reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Też tak myślę...:D
Doli teraz patrzyłam to dla osób wyjeżdżających tam gdzie Twój M jest inna szczepionka niż dla dzieci, więc może jest nadzieja...:p

reklama
Dziewczyny moje starszaki szcepilam i na pneumo i meningo i jakos nie zauwazylam zeby jakos gorzej przyjely szczepionke niz inne :)
z tym ze ja jako zwolennik szczepien ale w minimalnych dawkach i z lekkim opoznieniem to szczepilam pneumo po roku i wtedy 1 dawka i meningo szczepilam po 2 roku zycia tez jedna dawka :) Basie tez tak szczepic bede :)

Skończyłyśmy rehabilitację! :) Mega się cieszę.

Niestety nie może być za dobrze. Mała wypadła z siatki centylowej masy ciała. Za mało przybrała i pediatra znowu zleciła badania. Moim zdaniem taka jej uroda, bo dziecko żywe, radosne, ciekawe świata i ludzi, dobrze się rozwija. Ale dla świętego spokoju zrobimy te badania.

ja chyba na pneumo i meningo nie szczepię... sama nie wiem. znowu temat szczepionek. aaaaaaa, człowiek juz głupieje. a najgorsze, ze nie mam zaufania do lekarzy,bo nie wiem, czy polecają, bo dobre, czy bo mają z tego kasę.
co do słoiczków, to ja przy Wojtku wyłącznie gotuję. jeszcze dziś byłam w rossmanie i widziałam, że te słoiczki z ziemniakiem i marchewką 3zł kosztują. :szok: to przecież 3 kilo ziemniaków można mieć, a tam ile wchodzi? 1? reszta tylko droższa. szkoda kasy jak dla mnie. ale wiadomo, ze każdy robi co chce. jeszcze przypomniało mi się, że jak Starsza była niemowlakiem, to była jakaś afera ze słoiczkami (chyba gerber, ale nie wiem na pewno), ze było w jakimś obiadku mięso oddzielane mechanicznie! psu bym może dała, ale nie na pewno, a tu w słoiczkach dla dzieci. dlatego nie ufam, nie wiem, co tam pakują.
Wojtuś dziś 5 miesięcy!!! ale zleciało! Aga, Karinka - dla Waszych bobasków buźka. chyba już nikt z 2.04?

HA Basia jest szczesliwym posiadaczem 2 dolnych jedynek :D
nawet nie wiedzialam ze cos sie dzieje u niej w tym kierunku
malz mi dzisiaj pokazal jak w kapaniu jej zeby myl :) :)

w przyszlym tyg idziemy na zakupy :) sukienka dla mamy sie nalezy :)

Wow to gratulacje. Czyżby pierwsze ząbki u Kwietniowych dzieciaczków.:-D

Aneczka ja o szczepionkach rozmawiałam z profesor immunologii i odradziła mi szczepienie na rota ale powiedziała że pneumo i meningo warto bo przypadki zachorowań się zdarzają i to wcale nie tak rzadko jak.sądzimy a taka.choroba u dziecka jest bardzo niebezpieczna. Tymbardziej u Ciebie gdzie Wojtuś ma.kontakt z siostrą która chodzi do przedszkola/szkoły czyli siedliska.bakterii.
Nie namawiam bo to sprawa.indywidualna ale.myślę że immunologowi.można.wierzyć ;)

Babydust - gratulacje dla Basiuni! chyba pierwsza, rzeczywiście. na pewno pierwsza, która się pochwaliła.
AsiaWro - super, ze rehabilitacja zakończona :-) szybciutko poszło. my nadal się bujamy, Wojtuś ma inne zdanie na temat swojego rozwoju fizycznego ;-) ale nie narzekam, jest ok, będzie tylko lepiej:-) pewnie, że badania dla spokoju warto zrobić, ale nie zamartwiaj się. tak jak piszesz - dziecko zadowolone, uśmiechnięte, więc na pewno jest dobrze!
Idę już spac, padam dziś.

reklama
Do góry