reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Ooo Doliores współczuję :-) to się naspacerowałaś :-D mój mi takiego numeru jeszcze nie zrobił. Za to kiedyś go przewijałam z kupy, ładnie wypolerowałam pupcię, za nim położyłam czysty pampers to stęknął i załatwił się na łóżko :-D

reklama
Nacias mi ostatnio nasikal na buzię jak patrzyłam czy go dobrze domylam Po mega kupie która była od brzucha do pleców... Mial tyle że siusiaka nie widziałam

Woow. U nas obsikiwanie było na porządku dziennym gdzieś przez pierwsze dwa miesiące po dwa razy dziennie ale głównie tatuś obrywal . Raz nasikal u lekarza na czajnik kawę herbatę i kubki :-D teraz to czasem jak go tato rozbiera do mycia a ja nie zdążę wody w prysznicu ustawić to trzyma go golaska i czasem tatuś obrywa :-)

Hej Dziewczyny!
nacias - mnie też lekarka powiedziała, żeby podawać już soczki (wyciskane) z marchwi, a potem z jabłek, ale ja nie będę, wg ,nie za wcześnie.
Pat, Natasza - pięknych uroczystości!
dygotka - dobrze, ze wykryte i rehabilitacja zaczęta, chwila moment i bedzie po sprawie:-)
Wojtuś dziś w dzień miał 3 drzemki po 30 minut i tyle... za to w nocy zaczął ładnie spać. no cóż, nie można mieć wszystkiego;-)

Hejka. U mnie szczepienie ponownie odłożone. Mloda wazy 5200. Dzis byliśmy bioderka sprawdzić i pelne usg dzidzia
wszystko ok tylko nereczki jeszcze"plodowe". A i mówil ze piękny układ pokarmowy wiec pewnie nie ulewa. My na to ze ulewa i to dużo. Na co lekarz die rozesmial i mówi ze teoria teoria a dzieci same sie rozwijają jak chca.

Witaj nacias.

Aaaa na spotkanie jedziemy w przyszłym tyg na mini urlop do zakopanego

Hejka. U mnie szczepienie ponownie odłożone. Mloda wazy 5200. Dzis byliśmy bioderka sprawdzić i pelne usg dzidzia
wszystko ok tylko nereczki jeszcze"plodowe". A i mówil ze piękny układ pokarmowy wiec pewnie nie ulewa. My na to ze ulewa i to dużo. Na co lekarz die rozesmial i mówi ze teoria teoria a dzieci same sie rozwijają jak chca.

Witaj nacias.

Aaaa na spotkanie jedziemy w przyszłym tyg na mini urlop do zakopanego

O zakopane toż to u mnie :-D

Cześć dziewczynki,

Witam się wykończona i ledwo żywa... Moje dziecko nawet spało w ciągu dnia a po kąpieli ryk i marudzenie... usnęła dopiero ok 22.00 (zwykle o 20.00 już odpływa) Ale to chyba przez te upały. W domu mieliśmy 26C i ni jak nie szło obniżyć tem. W końcu wentylator przyniosłam i trochę pomogło.. Bidulka. Ona woli jak jest zimno. Za tydz jedziemy do moich rodziców i już się boję bo tam zawsze tak gorąco...No i już stresuję się czekającym nas lotem...

Doli to widzę że nie tylko u mnie problem - ksiądz nie chce ochrzcić 30/08 bo dożynki, odpust i jeszcze coś tam, Tak więc chrzcimy w poniedziałek 31/08...

Co do rozszerzania diety to tutaj praktykują nie rozszerzanie do 6 miesiąca (tylko karmienie piersią) Jeśli dziecko jest na mm to można około 4-5 miesiąca.

Moje dziecko mnie nie obsikało ale jak już kiedyś pisałam - pewnej nocy zmieniając jej pieluchę bez zapalania światła - zostałam obs..rana :eek::-D

reklama
W Polsce też do 6 msc dzieci na UU tylko mlesio. Ale jak pytalam wczoraj o kupy młodej (od tyg miała problem) to pediatra mowila ze można podać troszkę soczku po 4 msc. A teraz mam woda dopajac. Wczoraj dalam i kupa dzis na luzie. Ja się nie spieszę z rozszerzaniem. Po 6 msc na spokojnie. Ma czas dzidzia moja. Tym.bardziej ze ładnie przybiera. Gluten tylko po 4 wprowadze

Do góry