reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Tabasia ja wole cc wiem jak to tym bardziej ze ja super się czułam i od razu miałam pokarm i nic mnie nie bolało
A jak Gucio będzie miał ponad 4 kg jak Antek to ja pikole rodzic naturalnie

reklama
Tabasia 68 jak nic :p :p

Natasza weź tego nie oglądaj!!!!!!!!!!! po co ? :p nie nakręcaj się, idź cvo ma być to będzie :p

magdalena no dokładnie, szkoda, że nie ma gwarancji hehe ;D mnie tak bolało wczoraj, dzisiaj za cały intensywny dzień tylko 2 razy mi się brzuch postawił , więc chyba jest dobrze

Pat obyś miała to nastawienie do końca też taka miałam być hehehehe niestety tylko rzucałam ku...i darłam sie z bólu to było moje maximum ;p

natasza mozesz zamowic wiele stanikow i przymierzyc w domu a te co nie pasuja spokojnie oddac :)
ja zawsze tak robie :) jak masz przesylke gratis to tylko oplata za zwrot bedzie z 10 zl :) a ceny stanikow maja naprawde niskie w porownaniu ze sklepami - polecam

ja tez sie boje porodu , w pierwszej ciazy sie nie balam wcale i byl super, w drugiej dziecko bylo duze i sie stresowalam ze podczas porodu pojdzie cos nie tak :/ i troche wstrzymywalam porod bojac sie przec :/ :cool: a teraz to juz wogole sie boje bo wiek nie ten oby dziecko duze nie bylo :(

Dziewczyny a co sądzicie o powikłaniach po znieczuleniu o ktorych tak glośno??

Moja znajoma rodzila 26 h bez znieczulenia bo jak jux przyszedł anestezjolog i powiedzial o mozliwych powiklaniah miedzy innymi o paraliżu to sie przerazila i zrezygnowala...

Tak to prawda wlasnie jak jestesmy nieswiadome do konca co nas czeka to troche latwiej...bo w teorii jest roznie jedne mają latwo drugie bardzo trudno...

Ja jeszcze nie wiem jak bede rodzic bo na poczatku lutego mam badanie oczu w kierunku jaskry i te wyniki zadecyduja o ewentualnej cesarce..

Natasza, powikłania można mieć nawet po gripexie...Zdarzają się one stosunkowo rzadko, trzeba być świadomym, na co się decyduje, ale mam wrażenie, że gdyby ryzyko było duże, to znieczulenie nie byłoby aż tak powszechne. Jeśli się zdecyduję na SN, to tylko ze znieczuleniem :-). Na razie jednak skłaniam się ku cc, możliwe, że moje wysokie ciśnienie zdecyduje za mnie ;-).

jak sn to tylko ze znieczuleniem
ale wybieram opcje cc
pierdziele bycie matka polką, cierpienie mnie nie uszlachetniło za 1 razem i traume mam do dzisiaj, cud, że w ogole zdecydowałam się na 2 dziecko

Doli, mamy takie samo podejście :-D. Z tą różnicą, że ja nie rodziłam jeszcze, ale kto wie, może się przekonam do sn jeszcze...

Dygotka ja tez wole cesarkę, no wiem co mnie czeka i raczej ja dobrze zniosłam :p
Znieczulenie tez było ok , najgorsze to jak powoli schodzi i chciałam nogę przesunąć ...ujj dziwne uczucie :(

U nas na glukozę nie mam nadczo przychodzić ..., lekarz kazał ...i pielęgniarki powtarzały ...

Doli ja licze a to ze podczas mojego porodu moja pani ginekolog będzie miała dyżur...mojej przyjaciółce się tak trafiło i dobrze jej poród prowadziła i podejmowała szybkie decyzje. Mam zamiar z nią jeszcze o porodzie pogadac ale nastawienia nie zmienie bo nie po to jest znieczulenie żeby cierpieć...w końcu place składki po cos...chyba ze jeszcze będzie cc ale zobaczymy :p
I szaj taka prawda...nie ma co myśleć o powiklaniach po znieczuleniu bo takowe mogą być po wszystkim...paraliż to może być wtedy kiedy ruszymu się w trakcie i uszkodzi rdzeń ale dlatego robi się ro miedzy skurczami żeby kobieta nie podskoczyla z bólu przy skurczu i siedziała nieruchomo ;)

reklama
ja miałam rodzić naturalnie, byłam na to nastawiona i przygotowana. Miało boleć, miało być nacięcie krocza itp... a tu cesarkę mi zrobili w ciągu 10 minut. Jak mi znieczulenie dawali w kręgosłup to jeszcze skurcze parte miałam przy rozwarciu 4cm i weź siedź spokojnie i się nie ruszaj :-( jak zaczynali ciąć to jeszcze wszystko czułam, dopiero po chwili leżałam jak kłoda bez czucia. potem wyczekiwałam aż zacznę paluchami ruszać. Stres nieziemski. Teraz się boję, że sn znów będzie trzy dni trwał a potem i tak cesarka będzie, bo ten brak rozwarcia to moja gin mówi że to cykliczne i prawie pewne, że i tym razem tak będzie :wściekła/y: a cesarki znów się boje jak diabli ze względu na to znieczulenie i potem czekanie na pierwsze ruchy nogami...

Natasza powikłania mogą być po znieczuleniu, a mogą być przy porodzie bez znieczulenia... moja mama mówi, że co komu przeznaczone, to na drodze rozkraczone...

Babydust damy radę, a co tam ;-)

Dygotka ja też po cc miałam pokarm bez problemu i małego cyckiem karmiłam prawie do końca 11 m-ca, bo potem już nie miałam czym.

Do góry