reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Tabasia przykro mi z powodu Twojej mamy. Moja niestety też już nie żyje prawie 19 lat. Zmarła na raka. Też mi jej bardzo brakuje, szczególnie, że była położną i na pewno doradziłaby mi w pewnych kwestiach, jeżeli chodzi o ciążę i dzieci. Najbardziej to żałuje, że ni widzi swoich wnuków, o one nawet jej nie poznały :(

U mnie wreszcie zrobiła się pogoda, choć do ideału jej dużo brakuje :)
Tak naskrobałyście o tych poronieniach, że coraz bardziej się boję :-(

reklama
Kerna bardzo współczuję, to straszne, powierzamy nasze życie i szczęście lekarzom, tak naprawdę to musimy im ufać bo same specjalistkami nie jesteśmy i to tym bardziej boli jak kończy się to taka tragedią...

Tabasia Tobie również wyrazy współczucia, pomimo, że moja mama mieszka daleko to i tak te codzienne telefony bardzo wspierają mnie na duchu, dlatego tym bardziej mi przykro jak słyszę takie historię.

Dziewczyny co jaki czas chodzicie na usg? mam wrażenie, że niektóre z Was chodzą co parę tygodni i az się zastanawiam czy sama jeszcze raz nie powinnam pójść.

Czy któraś z Was jest ze Śląska? Polecacie jakiś szpital?

Ostatnia edycja:
hej Dziewczyny, jestem podłamana :( od dwóch tygodni cierpię na okropne mdłości. Są tak silne, że nei jestem w stanie normalnie funkcjonować. Na dodatek jestem słaba jak dętka... Oby te dolegliwości skończyły się z pierwszym trymestrem bo odbierają mi one całą radość ciąży i życia w ogóle :(

Babydust - postraszyłaś mnie ta cukrzyca, dzwoniłam do gina i powiedział ze najpierw mam zwykłą glukozę zrobić. Jak wynik wyjdzie podwyższony to dopiero daje skierowanie na 75 glukozy.
mi juz przy drugiej ciazy darowali obciazenie 50g tylko od razu mialam 75 :cool2: na czczo glukoza dobra

kerna o kurcze wspolczuje mega :(

Ostatnia edycja:
Asiulka, Iza ma racje!! Ciaze zazw utrzymuja hormony a nie celibat czy brak ruszania sie ;) Ile bierzesz dupka? Moze wez 1 tabletke wiecej? Jak nie przejdzie to idz do lekarza, dla wlasnego spokoju ;)

Ja biore luteine 100 mg 2 razy dziennie i w razie plamien mam nie panikowac tylko zwiekszac dawke, nawet do 6 tabletek! ;)

BiOre duphaston2×1.... na szczescie nic juz nie mam brzuch nie boli.. przy tamtych poronieniach przy plamieniu brzuch bardzo bolal no i krzyz

Mi lekarz zakazal seksu tylko wtedy kiedy plamilam i pare tygodni po z tym ze tydzien pozniej znow plamienie bole okropne zwijalam sie z bolu. Teraz bedzie abstynencja kochalismy sie juz delikatnie byc moze przez pozycje zylka pekla jakas... mam nadzieje ze sie uspokoilo i juz plamic nie bede jak cos sie bedzie dzialo pojade na IP.

Tabasia kerna przykro mi :( ehhh..
Mila a skad jestes?

Ja jestem z Dąbrowy Górniczej, obecnie mieszkam w Warszawie, ale za parę miesięcy przeprowadzam się na ukochane Zagłębie;)

Amisia, dzięki, jakoś o tym instytucie nie myślałam, kilka osób polecało mi Szpital Bonifratrów w Katowicach, ale wiecie, jest jeszcze tyle czasu, w sumie to trochę boję się o tym myśleć, żeby nie zapeszyć;)

reklama
Amnisia, cokolwiek bedzie nawilzalo twoja skore bedzie ok, naprawde. tu zadne cudowne kremy nie pomoga, mozna tylko lekko dopomoc, ale co ma byc to bedzie ;)

Do góry