z Chela forte 250, te chelowe wchłaniają się baardzo dobrze.

Truskawka to ja zaraz idę tego Liona d.a dzieci na jutro robić, ciekawe czy im posmakuje :)

Dziś ani razu krwotokow z nosa nie było, super. Ale biegunkę mam dalej,, nawet nocą.. Juz sił mi brak do tego.

I mała dziś mega szalała. Obrocila się i kopala z 4-5 cm nad pepkiem a nie z boku i do tego jeździła hmm kuleczkami jakby kolanko po brzuszku ale ekstra :)

Przyszło mi wypełnienie kulkowe do poduszek. Jutro szyję dwie podusie i sliniaki :p

Załączniki

• eb837bc56698b8a6711a0239628b6bb1.jpg
    eb837bc56698b8a6711a0239628b6bb1.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 390
  • ALMC_shop3.jpg
    ALMC_shop3.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 371
Ostatnia edycja:
Hej ale mielismy dzisiaj piękna pogode-aż się chce wszyskiego-byłam na krótkim spacerze po córkę do szkoly, pranie zrobione itd a wczoraj to aż z łóżka podnosic się nie chciałam lało i było pochmurno cały dzień :hmm: wiem że jutro jeszcze będzie ładnie a niedziela taka jak wczoraj o_O

Boże jaka jestem zła. W sumie od rana miałam dobry humor, ale podsłuchałam, że rodzice chcą nam fotelik kupić do auta dla syna. Wystarczy, że wspomnę o czymś, a Oni już lecą na złamanie karku i kupują. ***** to ja z mężem planujemy to od kilku miesięcy, a Oni kupią byle co, bo oczywiście matki dziecka się nie zapytają. Mam dosyć tej kontroli z ich strony, zryczałam się i zadzwoniłam z opierdolem. W ogóle mnie nie szanują jako matki. Niby chcą dobrze, a tak na prawdę chodzi o kontrolę wszystkiego co robimy. W życiu im już nie powiem, że coś mamy kupić. Nie wiem. Jeszcze kawę wylałam ehh. Mam nadzieję, że wiecie o czym mówię, jestem mega wkurwiona :crazy:
Rozumiem Cie w 100% mam tak samo z tesciowa i nie raz była z tego powodu awantura:mad:
Dlatego też teraz nie mówię co będziemy mieli chociaż dla niej to nie problem-dzień na zakupach i pół szafy przywiezie :tak:
Do wózka też już mówi jaki ona chce i jakie jej się podobaja a nasz jest "be"-już mnie szlag trafia bo z córką było tak samo8-)
A nie zawsze można im to przetłumaczyć bo mówią że za ich czasów nic w sklepach nie było....wiec u Ciebie może być podobnieo_O
Ale życzę Ci aby udało Ci się ich przekabacic;)
Anet85 i Paninka87 witajcie lepiej późno niż wcale :biggrin2:
Morela fajny- taki pomyslowy:)
Ale wy smaka robicie- no to ja tez- moja mała z babcią piekla(tlusty czwartek cd):p
Zobacz media 718268Morela i Ewcia dużo zdrówka dla dzieci
Aha super ze z dzidziem jest dobrze a Ty bierz witaminy i odpoczywaj:)
Lilith jak Ty wklejane tu zdjęcia bo już glupieje-na różne sposoby próbuje i tylko jak je gdzie indziej wrzuce to mogę je tu wkleic ale i tak nie każdy widzi:(
Miłego wieczoru

