reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Megan ojojoj bidulko, ja też się bałam, dopiero teraz jak czuję ruchy to się cieszę ciążą.. ale jak mnie pół dnia nie kopie to zaś mam zły humor. mówię mężowi to on 'może śpi' no kurde jak śpi jak zawsze o tej porze nie śpi! głowa do góry! już połowa za nami!!!
z Sodowskiego generalnie byłam bardziej zadowolona, dziś albo w pon się tam wybieram bo mi fakturę źle wystawili :// do szkoły rodzenia idę - ja chcę rodzić na raciborskiej, a ich szkoła rodzenia nazywa się miś kuleczka :D jestem już zapisana, na edycję majową na czwartki :)

truskawka89 nie myślałam wcześniej o fotoksiążkach, lubię tradycyjne albumy a od slubu nie wywoływałam. obawiam się że po tym układaniu następnym razem rozważę fotoksiążkę o_O no i.. jak mam z wyjazdu 200 zdjęć wybranych to by była chyba za gruba książka? nigdy nie robiłam to nie mam pojęcia.

reklama
Magan ja mam tak samo z tymi paranojami... rozumiem Cie ;)
Teraz troche mysli nakierowane na remont, wiec spokojniej.

Ps. Ja wczoraj skończyłam 22 :) 22+1 dzis! ;)
I tez chłopak :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka dzis czytałam na bellybest, ze wlasnie w tym tygodniu co ja teraz jestem dziecko zaczyna obrastac w tłuszczyk i wlasnie mozna przez to odczuwac wiekszy głod, cos w tym jest bo faktycznie ostatnio ciezko mi sie zaplenic jedzeniem, a dziewczyny tez pisały o ciagłym głodzie :)

pumelova zalezy jaki format sobie wybierzesz takiej ksiazki, ale mozesz po kilka zdjec na jednej stronie umiescic, wiadomo im grubsza tym drozsza, ale wyglada to bardzo estetycznie i wydruk jest naprawde ładny, do tego masz na okładce jakies fajne zdjęcie. My chyba z fotojokera robilismy, myslalam jeszcze synkowi taki albumik stworzyc, a w przyszlosci córeczce :)

cześć :) uff przeczytane wszystko :)
Madzia witaj! Zdajesz sobie sprawę, że to forum jest uzalezniające??:D

Ojej o tylu rzeczach pisałyście, chyba powinnam sobie zapisywać wszystko tzn każdą osobę i słowo klucz, żebym wiedziała o czym było:)

O jedzeniu..jem bo muszę ale jakbym nie miała tego stworzonka w sobie to pewnie ze dwa razy dziennie by mi starczyło. Nie robię takich mixów jak Wy :D:D 4,5 razy dziennie mały posiłek - nie dam rady się obżerać bo żle się czuję, staje mi w gardle i mam wrażenie, że mnie rozerwie od środka. Najlepiej by dla mnie było gdybym faktycznie ostatni posiłek zjadała o 17 ale mój R wraca o 18.30 i jemy kolację razem.

O kurteczce też myslałam od kilku dni tylko ja nie za bardzo lubię takie parki, raczej takie sportowe, pikowane.Ostatnio widziałam w H&M taką fajną , żałuję , że nie kupiłam.

O rogalu też myslałam ale jednak sobie odpuiszcze.

Megan ważna jest decyzja, że chce się być spokojnym i szczęśliwym:) Ty ją podjęłaś - kiedy podejmujemy pewnie jakąś decyzję to coś magicznego zaczyna się dziać i zaczyna nam wszystko sprzyjać. Ważne , żeby na początku zmiany taką decyzję podejmować codziennie na nowo - a kiedy mózg się już przyzwyczai już nie będziesz musiała tego robić. Mnooostwo książęk przeczytałam w swoim zyciu na temat rozwosju osobistego, własnie wtedy kiedy podjęłam decyzję, że chcę zmiany to zaczęły mi `wpadać` w ręce bardzo wartościowe pozycje, akurat właściwe dla mnie. Fajną afirmacją jest mówienie sobie codziennie rano jeszcze przed wstaniem z łóżka : Dziś jest cudowny dzien - cokolwiek to będzie znaczyło. Bo są tacy, którzy wstają rano, widzą deszcz i mówią : cholera ale beznadziejny dzień i już beznadziejny dzień gotowy wedle zyczenia. Spróbuj :) Nie twierdzę, że to co mnie4 pomagało, pomoże też innym ale nie ma się nic do stracenia:)

