magda1978
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 22 Styczeń 2007
- Postów
- 2 662
Roladki przegryzają się w lodówce. Szybko poszło.
Naleśniki na naleśniki wykładamy różne farsze, zwijamy ciasno i ukośnie kroimy na małe kawałki. Ja na razie zrobiłam dwie wersje:
serek philadelphia + 2 łyżki gęstej śmietany+ząbek czosnku. Smarujemy tym naleśnika, na to plasterek szynki parmeńskiej, liść szpinaku, ew sałaty jeśli dla kogoś szpinak niezjadliwy, kropimy octem balsamicznym, posypujemy orzeszkami pini uprażonymi na patelni (na razie zrobiłam bez orzeszków, bo zapomniałam kupić)
twarożek+ 2 łyżki majonezu/śmietany/jogurtu greckiego, sól, pieprz, żółty serek w kosteczkę, ogórek konserwowy i papryka kons w kosteczkę, mieszamy i smarujemy naleśnika. Jakoś mi za bardzo konserwowo smakują, ja chyba zamiast papryki konserwowej dałabym świeżą.
Zrobię jeszcze dla dzieciaków na słodko z nutellą i ewentualnie z łososiem.
Na talerzu wygląda to super, a jak jeszcze się jakoś dekoracyjnie ułoży na sałacie, ozdobi pomidorkami to będzie pięknie.
To chyba będzie moja stała imprezowa przystawka, bo robi się bardzo szybko, żadna robota
Naleśniki na naleśniki wykładamy różne farsze, zwijamy ciasno i ukośnie kroimy na małe kawałki. Ja na razie zrobiłam dwie wersje:
serek philadelphia + 2 łyżki gęstej śmietany+ząbek czosnku. Smarujemy tym naleśnika, na to plasterek szynki parmeńskiej, liść szpinaku, ew sałaty jeśli dla kogoś szpinak niezjadliwy, kropimy octem balsamicznym, posypujemy orzeszkami pini uprażonymi na patelni (na razie zrobiłam bez orzeszków, bo zapomniałam kupić)
twarożek+ 2 łyżki majonezu/śmietany/jogurtu greckiego, sól, pieprz, żółty serek w kosteczkę, ogórek konserwowy i papryka kons w kosteczkę, mieszamy i smarujemy naleśnika. Jakoś mi za bardzo konserwowo smakują, ja chyba zamiast papryki konserwowej dałabym świeżą.
Zrobię jeszcze dla dzieciaków na słodko z nutellą i ewentualnie z łososiem.
Na talerzu wygląda to super, a jak jeszcze się jakoś dekoracyjnie ułoży na sałacie, ozdobi pomidorkami to będzie pięknie.
To chyba będzie moja stała imprezowa przystawka, bo robi się bardzo szybko, żadna robota