reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
laski, w wolnej chwili przejrzę te podtematy i wydłubię z nich najważniejsze informacje, zbiorę w jeden post i przykleję jako nowy temat. tam nie będziemy dyskutować, tylko wrzucać cenne informacje. a te tematy, w których w ogóle się nie udzielamy mogę powyrzucać. zrobiłabym taki post na schemacie pytanie-odpowiedź, jak macie jakieś życzenia co do zawartości to piszcie mi PW. czy wszyscy się zgadzają?

Hej dziewczyny :)
Ja się zgadzam ... ;)
Dzisiaj w końcu wizyta na 16 :-)
Po 13 mam odebrać swoje wyniki .. i mam nadzieję że będą dobre...
No i jestem ciekawa jak tam te moje zwapnione łożysko ..

Wczoraj byłam na prenatalnym usg i wszystko w normie...w każdym razie duzy chlopak sie szykuję, ulorzenie miednicowe i to jak dla mnie dobrze.
Dzisiaj bylam u gina i tez wszystko ok, mam nadal badac cukier i cisnienie i brać luteine ale powinam dotrwac do 15tego czerwca:-)

reklama
Uff, dotarłam w końcu na forum i nadrobiłam wasze posty;-), od paru dni ciągle zabiegana jestem i niestety ma wrażenie, że im bliżej rozwiązania tym więcej różnych spraw do ogarnięcia, grafik coraz bardziej zapełniony, a jak tak pobiegam więcej to zaraz brzuch mi ciąży i zmęczona na maksa jestem, masakra:-p

Gratuluję tym z Was, które już po okresowych wizytach/usg i wszystko w porządku, oby tak dalej:tak:

Co do tematu przegrzewania dzieci i ubierania ich bardzo grubo- to chyba właśnie u nas w Polsce jest takie powszechne, też bardzo często się z tym spotykam u nas, również wśród młodych dziewczyn, a wydawałoby się, że to taki "babciowy" styl. Jedna moja przyjaciółka tylko właśnie stosuje taki "zimny chów" jak to pisała Thriade, wszyscy też patrzą na nią dziwnie, jakieś komentarze od "zatroskanych" słyszy na spacerze, a ja widzę, że jej dzieci są zdrowe, żywotne i ładnie się rozwijają. Też zamierzam brać z niej przykład, bo nie lubię przesadnego gorąca w pomieszczeniu, ciągle wietrzę i skręcam kaloryfery. W mieszkaniu mamy temperaturę 19-21 stopni cały czas i to nam odpowiada, myślę, że dziecku też będzie. A oczywiście jak nas odwiedzają ciotki, czy teściowie to ciągle pytają czy nie za zimno mamy..:-p

Z przeziębienia powoli wychodzę, katar zdecydowanie ustępuje. Dziewczyny polecam wam robienie sobie inhalacji na katar! Ja podchodziłam do tego bardzo sceptycznie, ale jak mnie już tak przytkało we wtorek totalnie, spróbowałam inhalacji z solą kuchenną i rumiankiem i naprawdę od pierwszej już poczułam ulgę, zasnęłam z odetkanym nosem i w kolejne dni widzę wyraźną poprawę. Tak że sposób skuteczny i tani;-)
Za mną też 2.zajęcia ze szkoły rodzenia- ciąg dalszy o skurczach, parciach itp. a dziś kolejna wizyta u ginekologa, mam nadzieję, że będą tylko dobre informacje.

Do góry