reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

A ja w końcu dziś nie dalam, jutro chyba mam gości ale w czw już jade napewno z obiadkami, a jaj myślicie kaszke rano wtedy też dawać czy odpuscic narazie ?

Aneczka sama uwierzyc nie mogłam ze jej to minelo, ale mój mi parę razy dodał do jedzenia maslo i nic, potem na kolacji byliśmy znow jakieś maselko itd do tego kawa z bita śmietana i znow nic więc zaczęłam próbować serek jakiś do chleba mleko czasem do kawy no i póki co jest ok, jaką ulga ze mogę bezpieczniej jesc i nie myslec ze gdzieś będzie nabiał... ;)

U mnie właśnie burza przeszła i jutro już ma być chlodniej

Doli to życzę dużo cierpliwosci do dwojki ;)

Ja od niedzieli będę sama z mala przez jakieś 5 dni

reklama
Aga, a Ty już podajesz kaszkę? jeśli tak, to bym nie rezygnowała, w końcu to rozszerzanie diety :-) my dziś ziemniak dzień 3, jutro przerwa, potem marchewka, przerwa i mix. Taki mi lekarka zaleciła, zeby powoli to robić ze wzgledu na alergię. ziemniak jak na razie bardzo smaczny ;-)

Położyłam sie dziś z Małym rano po spacerze, leżę 20 minut i nie śpię, więc wstalam, bo czasu szkoda. bardzo mi się spać chce, ale zasnąć nie mogłam.

u mnie na termometrze 18,5st, wczoraj 34:crazy:
Milego!

Dziewczyny nie dajcie się zwariować z tymi suplementami diety. W Hiszpanii nawet Wit d sie nie podaje niemowlakom. Ja chyba jedynie na tran dla starszej się w tym roku zdecyduję. A tak to 2-3 razy w tyg świeża ryba i jakieś rośliny strączkowe plus oliwa, warzywa, owoce, orzechy i już :)

Ostatnia edycja:
Mila,
bo w Hiszpanii macie więcej słońca ;)
A tu w PL, jak już któraś wspomniała, nawet dorosły powinien brać. Wiele z nas ma jej niedobór i różne problemy zdrowotne. O tym się jednak nie mówi - a szkoda.

My dzisiaj mamy szczepienia, więc trochę podpytam pediatrę.

Doli - u mnie ziemniak dzień 3 i japkę otwierał, łapał mnie za rękę i sobie sam łyżkę wsadzał:-D takze na razie ziemniak rządzi.
Mila - zgadzam się z AsiąWro - u nas mało słońca, u dorosłych niedobór d3. ale też masz rację, że z suplementami nie ma co przesadzać, teraz suplementy na wszystko.

Dałam mojemu mleko odciągnięte, bo wczoraj jak byłam w końcu na tej jodze, to nie było potrzebne, to zmęczył 90ml! Jesli on tyle zjada to się nie dziwię, ze co 2 godziny przy cycu, noc, czy dzień, a chudy.

reklama
Do góry