reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
żeby mu tylko zlostało hehehe

kurcze idzie dziś z mężem do okulisty bo zowu zapalenie oka w ciągu miesiąca po raz 3, już mam stres bo idą sami ja w tym czasie na usg .... żeby mi tylko siłą go nie trzymali :/ :/

Doli jaki słodki twój starszak :) moja to jeszcze nie kuma. niby głaszcze brzuch i mówi że tam jest dzidzia, a zaraz dodaje, że ona też ma dzidzię u siebie w brzuchu hahaha :)

no ja też teraz poluję na używaną gondolkę. nie opłaca się kupować nowej na te 5-6 miesięcy.

a mothercare super sklep. jak Laurka była malutka akurat byłyśmy w Warszawie u rodziców i likwidowali cały sklep, to ją tak obkupiłam za grosze, że nie wiem. i naprawdę ubranka świetnej jakości.

Myla, ja w pierwszej ciąży też miałam takie twardnienia. jak wracałam z pracy, to taki twardy mi się brzuch robił, że musiałam się zatrzymać i chwilę poczekać aż przejdzie, bo nie mogłam iść. no i jak mnie podłączyli pod ktg to okazało się, że to dosyć silne skurcze. i z wyrzutami do mnie dlaczego wcześniej nie przyjechałam. dali mi leki rozkurczowe i właśnie te zastrzyki z hormonami. ale to był jakiś 34tc, a u Ciebie jeszcze nie ma 30, więc ja bym na twoim miejscu jak najszybciej to sprawdziła. nie ma na co czekać kochana. lepiej dmuchać na zimne.

Karina, daj znać jak po wizycie. może uda się bez diety.

szaj masz dobre wyniki glukozy, nie masz się co martwić :) ja to w ogóle mam mega niski cukier od zawsze. a glukozę po godzinie od obciążenia miałam 4,5 mmol/L.

babydust w sumie masz racje :rofl2: ja teraz tez po kosztach pojechałam ostro bo wiem, że się nie opłaca,
ja teraz tez wiem ze sie nie oplaca stad zdecydowana redukcja kosztow :-D rzeczy uzywane po takich maluszkach jest w wiekszosci w bardzo dobrym stanie :) sama wiem w jakim stanie wszystkie sprzety sprzedawalam po dwojce dzieci i spokojnie jeszcze dwojce pewnie sie jeszcze przydaly :) a ze moje dziecko jest najstarsze w rodzinie i wsrod przyjaciol to nie mialam tez od kogo pozyczac czy kupowac uzywek :/

aaaa i nie pamietam nicka ale ktoras dziewczyna martwila sie o porod sn
nie czytaj tego i tak nie jestes w stanie przewidziec jak to bedzie u ciebie
ale juz 10 lat temu nie bylo tak jak pisalas , owszem oxy dostalam ale tylko przy 1 porodzie dlatego ze mala musieli wykurzac z brzucha z powodu malej ilosci wod plodowych i nadcisnienia, nacinali krocze ale sie na to zgodzilam dzieci absolutnie nie byly podduszone, posiniaczone czy znieksztalcone po porodzie ;)

ale tym co rodzic beda po raz drugi musze powiedziec ze kolejne porody sa z reguly szybsze ale tez i bardziej bolesne - mowie wam o tym zebyscie sie przygotowaly psychicznie bo ja bylam niemile zdziwiona i zmartwiona ze cos jest nie tak a pozniej polozna i gin potwierdzil ze tak to juz jest
dzieje sie to tak ze u pierworodek glowka wstawia sie do kanalu rodnego powolutku na dlugo przed porodem a u wielorodek :-D glowka wstawia sie do kanalu dopiero podczas porodu i dzieje sie to dosyc szybko :/

Znowu spalam :/
Haha Natasza a szafę dodatkowa zakupilas?

Twardnieje mi jak chwile polaze i ten bol do tego. Nie przy ruchach,ona szaleje jak leże czy siedze strasznie ale wtedy wszystko jest ok.

Kurde wylukalam mieszkanki piękne na olx będę zaraz dzwoniła... normalnie spać nie mogłam.

Jakie ja mam sny !!!śniło mi się ze mała się urodziła i mowila. Potem podrosla i była jakimś diabłem normalnie,robiła niestworzone rzeczy,z podłogi nam noże wychodziły itd. Uciekalismy przed nia bo się jej balismy:eek:

Myla skoro ciągle nasz takie twardnienia z bólami to idz w końcu to sprawdź...każdy ginekolog Ci powie że twardnienia brzucha groźne nie są, ale jeżeli dochodzi do nich ból to wtedy trzeba się zgłosić na IP...może w Twoim przypadku okaze się że tak masz i tyle, ale może się tez okazać że cos się dzieje...to że tydzień temu szyjka była ok nie znaczy że teraz ma tak być bo w przeciągu tygodnia dużo się może zmienić...rozumiem że masz 2 dzieci ale te dzieci są juz w miarę duże i dadzą sobie rade a jak (nie daj boże) cos się stanie to mała może sobie nie poradzić...Arek powinien dac Ci porządnego kopa w dupe żebyś doleciala dzięki niemu na IP!!!!!!!!

Myla chociaz zadzwon i powiedz jak to wygląda bo mi te moje bole minęły
winna była zbytnia aktywnośc i stres związany z kłótniami w domu, jak tylko się czymś denerwuje to mi twardnieje wtedy o tym myśle i twardnieje mi nawet co 10 minut 4 razy:szok:
a dziś od rana narazie 1 raz i tyle...

Myla, matko nasza, szoruj na IP ale to już! Nie martwilabym się, gdybyśmy był 35tc, ale teraz trzeba dmuchać na zimne. Niekoniecznie będą musieli Cie zostawić w szpitalu przecież, a lepiej być pod kontrolą lekarzy...

reklama
Obiecalam sobie ze dziś będę leżała a w pon pójdę do swojej lekarki i jak karze jechać to pojade. Dziś juz nawet do niej nie zdaze bo jest do 12 w piątki tez jej nie ma. Jeszcze jutro Cyprian zaprosił sobie kilkoro sieci bo miał urodziny i tak na to czeka.... Ale w poniedziałek pójdę jak nic się nie zmieni

Do góry