reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dzień dobry. Przepraszam ze mnie malo ale raz to ogarniam końcówkę tematów w pracy bo ide w końcu na zwolnienie a dwa to buszuje na allegro.... I tu powinnam dodac aby ktos mnie powstrzymal....

reklama
hej

znowu sama z synkiem jestem bo mąż pojechał mojemu bratu męble skręcać.. -_-

dostałam jeszcze gealcid - niby na zgage i to moje pieczenie w przełyku od kaszlu ale jakoś rewelacji nie ma bo po wypiciu kawy i tak miałam zgage, w nocy rowniez a tablety wzięłam.. :confused:

Kuklaki wodzianke??? :D co to ??? :D

milia cudny mamy styczeń nie ma co :p oby tylko zima o kwiecień nie zachaczyla jak rok temu :cool:

natasza i jak ??? lepiej Ci ? może to rozciąganie ale maluch obrocił sie głowką w dół ? albo nogi wkłada Ci tam ? :p

Amisia ja kupię tommee tippe, przez chwilę szalałam na lovi medicine ale TT mamy sprawdzone po 1 dziecku

Myla kuźwa nie dość masz zmartwień? :/ przychodzi we śnie bo myślisz o tym, to jest normalne, to są emocje. może "pogadaj" z nim w myślach.. ?

Tabasia ale bym gofra zjadła!!! jestem gotowa maszyne sobie kupić!!! :szok:

ja wylicytowałam pajace na all ;D wszystkie moje ;D teraz czekać az przyjdą :-)

Dzień dobry wszystkim,

Natasza i jak się czujesz dzisiaj? Dzwoniłaś do gina? Mam nadzieję, że ból przeszedł.

Marela ja mam tak samo. Moja mała tak się wierci że spać nie mogę. Mam nadzieję, że spokojniejsza będzie po urodzeniu.

Doli na gofry zapraszam do mnie. Wg wszystkich, którzy próbowali - wychodzą mi najlepsze :-)

Ale dziś sen miałam...
Doli śniło mi się że byłyśmy razem w górach (nie wiem w jakich i gdzie). Była zima. Tak imprezowałyśmy w jakimś hotelu że grzecznie kazano nam się wynosić. Dodam że obie z wielkimi brzuchami. Zrobiłyśmy awanturę, ze jak to, że my ciężarne i prawo mamy ale nic nie pomogło :szok::confused::baffled: hmmm...

Trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki. Postanowiłam się przełamać i idziemy z M pooglądać rzeczy dla maluszka. Nie dam rady jeszcze nic kupić ale chciałabym chociaż zorientować się co i jak. Jeśli uda mi się wejść do sklepu z ciuszkami dziecięcymi bez płaczu i spędzić tam więcej niż 5 sekund to będzie pierwszy raz od ponad 2 lat...

Myla zgadzam się z dziewczynami. To co przeżywamy w ciągu dnia, potem odbija się na nas w nocy. Ja tak miałam po śmierci babci, a potem jak zmarła córeczka mojej kuzynki. Martwiłam się o mojego smyka w brzuszku, a śniły mi się takie straszne rzeczy, że w nocy z krzykiem budziłam męża, bo myślałam że i u nas już dzidziusia nie ma :/ Musisz zająć czymś myśli, troszkę się zrelaksować albo myśleć o córci i o tym jak to będzie cudownie jak już będzie ciepełko, mała będzie z Wami. Będziesz mogła ją pięknie ubierać, chodzić na spacery itp....

A ja wczoraj odebrałam wyniki. Morfologia ok. Tylko wyniki moczu tragedia.
- pasma śluzu - liczne wpw
- bakterie - dość liczne wpw
- składniki mineralne - liczne szczawiany wapnia wpw
- nabłonki płaskie 2 wpw (musi być mniej niż 15)
-leukocyty 2 wpw (1-4)
Więc jedyne co zrobiłam to kupiłam sobie suszoną żurawinę i od rana wcinam, bo ponoć jest lepsza od antybiotyków. Nie wiem tylko co myśleć o takich wynikach i czy nie zaszkodzą małemu. :-( wizytę u lekarki mam dopiero 20 stycznia, więc jeszcze trochę czasu jest, a teraz jest ona na urlopie więc i tak się nie dodzwonię...
czytałam na googlu że żurawina zaczyna działać już po dwóch godzinach i daje niesamowite efekty. Oby... bo nic mie nie swędzi, nie piecze itp, ale wyniki niefajne.

Natasza mnie tak bolało ostatnio spojenie łonowe. Myślałam, że mnie rozrywa. Nawet tutaj jakiś czas temu pisałam, że nie mogłam się w łóżku obrócić, a wstanie rano z łóżka było nie lada wyzwaniem ;-) ;-)kilka dni tak strasznie bolało, chodzić nie mogłam, siedzieć... na szczęście byłam wtedy na wizycie u mojej gin, zbadała mnie dokładnie i powiedziałam, że to widocznie mały się rozpycha, a spojenie łonowe przygotowuje się do porodu. Myślę, że i u Ciebie to będzie z tego co opisujesz. Mi też zmiana pozycji nie pomagała.

co do butelek to przy pierwszym smyku używałam lovi i byłam bardzo zadowolona. Jedyny minus był taki, że te butelki robiły się takie szare, matowe po wygotowywaniu...

Natasza, jak się czujesz, dzwonilas do gina?
Doli, nie pamiętam jaka pogoda byla rok temu w kwietniowy, ale całkiem możliwe, że trafimy na zimę... Dobrze chociaż, że to już końcówka będzie;)
Margo, trzymam kciuki, jak będzie trzeba, to wejdź, wyjdź, odetchnij, pójdź gdzie indziej lub usiądź i potem wróć. Wierzę, że dasz radę, a może nawet znajdziesz w tym przyjemność:*
Ja dopiero zjem śniadanie, mam owoce z jogurtem i kawę... Ciśnienie 86/60, nos dalej zawalony, a węzły podzuchwowe wielkie jak morele...

Dobry dobry :)

Jeszcze 2 dni i do pracy :( a z 1 kwietnia macierzynski :)

Natasza i jak dzisiaj?

Marela no Ty dopiero masz wiercipiete,chyba wiekszego niz moja :D
Moja to w nocy w miare spi albo ja nie czuje. Jest aktywna tylko przez chwile kiedy wstaje do toalety. A nadal kursuje po kilka razy.

Aylin zazdroszcze buszowania po all. Ja wszystko mam. Teraz zakupilam od kolezanki 2 wory dziewczynkowych ciuszkow a i po mlodym 2 wory wybralam wiec oprocz wozka,pampersow i nowych smokow moge ppszalec ale w myslach :) w sumie to mi troche na reke bo nie mam czasu i sily na lazenie po sklepach ;)

Doliores niestety gofry byly kupne ale musze rozwazyc taka maszynke. Ostatnio zmienilam mikser :)

Margo ale mialas sen :))
Mysle ze takie wizyty w sklepach powinny juz miec miejsce. Musisz zaczac sie oswajac,przelamac lek i emocje... trzymam kciuki!

Magdalena no troche zle te wyniki. Zurawina nie zaszkodzi tym bardziej ze masz tam jakies bakterie.

Chyba zaczne chodzic czesciej na basen. W nocy pierwszy raz od miesiecy jak szlam do toalety to stanelam na dwie nogi,bez wiekszego bolu,nie kulejac i nie podtrzymujac sie niczego tam dotarlam!! Czulam ta rwe ale minimalnie!!! :) :)

Margo a masz jakis sekretny przepis na gofry? Trzymam kciuki za oglądanie. Moze jednak cos kupisz, chociaz skarpeteczki :sorry2:

My juz po śniadanku, lenimy sie przed tv w trójkę, no przepraszam czwórkę, brzuszek spi :-D

Nic mi sie nie chce a musze pod prysznic skoczyć i umyć moje ukochane wlosy :wściekła/y:

Wspolczuje boli, mnie spojenie odpuściło ale jak zmieniam pozycje to mi strzela, w poprzedniej ciazy te to miałam, czuje sie stara haha i gruba ;-)

Margo czekaj spr. samoloty i lece ;D ale nie obiecuje, że wyjadę po tygodniu ;D
co za sen hahahahahahahaha ciekawe jestem jak wyglądałam hahaha ;D imprezowiczki ciężarne ;D no mogłybyśmy się wpisac w "nastoletnie matki' z mtv ;D

z ubrankami będzie dobrze, zobaczysz..

magdalena a może podejdx do internisty na konsultacje? może to nic złego ?

Dziewczyny wielkie dzieki !! :*
A więc wczoraj zwonikam do pani dr ale miała wyłączony tel, dziś od 8 rano dzwoniłam aby się gzieś umówić i nagle przd 9 dzwoni tel... to pani doktor!!!
Spytała czy może mi ajkoś pomóc mówie że poszukuje lekarza ktory mnie przyjmie a ona się pyta czy dziś mogę przyjechać no jasne!! Wiec zebrałam się i migusiem do niej no i syt wygląda tak:
szyjka się nie skraca jest zamknieta wiec ok
Mały jest ulożony główką bardzo nisko zaraz nad spojeniem i stąd to uczucie i też w dole brzucha takie rozpychanie bo to jego główka tam się pCha
Mam nakaz leżenia z biodrami w górze dostałam luteinę 3x1 i no spe3x1 i gdyby nie przechodziło po kilku dniach to do szpitala bo jak mały będzie tak uciskał na ujście szyjki to grozi porodem przedwczesnym
Troche się uspokoiłam xe wiem co się dzieje..wziełam leki leże i odpoczyam:-)
Koszt wizyty 150zl+ 50zl leki ale jestem spokojna:-)

Margo spokojnie wierzymy w Ciebie dasz radę ... myślę ze teraz trochę strach Cię paralizuje będzie dobrze!! Jak będziesz miała taką patrxebe wyjdziesz ze sklepu i wejdziesz jeszcze raz!! :-)

Doli mam nadzieje że leki jednak pomogą.. czyli dziś dzień też masz aktywny z małym:-)

Myla jak noc?? Spokojna? Mam nadzieje ze juz lepiej...

reklama
Na gofry i do mnie zapraszam. Zostal jeszcze jeden ale zrobie nadtepne ;) co do gofrownicy to kupilam sobie 3w1 toster gofrownica i grill z tefala i jestem zadowolona a i cenowo spoko. M uwaza ze moje lepsze niz kupne ;) Najwazniejsza jest moc uzadzenia.

Kurcze fajnie wam z ta impreza ;) jeszcze w gorach ;)

Co do zakupow to i ja szaleje mimo ze mam wdzystko po starszym ale nie moge sie oprzec. Ja narazie na fb. A ze mamy 3 wesela albo i 4 plus komunia mojego chrzesniaka wiec musze wystroic chlopakow, bo ja to po porodzie to chyba worek zarzuce na siebie ;)

Do góry