reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
dupsko złoimy

takie skurcze to nie żarty teraz
zacznie się akcja i guzik wtedy zrobisz bo bedzie za późno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

podjedź do tego szpitala najwyżej nie zostaniesz ale bedziesz wiedziała co się dzieje...

No bo tak jest jak się wypisuje na własne zadanie, ale zatrzymać Cię nie mogą, chyba że uznają Cię za niepoczytalna :p ale prawda jest taka Myla że nie ma co ryzykować...mała jeszcze nie jest na tyle silna żeby bez problemu przeżyć...wiem że nie musi się to skończyć wcześniejszym porodem ale może...raz juz przypominam mialas problemy w pierwszej ciąży !

Dzień dobry dziewczyny:)

Alin - pewnie masz rację, nie wiem czemu, może po prostu panikuje czasem trochę? A taki spokój psychiczny daje mi świadomość, że mam wybór i że zobaczymy.

Olusia - chyba tak, nie było innego wyjścia :) zobaczymy może kiedyś pomyślimy o drugim i będzie dziewczynka.

Kuklaki - nie wiem miałam jakiś dzień i najpierw wymęczyłam się na youtube oglądając, a potem czytając Głupie i chyba więcej tego nie zrobię.

Neta82 - No widzisz, bo jak u kogoś tak jak u Ciebie wszystko było tak sprawnie i ok to nie wypisuje tego na forach " omg, ale miałam fajny poród, dziewczyny nie bójcie się zwykle ie bywa tak źle" tylko te co miały źle piszą, więc jak się ogólnie potem czyta cokolwiek to wychodzi że same koszmary.

Myla - a skąd jesteś?

Wczoraj byłam na pierwszej szkole rodzenia i pokazywała nam babeczka bardzo fajne ćwiczenie na wzmocnienie kresy białej.http://www.brzuchpoporodzie.pl/images/grafiki/miesnie-brzucha-po-ciazy.jpg

To jest prosty mięsień brzucha idący od góry do dołu i w ciąży podobno najszybciej on sięniszczy i warto go wzmacniać, żeby po wszystko szybciej wróciło do normy. Każda z nas ma podobno mocniejsze mięśnie skośne brzucha więc powiększający sie brzuch + te skośne ciągna kresę, która się rozstępuje a boki.

Można to sprawdzić, jeśli położycie się na plecach , nogi ugięte i lekko zaczniecie podnosić tułów jak do brzuszków to zacznie się wam robić na środku cos ala namiocik:) To jest własnie rozciągnięta kresa biała. No więc warto np. rano przed wstaniem z łóżka trzymać ręce z boku na brzuchu, tam gdzie skośnie i kilka razy delikatnie się podnosić, tak naprawdę delikatnie i codziennie ja wzmacniać:)

Miałas ok tydzień temu teraz nie wiesz !
Jak dasz mi nr do Arka to do niego zadzwonie i powiem mu co zrobić żeby uznali Cię za niepoczytalna i mógł siłą Cię zaciągnąć :D

Myla nie drażnij mnie bom się zdenerwowała !!! grrr :p :p :p i żadnego ciasta Ci nie przywioze żadnego! :p

Anemonne nie stresuj się już! mój 1 poród to tragedia, dlatego teraz postępuje inaczej i doskonale Cię rozumiem, aczkolwiek nie wiesz jak to będzie u Ciebie, nie przesądzaj z góry!

reklama
Do góry