reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny, a kogoś jeszcze tak spojenie łonowe boli? Czy jestem zupełnie odmiennym przypadkiem? Nie daje mi to dziś spokoju choć i wcześniej sie zdażało, dziś apogeum :/
Kagusia, miałyśmy identyczną wage na początku i rośniemy mniej więcej podobnie :)
Zulugulka, ja też w bloku wiec metoda na grilla-grill przenośny w walizce, leżaki, kocyki i nad jeziorko :) w sezonie praktykujemy to co weekend gdy pogoda sprzyja :) u nas to raczej standard, sporo osób tak robi.dobrze że w okolicy jezior kilka.
Michasia, musiało być smakowicie.... :)

:-D

reklama
Avalka,była tutaj niedawno rozmowa właśnie na temat tego bolu...nie jesteś sama.....

Dziewczyny oglądacie jakieś programy o ciąży i porodach??

Enter ja w pierwszej ciazy oglądałam, teraz juz mi przeszło:)
Avalka ja mieszkam w bloku, ale na ostatnim pietrze i grillujemy na balkonie od czadu do czasu. Teraz to mi smaka narobilas na karkówkę i szaszłyczki :)

Ostatnio, w czwartek bodajże zaczęłam oglądać program Wcześniaki-cena życia czy jakos tak...Masakra ogladalam tylko do momentu kiedy matka zegnala się z coreczka urodzona w 23tyg trzymajac ja w objeciach...Podziekowalam i przelaczylam... Ale filmik na youtubie instruktazowe np dotyczące pierwszej pomocy albo jak kapac niemowlaka mam już zaliczone. W sumie rodzace kobitki tez mnie nie przerazaja ;-)

Enter, widocznie umknęło mi.... ciąża jest strasznie trudna, dobrze że nie trwa tyle co u słonia :)
wichurka, tez mieszkam na ost piętrze ale u nas w regulaminie spółdzielni mieszkaniowej jest zakaz grillowania, niestety moi sąsiedzi nie są mili i pewnie po 5 minutach by straż miejską nasłali. Tak czy inaczej pikniki grillowe nad wodą uwielbiam i już sie nie moge ich doczekać :)
W tv oglądałam kasie bosacką i "matko boska" poza tym porodówka jak najbardziej. ale już jakiś dramatów o jakich pisze np Michasia nie. Nie chce sie denerwować a taki program to murowany płacz dla mnie.

Ja lubię oglądać porodówkę na tlc, albo tym podobne, no i na youtube instrukcje obsługi dziecka też rózne oglądam :p

Ja dziś padam, po sprzątaniu tak mnie lecy bolą, że masakra, trochę ciepła kąpiel ulżyła, ale jeszcze męża poproszę o masażyk :-D też bym zjadła grillowane mięsko :szok: ale narazie się nie zapowiada, bo pogoda słaba i czasu brak....

Dzień dobry niedzielnie :-) Biorę się za czytanie postów z ostatnich dwóch dni. Za nami 25 tydzień i jutrzejsze usg w planach :-) Odnośnie testu obciążenia glukozą to u mnie po podaniu 75 mg wynik jest taki: na czczo-75, po 1h-144, po 2h-118. Jest chyba ok?

reklama
Nie ma za co, teraz wyprawka to temat na topie bo trzeba to ogarniać pomału. U nas tez leniwie, młoda na drzemke poszła to i ja sie położę na chwile :)

Do góry