reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

A ja w końcu dziś nie dalam, jutro chyba mam gości ale w czw już jade napewno z obiadkami, a jaj myślicie kaszke rano wtedy też dawać czy odpuscic narazie ?

Aneczka sama uwierzyc nie mogłam ze jej to minelo, ale mój mi parę razy dodał do jedzenia maslo i nic, potem na kolacji byliśmy znow jakieś maselko itd do tego kawa z bita śmietana i znow nic więc zaczęłam próbować serek jakiś do chleba mleko czasem do kawy no i póki co jest ok, jaką ulga ze mogę bezpieczniej jesc i nie myslec ze gdzieś będzie nabiał... ;)

U mnie właśnie burza przeszła i jutro już ma być chlodniej

Doli to życzę dużo cierpliwosci do dwojki ;)

Ja od niedzieli będę sama z mala przez jakieś 5 dni

reklama
Aga, a Ty już podajesz kaszkę? jeśli tak, to bym nie rezygnowała, w końcu to rozszerzanie diety :-) my dziś ziemniak dzień 3, jutro przerwa, potem marchewka, przerwa i mix. Taki mi lekarka zaleciła, zeby powoli to robić ze wzgledu na alergię. ziemniak jak na razie bardzo smaczny ;-)

Położyłam sie dziś z Małym rano po spacerze, leżę 20 minut i nie śpię, więc wstalam, bo czasu szkoda. bardzo mi się spać chce, ale zasnąć nie mogłam.

u mnie na termometrze 18,5st, wczoraj 34:crazy:
Milego!

Dziewczyny nie dajcie się zwariować z tymi suplementami diety. W Hiszpanii nawet Wit d sie nie podaje niemowlakom. Ja chyba jedynie na tran dla starszej się w tym roku zdecyduję. A tak to 2-3 razy w tyg świeża ryba i jakieś rośliny strączkowe plus oliwa, warzywa, owoce, orzechy i już :)

Ostatnia edycja:
Mila,
bo w Hiszpanii macie więcej słońca ;)
A tu w PL, jak już któraś wspomniała, nawet dorosły powinien brać. Wiele z nas ma jej niedobór i różne problemy zdrowotne. O tym się jednak nie mówi - a szkoda.

My dzisiaj mamy szczepienia, więc trochę podpytam pediatrę.

Doli - u mnie ziemniak dzień 3 i japkę otwierał, łapał mnie za rękę i sobie sam łyżkę wsadzał:-D takze na razie ziemniak rządzi.
Mila - zgadzam się z AsiąWro - u nas mało słońca, u dorosłych niedobór d3. ale też masz rację, że z suplementami nie ma co przesadzać, teraz suplementy na wszystko.

Dałam mojemu mleko odciągnięte, bo wczoraj jak byłam w końcu na tej jodze, to nie było potrzebne, to zmęczył 90ml! Jesli on tyle zjada to się nie dziwię, ze co 2 godziny przy cycu, noc, czy dzień, a chudy.

reklama
Do góry