reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ola a po jakim czasie zaczyna płakać? i czy po zjedzeniu z obu piersi też musisz jeszcze podać mm?
Może masz jakiegoś fajnego doradcę laktacyjnego w okolicy, bardzo polecam skorzystać z pomocy takiej osoby.

A do mnie nikt nie pisze, w towarzystwie dużo maluchów to już nikt się nie przejmuje:)

Ostatnia edycja:
reklama
Zobacz załącznik 700637Kornelek urodził się dziś o 9.38 3220 i 55 cm 10 pkt

Gratulacje ślicznotka :)

Klara gratulacje!

Angi skoro synek się najada to bym się nie przejmowała, przystawiała dużo do cyca i tyle.

Wiem ale chciałam zacząć robić zapas Sierpień dość mocno zawalony w wszelakie imprezy a zabieranie tak małego dziecka do spędu dla mnie to głupota :/ ehh w sumie i tak sytuacja się wali na innym podłożu więc zobaczymy jak będzie z kp

Dziewczyny ja się krociutko melduje bo mam tu problem z netem. Henio urodził się SN wczoraj o 14:24. Będzie chyba naszym forumowym rekordzista bo urodził się z waga 4290g i dł. 60 cm. Jest ok, ale zostaniemy w szpitalu dłużej bo dostaje antybiotyk. Ja ledwo zywa, ale dziś już wstaje na badania czy do łazienki. Trzymam kciuki za pozostałe mierozpakowane!

Gratulacje kawał chłopa :D długi i już odchowany he he ;)

Dziewczyny rozpakowane- jak idzie zrzucanie kg ? Czy któraś się orientuje kiedy można zacząć ćwiczyć brzuch po cc?

Rozmawiałam z moim lekarzem o tym przy zdejmowaniu szwów. Powiedział że basen mogę już po 6 tyg, siłkę w zasadzie też ale bez szarżowania.

No to tak....Miłosz jest już wśród nas!!!!urodził się o 0:55 16.07,poród SN,waga 4120g,długość 57 cm,10pkt :).do szpitala przyjechaliśmy przed północą z 7 cm rozwarcia,wody były lekko seledynowe.cieszę się,że ten etap juz za mną i teraz idę spać :)!

Gratulacje :) Kawał dobrej roboty :)

Malf gratulacje!!

Ola pokarm nie może być za mało treściwy to są zabobony. Może jest go po prostu za mało, może to wina tego, że podajesz obie piersi w czasie jednego karmienia i jest za mała stymulacja.

No i tu się Ewcia nie zgodzimy. Od wyjścia ze szpitala czyli od 28.06 do 9 lipca mały przybrał aż 90 g i był na samej piersi (no może 1 x na dobę dokarmiany mm )... z zalecenia lekarza po wizycie 9.07 dokarmianie 4x na dobę, daje cycka na żądanie i przed butlą co skutkuje tym że zamiast zjadać 60-90mil zjada ok 45-60mil efekt taki, że znowu przybrał średnio bo 3224g teraz waży. Dziś kończy 3 tygodnie a nie dogonił wagi urodzeniowej 3320g. Niestety jestem chodzącym przykładem że mleko może być mało treściwe. Walczę oczywiście dalej, niech chociaż skorzysta z przeciwciał tyle ile da radę. Jak się skończy to się skończy ;)

Ola mi tez 6 kg zostalo:) pas mam juz dawno kupiony ale wlasnie nie wiedzialam czy nie za szybko na niego po cc ale ty mialas dwa dni po mnie i juz bedziesz sie wbijac w niego??

Klaudia mój lekarz powiedział że mogę zakładać po zdjęciu szwów :) oczywiście o nim zapomniałam :/ musze znaleźć i się z nim przeprosić :D

My dzisiaj po wizycie jak pisałam wyżej niestety mały znowu szału nie zrobił, jest lepiej bo przybrał w 7 dni ok 140 g no ale liczyliśmy na co najmniej 200 cóż.. Zwiększono nam ilość żelaza i dostałyśmy zapobiegawczo skierowanie na echo serduszka. Za tydzień kolejna wizyta z pobraniem krwi wrrr Łukasz musi jechać ze mną bo znowu będe wyła jak głupia pewnie :/

Dalej głucha na jedno ucho jestem i strasznie męczy mnie kaszel aż wytrzymać nie idzie jak mnie atak złapie :/ Oliwia chyba już lepiej, w pt idę z nią do pediatry żeby obejrzał uszy a w week zabieram ją na "dzień" mamy i córki ;) czyli zabieram ją do kina ;)

Ogólnie podziwiam ludzi, którzy siedzą z niemowlakami i starszymi dziećmi, które jeszcze nie chodzą do żlobka/przedszkola :D ogarnianie dwójki to na prawde momentami wyzwanie zwłaszcza jak starsze od 5tej nie śpi a młodsze budzi się co 3-4h :D normalnie na rzęsach :D

Angi to że nie ma nietreściwego mleka z piersi to nie jest moja opinia, tylko fakt, więc nie ma z czym się niezgadzać. Przyczyny małego przybierania na wadze szukałabym gdzie indziej. Może się z jakiegoś powodu szybko męczy i dlatego mało zjada, albo nie ma siły/nie chce mu się ciągnąć tego bardziej gęstego pokarmu, który leci po jakimś czasie i w związku z tym zjada tylko "zupkę". Czy zasięgałaś opini dobrego doradcy laktacyjnego? Mogę Ci dać kontakt do super dziewczyny z Warszawy.

Husky ja kupiłam w sklepie medycznym pas poporodowy wkladany bez zapięć żadnych wtedy nie odznacza się pod ciuchami. Tylko trzeba wkładać najlepiej na lezaco bo wtedy narządy leżą na "swoim miejscu". Jestem 8 dni po cc wczoraj zdjęli mi szwy i lekarz powiedział że mogę go już zakładać.

a jakiej firmy masz ten pas? bo ja też się zastanawiałam nad nim. i ten Bebilon w Biedronce to 1200 g za 55 zł?

reklama
Dziewczyny nie chwalicie się ile wam waga juz spadła tutaj nadal są ciężarne i waga idzie im do góry :D :D :D :D

Po pierwszym porodzie nie miałam żadnego pasa teraz se kupiłam w aptece jakiś :)

Od wczoraj mam te skurcze przepowiadajace mocniejsze ale dalej lipa....

Dziewczyny jak dajecie se rade z maluszkami? Pierwszy spacerek spokojny był? :D

Do góry