reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej Dziewczyny, jestem po wizycie. Wychodzę dziś o 14. Mąż po mnie przyjeżdża. Z zaleceń dostałam oczywiście odpoczynek, zwiększony dopegyt oraz leki na zwiększenie liczby krwinek, magnez i żelazo.

Jestem szczęśliwa , że wracam do domu.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Ja tez jestem za tym by pilnowac spraw rozwojowych. Grzes w styczniu zakonczyl dwuletnia terapie Si na logopedie tez chodzil przez 1,5 roku. On od malutkiego mowil non stop, ale tak po ludzku okolo 3 urodzin. Co do Si to bylo cos strasznego. Byl mega pobudzony i agresywny. Wyjscia z nim chocby na plac to byl stres, tak trzaskal dzieci. Nie moglam go spuscic z oka, kazdy ruch reki obserwowalam. To bylo wykanczajace. Teraz jak to pisze, az nie wierze ze tak bylo. To zupelnie inne kochane przemile i cudowne dziecko
Jego mlodszy brat 2,5 roku mowi sporo. Ale nie pelnymi zdaniami. Nie wiem czy nie zaczniemy i z nim logo.

Morela ale super!!! Ciesze sie ze idzie na dobre :D

Aga_k_m i Aha83 mężowie tym razem mają rację w pracy rzadko doceniają pracowników którzy się poświęcają dla firmy a prawo jest po naszej stronie(jak by mieli kontrol to by mieli po dupie nie możesz pracować na l4 chyba mają tego świadomość ale wykorzystują nasz strach o stanowisko:mad:)- moj mi jęczal codziennie jak wizytę na której miałam dostać zwolnienie przesunela się o tydzień a chciał żebym wszystkim powiedziała w piątek a w pon. miałam miec wizytę która wtedy odwołali po czym zmieniłam lekarza(na 4 wizyty 2×przekladali) ale u mnie w pracy to jest duży stres i praca fizyczna-jak miałam kontuzje ramienia to nie dali mi nikogo do pomocy to stwierdziłam że się dowiedzą w dniu l4 i niech sobie robią co chca-taka mała zemsta:p
Całe szczęście że maż cie odciągnie od firmy tylko szkoda że chce Cie wykorzystać-ja bym chyba nie dala rady-chyba że będziecie mieli dużo postojów ale to i tak bardzo męczące tyle km a zwłaszcza w ciąży ale życzę szczęśliwej podróży.

Pumelova sen był meaga:D

A ja wam się pochwalę- w poniedziałek poczułam pierwsze kopniaczki:) po zajęciach małej-trochę postalismy i aż się zdziwilam że nie na lezaco wczoraj wieczorem kolejne po tych bólach brzucha-wariowali jak szaleni:D no i dzisiaj z rana jak was czytałam;) Chyba to oznacza ze zaczęły się i u mnie już regularne ruchy:D:D

Morela cieszę się że jest dobrze i możesz już wyjsc:)

Trzymam kciuki za wizytujace

Przyszla_Mamusiaa a ile płacisz za te 4d i jaka jest różnica pomiędzy 3d wiem że już ktoś pytał ale nie wylapalam odpowiedzio_O

Miłego dnia troszkę słonecznego i trochę pochmurnego;)

Morela super, ze juz do domku i ze wszystko dobrze :D

Dziewczyny mam dzis niesamowite parcie na pecherz i krocze :/ strasznie sie tym martwie, bardzo to nieprzyjemne, szczegolnie, ze przez kilka ost dni mialam okropne twardnienie brzucha, zastanawiam sie czy szyjka nie poszła :/

Morela - ale się cieszę, zw ciśnienie opanowane i wracasz do domku [emoji3]. Uważaj na siebie [emoji8]

Anita - gratuluję kopniaczkow [emoji3]

Truskawka - o matko! Oby nie! spróbuj to skonsultować z gin.
Martwię się, bo z Ciebie tez jest mega pracus.. A jeszcze wczoraj o przesadzaniu kwiatków pisałaś, mam nadzieję, że z lopata nie szalalas?

Pumelova - hahaha - nie no.. Spadochronu otwieranego na obieraczke u mnie w głowie jeszcze nie grano [emoji1][emoji1][emoji1], a tez zaczynam mieć strasznie dziwne sny.
Co do wypłaty - ta lutowa powinna do mnie dotrzeć w większości od pracodawcy (od 23.02 mam L4). Aż się boję rozliczeń zusowskich..

Laski - ta trasa jest do przebycia w razie "w", tj.gdyby mój M zdecydował się na zakup.. A jakoś nie widzę tego.. Nie mamy takiego szczęścia, że jak coś chcemy to to od razu dostajemy [emoji6].

Morela super, ze juz do domku i ze wszystko dobrze :D

Dziewczyny mam dzis niesamowite parcie na pecherz i krocze :/ strasznie sie tym martwie, bardzo to nieprzyjemne, szczegolnie, ze przez kilka ost dni mialam okropne twardnienie brzucha, zastanawiam sie czy szyjka nie poszła :/
A mozesz polezec troche? Jak tak, to ja bym polezala na Twoim miejscu. Moze zrob tez badanie moczu na wszelki wypadek? A jak sie stresujesz to najlepiej zadzwon do swojego gin., bedzie wiedzial czy trzeba to sprawdzic, czy nie ma co sie stresowac.

Ostatnia edycja:
Tymuniek, a te lalki maja jakieś "supermoce", czy po prostu zwykłe przytulanki? Wygląd jakoś do mnie nie przemawia...

Pumelova sama się interesowałam tym tematem i znalazłam info, że to dlatego, że oni przeliczają średnią stawkę dzienną i wypłata uzależniona jest od liczby dni w miesiącu. A że styczeń był długi, luty krótki, to sama rozumiesz... Nam się w sukience bez obaw możesz pokazać :)

Pol@ wszystkimi łapkami podpisują sie pod Twoimi wypowiedziami co do logopedy. To bardzo ważne, żeby wcześnie rozpoznać problem i rozpocząć terapię. Sama nie mam dzieci, ale temat jest mi bardzo bliski. Niby daje się czas do 3rż, ale jeżeli dziecko w wieku 2,5 roku nie mówi wyrazów dźwiękonaślodowczych, to trzeba się zainteresować. Super są te książeczki Cieszyńskiej, dzieciaki bardzo je lubią :) No i najważniejsze, trzeba też ćwiczyć z dzieckiem w domu, sam logopeda nie wystarczy :)

Morela, super wieści :D

reklama
Aga przesadzałam wczoraj kwiatki D: ale takie doniczkowe. Dzis jestem w pracy, a po pracy mam juz duzo rzeczy zaplanowanych, moze sobie wyjde troche wczesniej, zeby nie robic wszystkiego na wariata. Cos mi sie wydaje, ze to moga byc tez bakterie w moczu, bo mialam ostatnio a lekarz nic mi na to nie zapisał, a troche czuje sie tak jak przy zapaleniu pecherza :/

Do góry