reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

AIM myślę, że tylko tacy zapaleńcy i hobbyści nie nudzą się w domu na l4.

Ja siedzę od grudnia na l4 i jak na razie nie miałam ani jednego dnia żeby się nudzić:) noo mam już 1 dziecko to też czas zajmuje po przedszkolu ale głównie hobby mnie porywa.

Wczoraj zaczęłam taboret i stopień kuchenny:)
1488184546-aaaaaa.jpeg

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Morela - ale piękne! Od razu mi się Szelagowska nasuwa patrząc na Twe dzieła [emoji6] (a Dorotka to obecna idolka mojej córki - więc po cichu liczę, że..może podzieli nasze zamiłowanie do budowlanki [emoji6])

Truskawka - Emma też jest super [emoji5].
Widze, że mamy podobny punkt widzenia na pracę w ciąży [emoji6]

Aim - tylko zanim pójdziesz na porodówkę pamiętaj abyś dyżur ukończyła [emoji6]

Linoone ja też chciałam dłużej pracować, mamy super socjalne, ciężarne pracują 6h zamiast 8h.. Ale wylądowałam wtedy w szpitalu z krwawieniem i tyle było moich planów:p ja swoją pracę uwielbiam..

Aga k m denerwuje się tym że ich tyle nie widziałam! Nie l4:D jestem podekscytowana, o.

Inka jak mu nie zrobię to nie zje w ogóle. Jeszcze mu codziennie rano koktajle z owoców robie bo nie je w domu.. :D teraz na wolnym robię to przynajmniej z przyjemnością. A do tego 9 tyg lezalam i on robił wszystko w domu więc próbuje się zrekompensować [emoji38]

Jenny84 jak pracowałam to tez tak robiłam wieczorem :D a teraz mam więcej siły rano :D

Zabieram się za muffinki żeby przyjść do pracy z darami :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith uważam że to bardzo dobrze że szukasz nowego imienia. W końcu to bedzie twoje 4 dzieciatko. Ja nie mogę ogarnąć jednego imienia :) a mężowi to już nic się nie podoba :)
Aga_k_m za to cukier po lodach rano 101 trudno, musiałam.
Linoone ja muszę sobie kupić piwo 0.0% ale o takim smaku piwa a nie owoców. Też kupie zgrzewke.
Aha dobre podejście, u mnie też nikt by nie pamiętał poświęcenia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :)
Co do pracy w ciąży to ja poszłam od razu na l4, tez pracuje po 12h w stresie a nie było możliwości żeby mi zmniejszył godziny i od razu powiedział pracodawca żebym poszła na całą ciążę na l4.
Maziajka wiec myślę, że to rutynowa kontrola.

Lilith ładne to imię :)

U nas tez słonko świeci, narazie w domu coś ogarnę, obiad naszykuje dzisiaj spaghetti a popołudniu pójdę na spacer :)

Miłego dnia :)

Lilith i mi sie podoba imie Mila [emoji4]

Kasiulka tak jest duzo lepiej niz pozniej na ostatnia chwile za czyms biegac.

A ja bym chciala popracowac a od poczatku mam l4. Ale dla dobra Maluszka moge odpoczywac [emoji4]

Dzis obudzilam sie o 4 i juz nie zasnelam. Wiec jestem juz po badaniach,zakupach i nawet obiad mam gotowy [emoji2]

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Witam słonecznie :-) i życzę miłego poniedziałku :-)

Lilith, dobrze, że zmieniacie imię. Nie jest dobrze porównywanie obecnej Córci do poprzedniej i imiona podobne...
O Leily (mam nadzieję, ze dobrze napisałam) zawsze będziesz pamiętać i nosić w serduchu :-*

Dziękuję dziewczyny, aż miło mi się zrobiło i faktycznie musi być nowe, inne, nie przypominające.
Jeszcze dziś zerkne ale może zostanie to, mąż też nie miał nic przeciwko.

Morela dobrze coś pogarniac żeby nie zwariować. I odnowienie, przerobienie, po prostu zrobienie czegokolwiek dobrze na Nas Wpływa.

Strasznie wcześnie wstajecie. Ja pół godziny temu., syna juz do przedszkola wyprawilam, teraz kawa, potem jakieś sorzatanko na szybko i wychodzę.. Czuje się lepiej, to chcę nadrobić.

Znowu straszne sny miałam w nocy..

Podziwiam te co tyle pracują, choć pewnie sama gdybym pracowała chciałabym być w pracy jak najdłużej :)

U nas jutro dzień nalesnika, czas się przygotować i aż nue wiem które wybrać :)

Hej dziewczyny tak piszecie o imionach, to ja zdecydowanie lubię polskie imiona. Polskie, ale takie na czasie. Bardzo mi się nie podoba jak teraz dają dzieciom np. Antonina, Stanisław, Franciszek itd. stare imiona zdecydowanie nie. @Karo011 ja też nie lubię jak imię zawsze jest skracane i zdrabniane. Chcociaż jak to ostatnio mówiłam na spotkaniu rodzinnym to się moja babcia ze mną przegadywała, że każde imię można zdrobnić. :-p No tak to jest prawda tylko niektóre imiona zdrabnia się na porządku dziennym, np. Ireneusz zawsze jest Irkiem, rzadko kiedy używa się pełnego imienia.
A jeśli chodzi o moje typy, to jak chłopiec to Paweł, a dziewczynka to Aneta.
Miłego poniedziałku. ;)

reklama
misia12 ja też psikałam do nosa jak już spać nie mogłam, mi ginekolog powiedział że nie ma dowodów że te leki szkodzą, po prostu nie ma badań klinicznych na ten temat dlatego mówią że nie można, ale jak już wszystko rozwinięte to nie powinno zaszkodzić... mi najbardziej pomagały inhalacje i wygrzewanie zatok :)
aga_k_m oczywiście też smaruję czymś wkoło :) trochę pomaga :) ale dziś wstałam i niby lepiej ale za to ogólnie osłabiona jestem
Linoone ja mam takie same plany co do pracy :) tylko czy wytrwam, szukamy kogos właśnie ma moje stanowisko i fajnie by było go przeszkolić, no ale zobaczymy...
pumelova powodzenia :) na pewno wszyscy sie ucieszą :)
aim masz rację, ja w Anglii miałam pracować do 4 tygodni przed porodem :) bo tyle urlopu miałam, ale mój pracodawca "chciał się mnie pozbyć" nie chciałam się szarpać i poszłam na 6 tygoni przed pordem :) teraz myślę o 2 miesiącach wcześniej, bo nie chcę robic tak długiej przerwy w pracy... ale zobaczymy jak to będzie...
ewella90 to skąd kontrola ? ja w ogóle nie słyszalam żeby kontrolowali ciężarne...

Miłego dnia :)

Do góry