reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

wiecie co koleżanka mi napisała, że urodziła wczoraj o 18stej wody jej odeszły, myslała, że ma dużo czasu pranie spobie powiesiła, dziecku jeśc dała, na izbie miała już parte i po 20stej urodziła sn córe prawie 4kg :p a 1 poród masakra

takie porody to można mieć ;D

babydust, Margo dzięki! poogolądam , zobacze :D:D najgorzej, że mało jest takich sklepów nawet sieciówek - 2 sklepy tylko, a jak już cos to ceny z kosmosu w specjalnych ciążowych -_-

reklama
dzień dobry :-)

mnie dopadł brak czasu na cokolwiek, może jutro was nadrobię :-D

ja dziś również po glukozie , poszło bez problemu :tak:wizyta w środę :tak:

połaziłam tez dziś po sklepach i nic nie znalazłam :-(

Doli mnie nie strasz :/ bo ja sie jednak boje ze nie zdarze do szpitala :(
1 porod 3 godz po oxy a 2 porod bez wspomagaczy 4 godz z koloskiem , gdyby nie brak miejsc na pporodowce to pewnie byloby szybciej z tym ze zawsze z patologii ciazy ladowalam wiec luz a teraz zanim dojade do szpitala musi maz z pracy wrocic dzieci gdzies "upchnac" :crazy: moze to troche zajac czasu :nerd:

Ja uzupełniam terminarz wizyt. Narazie mam urwanie głowy, przeprowadzka i kot jeden mi zaginął, narazie bez wiesci :-( kicia jest wysterylizowana i raczej w domu przebywała, poza jednym 3 dniowym wypadem w centrum miasta.

Mi urosły cycuchy o dwa rozmiary!! I ciągle mam problem z tymi stanikami bo olbo ciśnie, albo gniecie, albo druty mi przeszkadzają..ehh nie ma u mnue opcji aby zamówić bez mierzenia..a szkoda bo niektóre są super :-)

To będzie moj pierwszy poród dużo się naczytałam, naogladałam boje sie jak cholera ale nie do konca wiem co mnie czeka więc ta niewiadoma powoduje trochę spokoju ze moze nie bedzie tak źle :-)

Natasza im mniej wiesz tym mniejszy strach
Ka tak miałam z pierwszym porodem miał być naturalny a w ciągu godziny okazało się ze będzie cesarką a ja kompletnie nic na ten temat nie czytałam i nie wiedziałam
Teraz wiem co mnie czeka i mam lekkiego stracha

Dygotka a Ty teraz druga cc?
Ja raczej podejde do sn ale sie nie puerdziele i od razu o znieczulenie wolam jak bardziej zaboli. Nie chce pozniej traumy. Rodzic na zywca chcialam ale w imie czego? Ktoras pisala ze do dentysty sie bierze znieczulenie a do porodu to tym bardziej ;)

Tez bedziemy musieli dziecko i psa gdzies podrzucic... echhh juz sie boje :/ najwyzej pojade sama taksowka a m jak to wszystko ogarnie to dojedzie. W ogole to nie wiem czemu ale szykuje sie na mega dlugi porod :/ Natasza tez nie wiem jak to bedzie i bardzo mnie to przeraza :(

Jutro glukoza. Dopiero na 9:30. Umre z glodu!!!!

Babydust no wlasnie u mnie podobnie. Od razu bylo widac a teraz stoi w miejscu...

Co do biustonosza to wreszcie kupilam. Zdecydowalam sie na taki bez fiszbin bo cyc duzy to nie potrzebuje na razie powiekszac hehe i powiem szczerze ze jest rewelacja. Chyba pierwszy raz mam tak wygodny stanik :) ale nie wiem jaka to rozmiarowka dziwna bo kupilam 100 w obwodzie :/

Pat,Doli Wy chyba chcialyscie napisac 58kg :)) ja mam teraz 68 kg i czuje sie duuuuza....a Wy takie filigranowe przy mnie wiec sie pytam JAK TO MOZLIWE?? :)

Natasza Dygotka ma rację. Pierworódki jeszcze nie wiedzą co je czeka... a wierz mi, że to nawet lepiej :-D ja mam cykora jak cholera, tym bardziej, że jeszcze nie podjęłam decyzji czy poród sn czy cc... :confused2:

Doliores taki poród to chyba marzenie każdej z nas... chwila moment i po wszystkim :tak:

a ja dziś kiepsko się czuję. Nie wiem czy to mały mnie gdzieś tam uciska, czy dzieje się coś innego, ale po prawej stronie pępka i praktycznie na tej wysokości cały czas mnie coś kłuje w środku. Czasem robi mi się taki kulak i jak go lekko nacisnę to boli jak cholera . Pani dr nadal ma wył telefon, mąż w pracy na nocce a ja sama z moim 4-latkiem z ADHD (sama to zdiagnozowałam jak na niego patrze i widzę jak się ciągle kręci, wierci itp to szlag mnie bierze...) w domu jestem :/ już nie wiem co myśleć. Jutro jak tak będę się czuła to pojadę na IP bo za dużo się martwię. Maluszek w brzuchu się kręci i jest ułożony po tej stronie, po której tak kłuje i boli, ale nie wiem czy to jego zasługa czy coś złego się tam dzieje. Za chwilę wezmę no-spę i kładę się spać.

Możliwe że mam lustro pomniejszajace i na fotkach tego nie widać :p ale ja widzę te kilogramy na + a myślę ze jak na fakt że to moja pierwsza ciąża to jest ich dużo...

Ja porodu i się boje i nie...tez nie wiem jak to jest więc ciężko się go bac...bardziej boje się tego jak się będę po nim czuła..bo czasem powrót do zdrowia trochę trwa a tu juz mały brzdac i trzeba być dzielną... Przy porodzie najbardziej mnie przeraża fakt że trzeba balagax 100razy o znieczulenie...ale nie pozostawie na nich suchej nitki...znam swoje prawa :D

reklama
Pat jakaś Ty waleczna ;-) bojowe nastawienie to podstawa, bo jak skulisz ogon to będą mieli Cię w nosie. Niestety taka polska służba zdrowia...

Do góry