reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Natasza przykro mi z powodu babci :(

Beyrunia witamy :)
Moja mama zmarła po 7 letniej walce z nowotworem. Wiem co czujesz...

Matela ja tez Nie wiedziałam czy to te skurcze i nie chcesz jechac z byle gownienkiem i dlatego czekasz az sie dowiesz czy to aby napewno te choć i tak jak jechalam to byłam pewna ze zaraz wrócę ;)

A ja leże... Czyli nudy :(

reklama
Dzień dobry,

Witam się po dniu nieobecności. Tzn podczytywałam ale miałam naprawdę ciężki dzień (2 rocznica śmierci mojej córeczki). M zorganizował mi dzień tak że nie miałam za dużo czasu na rozmyślanie no ale jest niestety noc... więc zasnęłam dopiero nad ranem. Tak więc przepraszam, ze nie odniosę się do żadnej z Was z osobna.

Witam nową kwietniową mamę.
Dziewczyny nie panikujcie z tym przygotowywaniem wszystkiego w razie "w". Jeśli dzieciątko urodzi się więcej niż miesiąc przed czasem to i tak będzie musiało zostać w szpitalu i uwierzcie mi, z własnego doświadczenia wiem że będzie czas żeby ewentualnie coś wtedy dokupić. Ja zamierzam mieć wszystko przygotowane tak na koniec lutego (lekarz stwierdził ze tak od 15/03 musze już być gotowa).
Ja mam mało ubranek (kupiłam kilka na 56 i 62 i mam 2 body na 50, które dostałam w prezencie) ale na początek wystarczy a i nie wiem ile to bobo będzie miało jak się urodzi no i w co się zmieści a co będzie za duże / za małe.

U mnie twardnienie brzucha było chyba z nerwów. Bo po wizycie jak się uspokoiłam ze wszystko ok - jak ręką odjął

Co do pralek/suszarek. Marzy mi się suszarka ale muszę poczekać na rozbudowę łazienki i dobudowę pralni bo na razie mamy pralkę w piwnicy. Schody są strome więc od kilku miesięcy już tam nie schodzę a więc całe pranie na głowie M. Ja segreguje i mówię na jaki program i temp nastawić. Nie powiem. Odpowiada mi to. Musze powiedzieć, ze teściowa dobrze go wytrenowała bo jeśli chodzi o pomoc i wsparcie - to nie mogłabym sobie wymarzyć lepszego.

Doli, może otoczenie tak na niego wpływa, a może lubi jak go namawiasz i chce przedłużyć te chwile ;)

Myla, to dobrze, że lezysz, grzeczna bądź :)

Margo, fajnie masz z praniem, wiele roboty z tym nie ma w dobie pralek automatycznych, ale nie lubię tego ;) Mój też by zrobił, jakbym mu wszystko powiedziała, ale denerwuje mnie to, że za każdym razem trzeba powtarzać, bo on tego nie zapamiętuje, więc już wolę sama :D

Neta, gratulacje dla siostry, duzy dzieć :) dziewczynka czy chłopiec?

Ostatnia edycja:
Neta gratulacje dla siostry :) pewnie nie jedna z nas tak powie...:D

A u nas wiosna za oknem...:o mam otwarte okna i nawet tego nie czuć :D

Margo
[*]

dziewczyny ktore chodza do szkoly rodzenia czy teraz zalecaja natluszczac skore dziecka po kapaniu ?
bo jak urodzilam corke to mialam mleczko do ciala jak syna to juz nie "kazali" a po tylu latach to nie wiem co teraz jest "modne" :-D:-D

Margo trzymaj się ;* suszarka elektryczna to wspaniały pomysł mam nadzieje, że w nowym mieszkaniu będę miała na nią miejsce a jak nie to ściane wyburze..

neta gratulacje dla siostry :-)

ja byłam na spacerze, godzine ponad chodziliśmy za gazetką...stacyjkowo..:rofl2: ledwo się czołgałam, masakra ze mną brzuch cały czas mam twardy jak chodze i doszło jakieś kłucie co chwila ....

Babydust juz 3 lata temu nie kazali. Oliwki po są niewskazane bo zatykają pory. Oliwke używa sie jezeli juz to na godzinę przed kąpielą.

Dolires – też bym się wkurzała…ale może jego organizm wtedy potrzebuje
Milia, Kulaki – kupiłam rozmiar 62-68-74, z zimowych to kupiłam tylko kurtkę bo w smyku była straszna przecena, 45 zł , a kombinezon zimowy będzie po córce. Większych rozmiarów na razie nie będę kupowała. Na tym zakończyłam. Ale ja już od grudnia tak sobie skupowałam ubranka.
Milia- Nie przejmuj się obsługa dziecka. To że jesteś na szkole rodzenia i choć raz ktoś Ci pokaże wystarczy. Ja też się bałam, zastanawiałam się czy będę potrafiła zmienić pieluszkę, ale to samo wszystko przychodzi. Ja też ruszam do szkoły rodzenia - to będzie już moja druga – niczym studia podyplomowe 2-semestralne ha ha ha
Natasza – przykro mi. Mi też w lato zmarła babcia, moja najukochańsza osoba na świecie. Było mi przykro, ale wiesz po 2 dniach uświadomiłam sobie że u Pana Boga będzie jej lepiej, odpocznie, popatrzy na nas z góry, bo tu na ziemi się już strasznie męczyła, całe dnie leżała nieświadoma. Pomyśl, że Twoja babcia też będzie teraz miała dorze.
Magdalena – ale dużego chłopaka masz w brzuszku. Powiesz M, żeby się tak nie spieszył, bo zdąży się to jeszcze zakurzyć.
Babydust – teraz nie natłuszcza, nie naoliwia skóry dziecka. Zaleca się płyn do kąpieli z emolientami np. Oilatum, Oilian – one mają w sobie wszystko, nawilżą skórę. Pamiętam jak 2 lata temu kupiłam wielką butlę oilatum- choć sporo kosztuje to prawie na pół roku mi starczyła (bo używa się nakrętkę czy dwie – nie pamiętam), a później już używałam do kąpieli płynów Hippa – by nie przyzwyczaić skóry małej do emolientów i nadmiernej ochrony. Np. do mojego szpitala nie berze się żadnych kosmetyków dla dziecka i dziecko przez 3 doby jak jest w szpitalu nie jest kąpane. Podobnież cudowne właściwości ma maź poporodowa i chroni maluszka.

Piszecie o karmieniu, dietach dziecka. Ja uważam, że dziecko powinno być średniakiem - nie za grube, nie za chude. Moja mała taka jest i ciesze się z tego, choć w śród starszych panuje opinia, że małe dziecko powinno być tłuścioszkiem, ale przecież nawyki z dzieciństwa zostają. Gdybym dawała córce słodycze, słodkie napoje to też pewnie by obrosła tłuszczykiem.
A tak wogóle, to piękny dzień dziś, taki słoneczny, aż musiałam wyjść na spacer i dosłonecznić skórę.

no wlasnie Oilatum mialam kiedys dla corki a teraz bym chciala tego hippa i nie wiem czy plyn czy zel zastanawialam sie nad tym mleczkiem do ciala wlasnie czy potrzebne
do pupy kiedys stosowalam linomag i alantan oraz oczywiscie sudocrem gdy bylo zle a na brodawki bepanthen masc - czy teraz polecacie cos innego ? czy stare sprawdzone metody dalej sa dobre ?

reklama
Do góry