Madzia a propos tej Szwecji... i generalnie krajów skandynawskich. Kiedyś też myślałam, że tam tak cudownie. Ale ostatnio media zaczynają eksplorować te kraje i wcale nie mają już pochlebnych opini..na różne tematy...Nawet jakiś film ostatnio powstał o Szwecji, ale nie dokument tylko dramat. Muszę go znależć...

Madziaz dużo przeszlas z tesciami, podziwiam każda dziewczynę, która jest gotowa na takie poświęcenia.. Nawet krótki okres a jednak zostawia ślad w psychice..
Na szczęście i na starsze lata człowiek inaczej patrzy na pewne sprawy, wiec pewnie i mąż z każdym rokiem bedzie widzial coraz to nowe dziwactwa własnych rodziców,

Co do porodu juz rozumiem.. I widzę, że masz rozeznanie bo i znajomi doinformowani. Współczuję Ci ogromnie, to jednak jest strach.. Chyba psychicznie bym oszalala jakbym miała taką opiekę a raczej jej nie miała. Choć ja mam też uraz po porodzie w pl, nie dość ze w 43 i córa była przenoszona tomjeszcze na żywca cc po wcześniejszym zameczaniu SN.. A szpital ordynatora do którego chodziłam i kupe kasy zostawaialam..
Bardzo sobie chwałę tutejsza opiekę.. Ale mam indywidualne prowadzenie,wiec tez co innego.

Kiedy chciałabyś lecieć do pl?? Juz masz jakiś plan?
Tu dziecku tez wszystko wolno.. To bezstresowe wychowanie.. Jeszcze Ci zwrócą uwagę, jak krzyczysz ech.. Wiec wiem o czym mówisz.

Aaa doczytałam.
Moja ma dopiero wakacje od lipca ale szkole w tym roku, że względu na zmianę zaczyna w październiku wcześniej chodzi przygotowawczo i uczy sie szkoly.

Kasiulka kciuki za piękną szyjkem:)

Pumelova nie mam tego Rogala i żyje, sypiam z kołdra pod brzuchem i wystarcza.

Mam kurtkę, bombera z Nl.

Aaggaa super wiadomość!! Ważne, że jesteś zadowolona :)

Aga fajny sweterek, i jak Truskawka pisze to tak wlasnie juz może być z tym jedzeniem. Nasza waga tez będzie leciała do góry.

Wysyłam i nadrabiam dalej

Pumelova - spróbuje tam jeszcze pozniej zadzwonic bo w cenniku maja napisane usg 3d - 50 zl :D ale moze to tez tylko tyczy sie prenatalnych i trzeba doplacac jak chce sie miec w 3d obraz :D
Z tymi ruchami tez tak mialam , ze jak rano nie kopał to sie stresowałam ze czemu nie kopie skoro zawsze rano go czułam[emoji14]oczywiscie mi juz przeszło bo teraz czesciej sie rusza ale tez wiem ze na poczatku te ruchy sa nieregularne :D poza tym kazdy sie smial jak ja marudziłam , ze on malo kopie i mówli: bo jest luniuszkiem tak jak mamusia [emoji41]
A placisz cos za ta szkole rodzenia ? W szpitalu w Chorzowie w ktorym bede rodzić tez jest , ale kompletnie nie wiem co i jak :D

Ola W. - u mnie juz glownie jest myśl : jak to bedzie wyglądać jak w koncu maly sie urodzi i ze juz nie moge sie doczekać :D Widziałam własnie wczoraj twoje zdj na brzuszkach i kurde , serio mam wrazenie ze nasze są identyczne :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka jakoś od 6 m zwiększa sie kalorycznosc, wiadomo, potem będzie jeszcze gorzej :) wstawanie w nocy etc.

Megan jak miło, że jesteś :*
Pamiętaj, że zawsze możesz się nam wygadac. Jak nie tu to tam.. My też miewamy paranoję, większe mniejsze.. Po różnych przejściach jesteśmy i nie ma to jak wsparcie innej z dziewczyn, która rozumie.
Dobrze, że w Tobie juz większy pozytyw :)

Aga korzystaj z lenia ile możesz :)

Mój suwak na dziś:

Kasia_831 właśnie widzę ze to forum uzaleznia[emoji6] siedzę w pracy, mam co robić, a jednak kusi zeby zajrzeć chociaż na chwilę.

Jesli chodzi o ten film, to może masz na myśli Obce niebo? Film nt. tego jak dziecko zabierają polskiej rodzinie, bo dziewczynka skłamała ze mam ja uderzyła. Film zrobiony na faktach autentycznych. I tak jak pokazują w tym filmie, tak naprawdę tutaj jest.
Lilith mnie od razu uspokoiło to, ze będę w Polsce rodzic- mam komfort psychiczny i od momentu jak podjęłam taka decyzje to w końcu jestem spokojna i się tak nie stresuje. Jeszcze tylko walczę z ta kasą chorych tutaj zeby mi zgodę dali na porod w Polsce, ale juz jest na dobrej drodze wszystko, chodzi mi tylko o to zeby pózniej moc w Szwecji dziecko zarejestrować i mieć urlop macierzyński. W Polsce powiedzieli ze jak mam kartę ubezpieczeniową europejską to bez problemu mogę rodzic, podobno dużo kobiet tak robi zwłaszcza z UK i ze raczej wogole pieniędzy nie biorą od pacjentów tylko samo się rozliczają.
No to właśnie tu takie same bezstresowe wychowanie. I tutaj krzyknąć nie można bo Ci dziecko mogą zabrać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Madzia tez ogladalm ten film jak dla mnie to chore troche,,,choć ta matka tez przynajmniej w tym filmie troche przeginała...no ale sam fakt...

lilith jeju ale ten czas zapiepsza ja cc bede miec ok 20.06 wiec nie dlugo po Tobie..!! wczoraj sobie to uswiadomilam ze juz marzec!

Aga len sie ile wlezie!!!!!!!!!!

U nas pogoda tez sie zepsula tak wieje ze glowa mala...prania po ogrodku szukalam bo mi zwialo...Na szczescie na sb ma byc ladna pogoda 16stopni!! mamy chrzciny Wiktorka i wlasnie mialam problem z outfitem w razie nie pogody:D:D:D

reklama
Kasiulka jakoś od 6 m zwiększa sie kalorycznosc, wiadomo, potem będzie jeszcze gorzej :) wstawanie w nocy etc.

Megan jak miło, że jesteś :*
Pamiętaj, że zawsze możesz się nam wygadac. Jak nie tu to tam.. My też miewamy paranoję, większe mniejsze.. Po różnych przejściach jesteśmy i nie ma to jak wsparcie innej z dziewczyn, która rozumie.
Dobrze, że w Tobie juz większy pozytyw :)

Aga korzystaj z lenia ile możesz :)

Mój suwak na dziś:

Dziękuje :* wiem ze na Was mozna liczyc [emoji173]chyba potrzebowałam sama dojść do tego mojego normalnego stanu :D poza tym wiosna idzie , chyba każdemu od razu na samą mysl robi sie lepiej :D

A powiedzcie mi dziewczyny od którego tygodnia w poprzedniej ciąży dzieciaczki wam sie odwracaly główką w dół ? Wiem , ze to tez róznie ale w sumie jestem ciekawa :D mój to narazie takie popisy daje w brzuchu , że już nie wiem którą on częścią ciała sie tak wypycha:D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry