reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Karina tak późno masz badanie glukozy? chyba nie musisz być do tego czasu na czczo? ja bym z głodu umarła.

u nas dziś pogoda za oknem straszna. Deszcz kropi i po wczorajszym śniegu śladu praktycznie nie ma... ale brzuszkowi to nie przeszkadza i mały kopie jak szalony ;-)

dziewczyny jeśli chodzi o wklęsłe sutki, to moja koleżanka takie miała i nie było problemu. Przez pierwsze dni jej córcia musiała się trochę pomęczyć, ale potem nie było najmniejszego problemu. Z tego co wiem to karmi piersią do dziś a mała ma prawie półtora roku:tak:

reklama
Ja już po wizycie. Wszystko ok. Dzidzia odwrócona główką w dół więc jest ok. I dlatego prawdopodobnie miałam taki ból w dole, bo reszta ok. Muszę łykać żelazo, bo tak morfologiiwyszło. No i potwierdzone z poprzedniej wizyty, że jednak będzie Amelka :-) Choć lekarz mówi, że jeszcze będziemy podglądać czyli nie na 100%. Ja też próbowałam dojrzeć matczynym okiem, ale nie wiele dojrzałam. Choć jak to lekarz powiedział poprzednio, że skoro siusiak nie rzuca się w oczy to raczej gonie ma. :) Niestety trochę zmartwiłam się wagą bo przytyłam 3 kg przez te 3 tyg. Ogólnie 6 kg od wagi z przed na plusie, a od najniższej wagi 7,5. A gorsze jest chyba to, że te 7,5 przytyłam w ciągu 13 tyg. Jeszcze niby nie najgorzej jest, ale chciałam wyjść na koniec tak jak w poprzedniej ciąży a najlepiej mieć mniej kg., wiedziałam że nie będzie łatwo bo na tarcie miałam 4 kg wiecej, no ale jak zaczęłam chudnąć to myślałam, że w poprzednie ciąży przytyłam 17kg, to w tej jakby sie udało 12, biorąc pod uwagę ze długo nie przybywało no i spadło. Jest jeszcze szansa ale nie wielka bo do 12 zostało 4.5 kg i 15 tyg.

Karina, dasz radę :-)

Asia, najważniejsze, że córeczka zdrowa, a 6-7 kg, to wcale nie tak dużo :-)

Myla, co się stało, dlaczego szpital? Arek nie może wziąć wolnego? albo ich ojciec lub dziadkowie nie mogą sie nimi zająć?

Ostatnia edycja:
Myla co się dzieje że madz skierowanie do szpitala ?:o może rzeczywiście Arek niech z chłopcami zostanie...skoro dostalas skierowanie to nie ma co zwlekac..

Hej. Mam kur...e jak cholera. Dostalam skerownie do szpitala. Tylko nie mogę do niego isc bo nie mam co zrobić z dziecmi. Serio juz mi sie wszystkiego odechciewa
O kurczę to faktycznie nie jest wesoło. No ale może uda Ci się jakoś to rozwiązać. Jak trzeba do szpitala to trzeba, przyjemniej na jakiś czas żeby poobserwowali, pobadali. Naprawdę nieciekawa sytuacja :-( Coś się uda wymyślić zobaczysz.

Asiatipl to super, że wszystko w porządku ;-) jak nie widać sikora, to go tam nie ma. Mój bobas na usg pierwsze co sikora do góry wywala i się chwali co tam ma :-p żelazo brałam kilka tygodni do tyłu bo też miałam kiepską morfologię. Jeśli chodzi o Twoją wagę to nie masz się czym przejmować. Pięknie przytyłaś. Ja mam już dobre 10kg na plusie. Przed ciążą ważyłam 53,5kg/166cm, a teraz mam już 64,3kg... to ja się powinnam przejmować bo jak słoniątko na koniec będę wyglądać. W pierwszej ciąży zaczynałam z wagą 63,1kg a zakończyłam na wadze 68,9kg. Więc przytyłam tylko 5,8kg. To było piękne, choć już na starcie wyglądałam jak beza. Teraz jest nieco lepiej :tak:

Myla co się dzieje? Napisz coś więcej bo my się tu martwimy... Będzie dobrze, musi być! jakoś się sytuacja rozwiąże, nie ma innej opcji. Musisz myśleć teraz o brzuszku, żeby z Malutką było wszystko dobrze. Ściskam mocno :tak:

reklama
Karina na 13? wow jak późno ale Ty masz inny tryb więc może dla Ciebie lepiej ?

asiatipl no to dzidziol gotowy do wyjści skoro głowa w dół ;-) a co do wagi no to może miałaś taki skok teraz większy ? teraz to będziemy juz tylko tyć, tyc i ...tyć.. -_-

Myla ale dlaczego????? a Twoi rodzice?????

Do góry