Ostatnia edycja:
O matko! Przeczytałam wszystko, oszalalyscie z tymi postami. 3 dni mnie nie było.
Morela super że wszystko ok z tym ciśnieniem. Co teraz bierzesz i ile?
Ewella gratuluję córeczki.
Kasiulka super że wszystko w porządku, kurcze już jesteś tak blisko rozwiązania.
Nika ja czuję dzidzia codziennie, ale pojawiło się do z dnia na dzień. Najpierw te dziwne bulgotki, jak już kopnął to potem od następnego dnia już kilka razy codziennie, a teraz często. Nie ma co się martwić.
Tea gratuluję postępów syna, musisz być dumna i czuć duża ulgę.
Aga_k_m tu napisze co wszyscy, naprawdę nikt nie będzie pamiętał ile w pracy się poświęcasz, nikt nie doceni. Nawet jak teraz pamiętają to za miesiąc czy dwa zapomną.
Lilith kobieto współczuję dolegliwości. Trzymaj się i dużo zdrowia.
Witam nowe mamusie.
U mnie ok, polazilam trochę po polach, dotlenilam siebie i malucha. Byłam na basenie dziś, wybieram się w niedziele. Takie dziwne uczucie jakbym miała odwaznik doczepiony pod pępkiem, ciągnie w dół. No i tylko 26 basenów bo mi się zimno zrobiło, chyba za wolno pływalam.
Co do ciuchów to nic mi nie potrzeba po za koszulami nocnymi i sukienka na wesele. Idę w ostatni tydzień kwietnia to muszę poczekać bo nie wiem jak będę wyglądać.
Od dziś jestem na bieżąco :)
Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do pieczenia to uwielbiam , sprzęt nowy bo mieszkamy od roku na swoim. Właśnie wróciliśmy z poszukiwań nowej pralki bo tego nie wymieniliśmy przy przeprowadzce niby pierze ale jest problem z wirowaniem, mąż daje jej ostatnia szansę i chce naprawić... Ja byłam nastawiona na Bosch pan w sklepie zachwalal Beko... jedno jest pewne teraz stawiam na co najmniej 7 kg bo przy 3 dzieci się napiore
Walczę z katarem, rano wszystko ok a popołudniu w pracy już ciężko dychalam...
Wczoraj miałam wizytę... poza tym że niedokrwistość wszystko ok, łożysko bylo nisko ale wszystko na swoim miejscu

Paninka z tym, że sprzedawca poleca to bym uważała, bo oni polecają to za co mają najlepsze prowizje, albo co zalega w magazynach. Więc najlepiej wywiad zebrać.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O matko! Przeczytałam wszystko, oszalalyscie z tymi postami. 3 dni mnie nie było.
Morela super że wszystko ok z tym ciśnieniem. Co teraz bierzesz i ile?
Ewella gratuluję córeczki.
Kasiulka super że wszystko w porządku, kurcze już jesteś tak blisko rozwiązania.
Nika ja czuję dzidzia codziennie, ale pojawiło się do z dnia na dzień. Najpierw te dziwne bulgotki, jak już kopnął to potem od następnego dnia już kilka razy codziennie, a teraz często. Nie ma co się martwić.
Tea gratuluję postępów syna, musisz być dumna i czuć duża ulgę.
Aga_k_m tu napisze co wszyscy, naprawdę nikt nie będzie pamiętał ile w pracy się poświęcasz, nikt nie doceni. Nawet jak teraz pamiętają to za miesiąc czy dwa zapomną.
Lilith kobieto współczuję dolegliwości. Trzymaj się i dużo zdrowia.
Witam nowe mamusie.
U mnie ok, polazilam trochę po polach, dotlenilam siebie i malucha. Byłam na basenie dziś, wybieram się w niedziele. Takie dziwne uczucie jakbym miała odwaznik doczepiony pod pępkiem, ciągnie w dół. No i tylko 26 basenów bo mi się zimno zrobiło, chyba za wolno pływalam.
Co do ciuchów to nic mi nie potrzeba po za koszulami nocnymi i sukienka na wesele. Idę w ostatni tydzień kwietnia to muszę poczekać bo nie wiem jak będę wyglądać.
Od dziś jestem na bieżąco :)
Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Dopegyt tylko dwa razy dziennie - jeśli skoki będą częściej to 3 razy dziennie. Poza tym nosić nieuciskające rzeczy, dużo odpoczywać i starać się nie podnosić sobie ciśnienia - ograniczyć sól, nie dźwigać , nie przemęczać się itd

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Do góry