reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny
Morela super, ze cisnienie sie unormowalo! A jestes na patologii ciazy? wlasnie dzis rano sie zastanawialam jakby u mnei skoczyło to do jakiego szpitala jechac.

u mnie tez pogoda piekna, moze dzis wyjde wczesniej, bo mam kwiatki do przesadzania :D

kluski slaskie lubie i umiem robic mniam, wlasnie myslalamw ktorys dzien zrobic, najlepiej z bitkami i polac je tym sosikiem z mieska

hej dziewczyny:)

na temat cisnienia to się nie wypowiadam bo nie mam o tym pojęcia. Zawsze miałam książkowe i teraz też tak jest - czasem jakieś spadki ale wypiję latte i jest ok ale nigdy nie musiałam nic na ciśnienie brać. Raz pamiętam jak byłam jeszcze w liceum to zle się poczułam podczas lekcji, poszłam z koleżanką do higienistki, zmierzyła mi ciśnienie i była zdziwiona, że ja jeszcze żyję. I tyle. Morelka dobrze, że już wszystko dobrze.

Lilith podziwiam Cię z tym szyciem. Moja prababcia była krawcową, moja mama też coś tam umie zrobić na maszynie a ja to totalne beztalencie. Po prostu nie mam dobrego oka i takie rzeczy zawsze robię krzywo. W szkole to mi nawet linijka nie pomagała bo zawsze musiałam nią gdzieś zjechać i moje rysunki szły na marne. ZA to z daleka mam oko idealne, zauważę 1centymetrową nierówność wszędzie hehe dziwne, bo ja jestem krótkowidzem i powinnam z krótka widzieć a z daleka nie hehe

U mnie dziś raczej ziemniaczanka z kiełbasą. ZWykle robię jedno danie bo dwóch nie jesteśmy w stanie zjeść

Obudziło mnie śliczne słonko za to temperatura 3st...tak tęsknię za wiosną!!!

Zaczęłam wczoraj czytać książkę Porozumienie bez przemocy. ZApowiada się baardzo ciekawie. Już kilka lat temu gdzieś widziałam urywki i bardzo mi się podobały ale dopiero kupiłam sobie na gwiazdkę. Może właśnie teraz jest odpowiedni czas, żeby ją przeczytać.

Morela super,ze juz jest lepiej. Oby jutro udalo sie wyjsc do domku [emoji8]

Ewella kciuki za wizyte [emoji110][emoji110]
Tez musze powymieniac ciuchy bo wszystkie tez mam xs a juz ciezko sie w niektore dopiac..

A kluski slaskie tj.Inka napisala sa bardzo proste i szybkie. Uwielbiam [emoji39]

Wczoraj sloneczko wygonilo mnie na ogrodek troszke poogarnialam i zauwazylam ze zaczely mi rosnac tulipany [emoji2]

Ewcia, Bulkaasia rowniez trzymam kciuki [emoji110][emoji110]

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Morela uff, cieszę się bardzo.
Ewella kciuki zaciśnięte.
Kasiulka gratuluję wyniku, u mnie dziś cukrowa masakra 170 po śniadaniu. Jeszcze nigdy tak nie miałam. Może to trochę stres bo się dowiedziałam że koleżanka w 11 tygodniu miała wypadek. Wszystko ok ale się dziewczyna strachu najadła.
Bulkaasia&&&
Ika ach te ciążowe sny. Ja mam raczej takie straszne niestety.
Karuzela zdrowiej szybko.
A ja jadę na wieś za godzinkę, polecę na spacerek.
Miłego dnia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim oczywiscie, że wszystko (wszystkie sytuacje) można ogarnąć i znaleźć rozwiązanie - teoretycznie. Natomiast często nie wygląda to już tak różowo jak się w takiej sytuacji nie daj Boże faktycznie sami znajdziemy i szukanie najlepszego rozwiązania nie jest wtedy już tak oczywiste jak przy teoretyzowaniu.

Karuzela zbijają ta temperaturę, ile dziś masz? W ciąży trzeba zbijac. może dziecku puśc bajki/tablet z grami, jeden czy dwa dni takiej rozpusty internetowo-telewizyjnej nic si e dziecku nie stanie, a Ty będziesz w stanie troszkę się zregenerować. Obserwuj też czy nie robią Ci się pęcherzyki, szczególnie w buzi na stopach i rękach. Moja córeczka przyniosła kiedyś Bostonie x przedszkola, u niej objawiło się to, uwaga: jedna kostka na stopie bez temp.:D:-D (wiedziałam że w przedszkolu panuje bostonka, dlatego ja oglądałam;), ja się nie zarazilam (także Karuzela może u Ciebie to nie bostonka), a mój mąż.....:-D:yes: miał gardło całe w krostach i temp.

Ewella, Ewcia trzymam kciuki za wizyty!:)
Bulkasiaa, Ty masz jutro chyba o 12 z tego co pamiętam? Też już trzymam kciuki, niezależnie czy to jutro czy dziś!

Maziajka - no u nas jest pogoda przepiękna! wczoraj było 15 stopni o 16 w Katowicach :)

trzymam kciuki za wizyty!!! bulkaasia za Ciebie nawet moja mycha w brzuchu trzyma!
ewella stawiam na laskę :p

inka thx za przepis - ja i tak nie będę robić :D my z mężem nie lubimy tradycyjnego jedzenia, dlatego kluski/kartofle nam tak smakują w święta :D na codzień tego nie jemy :D

ja dziś jadę po moje pierwsze ciążowe jeansy! i kupię sobie nowego Cobena! [dostałam wypłatę :D]

misia współczuję cukru i stresu. znajoma miała wypadek/stłuczkę w aucie w 32tc, na szczęście miała pasy ale z tego powodu nie mogła rodzić w wodzie [a chciała], teraz synek [dwumiesięczny] ma problemy ze słuchem i nie wiadomo czy to nie w wyniku wypadku [duży stres itd]..

Karuzela mogłaś się zarazić, ja też chorowałam jak syn był chory, na szczęście to wirusówka więc bez antybiotyku powinno się obyć, tylko temperature trzeba zbijać, może idź do lekarza ona da ci odpowiednie dawki leków na zbicie gorączki, zdrówka :)
Morela_87 leż i opoczywaj, staraj się nie przejmować, szybkiego wyjścia :)
ewella90 powodzenia na wizycie :)
Bulkasiaa trzymam kciuki najmocniej jak mogę :)

reklama
Ewella, i za Ciebie kciuki i żeby Maluszek pokazał co ram ma między nóżkami :-)

Bulkaasia, i za Was, ale za Was to wszystkie cały czas trzymają :-*

Kluski śląskie u nas co chwila, tak jak pierogi czy gołąbki.
Mikołaj uwielbia, tak samo jak leniwe.

Aga, szybciutko się robi i prosto :-)
Ziemniaki jeszcze ciepłe, puszczone przez praske mieszam z mąką ziemniaczaną. A żeby wyszły idealne, to jak już mam sprasowane ziemniaki, wyrównuje je i dziele na 4. Jedną część daję na górę, a w dziurę po ziemniakach wsypuje tyle mąki ile jest ziemniaków i mieszam.
Flaczków nigdy nie robiłam, od ciąży z Mikołajem śmierdzą mi oborą

Do góry