reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Hehe, jakiś zgon total tutaj;) ja też mam parę do działania, ale aktualnie odpoczywam. Trochnię mnie 2 godziny w przychodni i godzina na zakupach wymęczyły. A moje 3 szafy też czekają na porządki. Dużo rzeczy do oddania/sprzedania jest i miejsce zajmuje. Pierwsza paczka z HMu przyszła i nie jest źle:) 50% zatrzymane. Z butów się cieszę, zwłaszcza że zamiast 129zł zapłaciłam 58zł:D

A i USG 15 maja, już nie mogę się doczekać:))

reklama
generalnie to na wizytach takich standardowych nie robią nigdy dużego USG, na to się trzeba umówić osobno, więc raczej bym się nie spodziewała. generalnie to się robi bodajże pomiędzy 28 a 32 tygodniem ciąży.

Ja po wizycie wlasnie ;-) maleństwo w końcu się odwrocilo główka w dół, tak jak czulam ;-) ładnie rośnie, w głowice kopala jak za mocno cisnal dr :p tylko żelazo i hemoglobina mi poleciały na łeb, muszę tardyferon brac :-\ Ja mam usg na każdej wizycie, ale takie szybkie, ja nic nie dostaje, dr sobie zatrzymuje pomiary same. Może pod koniec mi odda?? A ja się zastanawiam czy psię nie zapisać na te 3cie usg gdzieś indziej tak jak na oba prenatalne.....
Co do zapału to u mnie był dzisiaj ale teraz po wizycie oklaplam i już sobie daruje robote na dziś :p rano trochę posprzatalan, byliśmy z mężem na zakupach, jutro na bazar po jakieś, ładne kwiatki do ogródka i jeszcze jakieś krzaczki i będziemy sadzic ;-) I kolejne warzywka do posiania, bo narazie mam posiane tylko sałaty, rzodkiewke, szczypior i miętę ;-) a teraz będą marchewki, buraki, pietruszka, cebula, a i kilka sadzonek pomidorów jak się zaciepli ;-)

ja w końcu mam chęć na sprzątanie, bo jak dziewczyny brata już tu nie ma, a on też zaraz się wyprowadza, to wiem, że robię to dla siebie, a nie dla bandy ludzi, która potem i tak mi wszystko zasyfi...
No i bardzo dobrze! Jakbym się tak narobiła a potem ktoś by zasyfił czy nie docenił to bym się mega wkurzyła.

Ja po wizycie wlasnie ;-) maleństwo w końcu się odwrocilo główka w dół, tak jak czulam ;-) ładnie rośnie, w głowice kopala jak za mocno cisnal dr :p tylko żelazo i hemoglobina mi poleciały na łeb, muszę tardyferon brac :-\ Ja mam usg na każdej wizycie, ale takie szybkie, ja nic nie dostaje, dr sobie zatrzymuje pomiary same. Może pod koniec mi odda?? A ja się zastanawiam czy psię nie zapisać na te 3cie usg gdzieś indziej tak jak na oba prenatalne.....
Ja się zapisałam.. Jednak wolę dmuchać na zimne i mieć te 3 porządne usg w ciąży niż potem pluć w brodę że nie daj boże jakieś nieprawidłowości nie zostały wykryte. Będą badać dokładnie organy wszystkie, przepływy, to dla mnie ważne, bo jednak czasem niektóre wady czy choroby wymagają urodzenia dziecka w odpowiednim szpitalu z odpowiednim sprzętem. Chociaż mam nadzieję, że to nie będzie w przypadku żadnej z nas potrzebne!

Oj i ja zazdroszcze ogródeczka. Posiadam jedynie malusieńki balkon i biorę z niego co moge :) mam truskawki, poziomki, zioła.... rok temu miałam pomidorki koktailowe. Kawalek swojej ziemi to jest to :)
Chyba moje dziecie też sie odwróciło glówką w dół. Zdaje mi się, ze miała czkawkę i czułam ją bardzo nisko pod pępkiem :)

Cześć dziewczyny , dzisiaj od rana szaleństwo na zakupach razem z mamą i siostrą ..
Mamy u nas w centrum Zabrza taki fajny ciucholand gdzie wszystko jest za 1 zł ale ciuszki są naprawdę ładne i większość markowych ... ;)
To poszalałam dla siebie ciuszki kupiłam tuniki , bluzeczki , spodnie ciążowe ... dla córki i syna też sporo kupiłam ... i zapłaciłam coś ponad 70 zł za dwie ogromne reklamówki ciuchów w bardzo dobrym stanie :-D
Jestem zadowolona ... trzeba się troszkę naszukać i być już tam punkt 8 ale warto ...
Małej Niuni kupiłam różową spódniczkę ala baletnica , jak wypiorę zrobię fotkę i Wam pokażę jaka jest cudowna :D
Pózniej po takiej frajdzie poszłam na krew , ogólna morfologia , toxo i mocz i wyniki jutro po 13 , no i już jutro wizyta :-D
W końcu po miesiącu zobaczę swoją malutką księżniczkę ;)
Bardzo jestem ciekawa czy jest już ułożona główką w dół .. bo tak czuję ... kopie niemalże cały czas.. chyba mało śpi bo nic tylko wariuje ;)
Senna jestem ale nie mam czasu na odpoczynek bo piękna pogoda na dworze i moje dzieci chcą być na placu zabaw do póznego popołudnia... Zaraz idę się wygrzać w wannie bo od wczoraj boli mnie lewa nerka .. mam jakieś niestrawności i brak apetytu ..

reklama
Do góry