reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Witam się i ja.
U nas nocka taka sobie, starsza też coś marudziła, więc po porannym maratonie przedszkolno-zakupowym poszłam spać.
Tabasia – mnie do 5 lat zabrakło 2 m-cy. Ale uważam, że sn rządzi :-D

vesunna – nie pomogę, mój przybiera aż za dobrze. Ale słuchałabym intuicji
Szaj – nie czytaj za dużo, tylko się wkręcisz niepotrzebnie
margo – trzymaj się, i tak podziwiam za wytrwałość
asiatipl – będzie lepiej! :-)

Aylin – mądra pediatra, podchodzi indywidualnie, a nie wszystko według książki, Zdrówka!
katla – kciuki! Za szybką akcję i cierpliwość, bo najgorsze te pytania 'kiedy?'...

spadam do roboty. Mały niby grzeczny, a ja i tak obrobić się nie mogę. Nie wyobrażam sobie z płaczącym noworodkiem i dwulatkiem w domu, szacunek dla mam, które mają tak małą różnicę wieku!
Miłego dnia!

reklama
Aylin mam takie same zdanie jak ty odnosnie wszystkiego co napisalas powyzej :)
im bardziej dzieci zmeczone tym bardziej nie moga zasnac :(

wlasnie to przerabialam na swojej - wczoraj prawie non stop spala to sama zasypiala w lozeczku a dzisiaj od 6,30 spi po 15min i sie wybudza wiec zeby zasnela tak mocniej musialam ja na rekach trzymac a w koncu polozyc sie z nia w sypialni i jak zasnela mocno to dopiero ja opuscilam

Yess pediatra mi przedłużyła recepte na laktator na kolejne 8 tygodni :-D

Moja standardowo spi..jade zaraz do apteki. Ktos używa smoczków Medela Calma? Bo chyba sie skuszę...

Oltoma GRATULACJE :tak:

a teraz młoda juz ponad godzinę wisi na cycku i co jej zabiorę to wyje. tata miał dziś pierwsza kąpiel w domu robić ale gdzieś polazl i nie wiem czy na niego czekać czy co. . nie chce o 21 dziecka kapac:/

Ja właśnie wczoraj opo 21 kąpałam i mały pół nocy kwękał i na cycu wisiał dopiero o 3 zjadł pożądnie i usnął. Następnym razem zrobie tylko szybką toaletę a odpuszczę kąpiel :/

Co do dźwigania to ja dzień po wypisie też poszłam na zakupy niby nie ciężka siatka, taka w miarę a i tak cały następny dzień dziwnie się czułam jak siadałam i coś jakby ścięgna w okolicach jajników mnie bolały .

Venusma ja przy Filipie po 1 wizycie zmieniałam lekarza.

My dzisiaj zaliczyliśmy położną. A teraz do 15 czekam ( może kurier przyjedzie) a potem po starszaka do szkoły, zażyczył sobie dłuższego siedzenia na świetlicy że pobawić się chce :eek:.Ja tam jak byłam w aszkole to świetlicy nie lubiłam.

PS. Lei to na te recepty wy laktatory pożyczacie ?

Myla żyje, nie ma dostępu do neta tylko

Ja po zakupach...
Udały się

Nie wiem co jest ale cały czas się kłócę z P...

A on na głowie staje..

Doli moze Ci jeszcze hormony buzuja? ;)
albo jemu :)

Aylin to moze mi tez podeslij to nagranie, bo moze czasem sie przyda, ona wczoraj nie spala przez ponad dwie godz. bo poszlam z nia do kolezanki, i o dziwo spac nie chciala, nie marudzila, ale potem bylo juz po niej widac ze snu jej trzeba, w drodze do domu troche pospala ale w domu juz pobudka, troche polezala, kapiel jedzeniewiec kolejna godz czy dluzej bez snu no i potem masakra byla zeby zasnela, bo sie wybudzala co chwila i od razu placz straszny byl...
wspolczuje takiej nocki Aylin, zdrowka

A moja narazie smoczka jakos nie chciala, wiec narazie jej nawet nie probujemy juz dawac

A tu moje zdjecia jak ładnie się uśmiecham :-)

Załączniki

• 1429888591986.jpg
    1429888591986.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 77
  • 1429888602779.jpg
    1429888602779.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 76
Renatka, Kifsi, Oltoma, Aneczka gratuluję!

To jeszcze tylko Katla została?

Tabasia, gratuluję nowych ofert i pozytywnej rozmowy, powodzenia :)

Doli, u mnie pani od laktacji mówiła, żeby uważać i nie przewiać piersi, nawet jeśli nie będę karmić.

Babydust,miałam tak samo jak Ty na zakupach! W zeszłą sobotę pojechaliśmy z M. kupić mu buty, ja się cieszyłam jak głupia, bo założyłam w końcu buty na obcasach (przed ciążą tylko w takich chodziłam) i w galerii myślałam, że umrę, byłam już bliska płaczu... Kupiłam pierwsze w życiu baleriny w tym samym sklepie co M. sobie kupił buty i teraz tylko w nich chodzę... Mam nadzieję, że mi to przejdzie i wrócę do obcasów, bo przy moim wzroście pewniej się czułam w wysokich butach.

Karina chyba niedługo masz wizytę u gina? mam nadzieję, że z blizną wszystko ok. U mnie się już ładnie zagoiło, ale ginka mówi, żeby jeszcze do zakończenia 6 tygodnia unikać wysiłku, a mięśnie brzucha oszczędzać co najmniej 2 m-ce po cc, więc jeśli u kogoś dłużej się goi, to i ten okres trzeba wydłużyć.
Zastanawiam się, czy cykl mi już nie ruszył, bo w ostatnich dniach pobolewały mnie jajniki.

Lekarza podobno nawet 3 x w roku można bezpłątnie zmienić.

Vesunna, ja bym do tamtej lekarki tez już nie poszła.

Widzę, że ja Małgosię najcieniej ubieram na dwór... Wczoraj i dziś jak dla mnie był upał, mała jedynie w body i zwykłym bawełnianym pajacyku, leżała na kocyku w wózku, a przykryta flanelową pieluszką. Żadnych czapeczek ani skarpetek w taką pogodę nie zakładam.

Asia, śliczna :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry