reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Szaj ja pisałam że też zamówiłam z szufladą: -)
Doli to współczuję też miałam wczoraj taka wizytę na nfz tylko że nawet usg nie miałam !!! Tylko palcem zbadał długość szyjki bez komentarza ... zanim się ubrałam to on już zamknął kartę i powiedział że wizyta za 3tyg więc zastanawiam się po co chodzić do takiego lekarza ???
No kaszankę czasem lubie mam jeszcze na jutro :-)
A jutro na obiad robię gyrosa z frytkami :-) i czosnkowym sosem mmm:)
Olusia no właśnie dorośli ciężko przechodzą ta dziadowska ospe: -( liczę na to że jednak mnie ominie :-)
Z cukrami nie jest tak źle :-) trzeba tylko poznać dobrze cały mechanizm :-) ja wiem że moja insu ma szczyt działania po 4 godzinach i jeśli już to wtedy jem coś najbardziej kalorycznego

reklama
Doli, ja wyniki glukozy miałam w ten sam dzień.
Mam nadzieję, że uda się bez usuwania tego migdała, słyszałam, że w PL często się to praktykuje u chorowitych dzieci, ale nie do końca potwierdzona jest skuteczność tego zabiegu, choc nie wiem, musiałabym się bliżej z tematem zapoznać. Wiadomo jednak, że potem przez kilka dni bardzo boli gardło, można jeść chyba tylko lody i schłodzone płyny. Ja bym się pewnie cieszyła z lodowej diety, ale ostatnio właśnie słyszałam o 4-latku, który płakał za kotlecikiem i nie chciał lodów jeść ;-)
Masakra z tym luxmedem, nie mam doświawdczenia w tym temacie, ale wiadomo, ze jest to prywatny pakiet (nawet jeśli finansowany przez zakład pracy, to przecież odejmowany od naszych dochodów...), więc powinno się móc wymagać od nich, ale mam znajomą, która też do luxmedu chodzi i zawsze na nich narzeka, że lekarze łaskę robią i to nie tylko ginekolodzy, ale nawet interniści, nie cchą wypisywać zleceń na badania itp.

Olusia, jak już będziesz na imprezie, to pewnie się rozkręcisz, ja często tak mam, że nie chce mi sie wychodzić, ale jak już jestem na miejscu, to jest fajnie :-)

My w domu, mam też jednego radlera 0%, ale cytrynowy, wiec nie wiem, czy go wypiję, bo nie lubię smakowych piw, zresztą za zwykłym też nie przepadam, zawsze piję wino. Patrzyłam też na tego piccolo, ale przeraziła mnie ilość cukru i stwierdziłam, że nie dam rady takiego słodkiego wypić, za to mam jeszcze soczek winogronowy i w pierwszej chwili "łyka" przypomina on nieco faktycznie winko, więc poprosiłam męża, żeby mi dokupił :-D

Szaj, co tam jeszcze jest w tej sałatce, bo zapowiada sie smakowicie? :-)

Magda, wydaje mi się, że to dobrze, że masz taki wynik , a w necie sprawdzałaś?
Fajna ta kołyska i kosze Mojżesza, u mnie niestety nie ma miejsca i na to i na łóżeczko...

pochłonęło mnie allegro.. :nerd::zawstydzona/y::-D

magdalena patrzyłam na olx ale nic u mnie nie ma, tzn po 200-300 zł używki także dziękuje bardzo :p a wolę zobaczyć to pierw niż kupować w ciemno, może po nowym roku coś bedzie :-)

natasza no ja już definitywnie zakańczam wizyty u niej, babka fajna jest ale ogolnie to co może mi "dać" podczas wizyty jest dla mnie mało... za 2 tyg idę do nowego lekarza u którego już byłam :-) nas teście zaprosili na jutro na obiad ale szczerze to nie mam ochoty..znowu będzie pitolenie, zanudzimy się :/ bleh..no ale zawsze to darmowa wyżera :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D

milia masz rację, moja koleżanka usunęła jak już dorosła była bo wiecznie chorowała i co ? teraz dalej choruje ale krtań i niżej także żaden pewniak.. mój mały ma narazie katar tylko wieczny i że to od migdała tak więć może źle nie jest .. :/ co do luxmedu daj spokój płaci się co mc nie mało kasy a tu takie jaja..ale nie rezygnujemy bo o pediatre chodzi i innych..jak mieliśmy medicover to takich ":cyrków": nie było.. każda wizyta jak prywatna.usg , mierzenie itp..

Doli jestem zaaa... mozemy sie zamieniac... tez mam zamiar sie upic picollo:tak:

magdalenaanna29 mozna i tak zamiast sanek mozna miec wozko- sanki... i tez sie pojedzie i zjedzie... no u nas na ulicy topnieje snieg i czarno ale na chlodnikach i sciezkach jest snieg i gdzie niegdzie lod... u mnie dzis rano -7 bylo:tak: ja z mila checia przenioslabym sie gdzie caly rok jest cieplo ok 30 stopni ... :-D aaa fajna ta kolyska...

natasza na pewno iminie... trzymam kciuki !!:tak:

milia80 pewnie tak bedzie, musze sie rozruszac, bo ostatnio mam lenia ze glowa mala...robilam wczoraj salatke bo zabieram ja ze soba i wyszla mi pyyyyszna... :tak:

A ja dzis sie spotkalam z kolezanka z pracy i dostalam dla maluszkow ciuszki, chusteczki i paczke duza pampersow !! az bylam zaskoczona.. nie spodziewalam sie tego....a druga troszke smutna wiadomosc mam zle wyniki krwi i moczu... w moczy leukocyty, erytrocyty, liczne bakterie, nablonki plaskie, okrogle, itp.. cukru nie ma.. to o tyle dobrze... no ale musi byc dobrze !

Olusia nie martw się na zapas, lekarz pewnie karze powtórzyć badania :) możliwe że to zanieczyszczenie próbki, moja przyjaciółką w ciazy miała dokładnie to samo i na powtórnym badaniu było wszystko ok. A jak nie to da jakiś lek gin i będzie ok :) nasze dzieciaczki juz silne :)

Dzieki dziewczyny... zrobie powtorne badania i mam nadzieje ze bedzie ok... :tak: pocieszam sie mysla ze dostalam cudny prezent od kolezanek z pracy... :tak:

reklama
Do góry