reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

hej byłam na wizycie i szczerze to moja ostatnia w luxmedzie.
mam dosyć grzebania na dole tekstu, że wszystko ok, usg z łaski i to tylko najechanie tam gdzie serce, bez słuchania itp. bez mierzenia, ważenia dziecka. mam przyjść na wizytę 14.1 a 15.1 mam u prv lekarza więc pójde tylko tam już i dobrze, bo akurat nowy lekarz już l4 będzie mi wypisywał bo nic się nie będzie zazębiać...

tylko badania będę robić w luxie..

w dodatku rośnie mi kolejna ósemka i umieram z bólu, masakra co za dzień dziadowski.. pobudka o 7 :/ lekarz jak zwykle beznadziejny z tym badaniem, ból zęba... eh no to ponarzekałam..

natasza kaszankę??????woooooooooooooooow ;D

Myla mogę dac Ci zakaz na syfy z fastfoodów? serio? nie jedz tego, bo b ędziesz płakać, że dupa wielka. z cukrem też ostrożnie...plis..aa i zero GAZOWANYCH NAPOJÓW <hapsz hapsz>

Tabasia co tam??

magdalena masz niedobór musisz jeść czekolady ;D :-D:-D

natasza tak mi się wydawało, że ospa jest niebezpieczna ale w 1 trymestrze właśnie jak się kształtuje wszystko..

Szaj ja chyba kosz mojżesza kupie.. :-D

sataga ja w ogóle myślę o takim zestawie łóżeczko z szafeczką/komodą czy czymś bo też deficyt mebli, wydałam meble mamie i nie mam :rofl2:

Amisia a jakie to gatunkowo? bawełna 100% ???? pewnie szał był, ja się dzis boję do sklepów wchodzić wczoraj byłam i mnie dziady staranowały/..

milia nie mam pojęcia, narazie ta kuracja a pewnie jak będzie anginowy to osuszanie i dopiero potem usuwanie jak coś..oby nie :/

nie ogarniam tych cukrów, idę na to badanie 7.1 albo kilka dni później, ile czekałyście na wyniki ??? bo już nie wiem w którym tyg najlepiej zrobić :rofl2:

reklama
Ja tez jestem w szoku, ze tak to wyglada z cukrem :szok: tez myslslam, ze wystarczy przestrzegać diety...trzymajcie sie dziewczyny!

U mnie nocka słaba, co godzinę musiałam wstawać bo mała marudzila. Pogoda do dupy, śnieg prawie stopniał i nie zdążyłam wziac jej na sanki :zawstydzona/y:

Ja juz po owsiance, dopijam kawkę, młoda kopie na maxa. Cos mam dzisiaj humor do dupy...wszystko mnie drażni i boli i swędzi i wkurwia...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:tak:

Myla i Pat wy jestescie udane !!:tak:

Kifsi zdrówka wam zycze ;-)

natasha
super... myslalam o takim samym lozeczku, nawet wstawalam chyba na forum zdjecie takiego lozeczka...ooo mowisz o kaszance, nie rob mi smaka... ja ostatnio mialam ochote na kebaba i go zjadlam oraz na zupke chinska....:tak: gratuluje synka !!:tak:

p.s ja ospe przechodzilam strasznie... krosty nawet na glowie, jednym slowem wszedzie...2 tyg jak nic w domu i do tego w Boze Narodzenie dorwala mnie ospa...

Tabasia mozemy sobie podac rece... tez sie czuje jakos dziwnie...:-(a ty jak dzis?

Lei zrobilas mi smaka na owsianke i chyba sobie popoludniu zrobie :tak:

Doli nie dziwie sie skoro lekarz tak sie zachowuje i nawet podstawowych parametrow dziecka nie chce podac... :angry: jakas masakra....

Za oknem piekne slonce, snieg i mroz... brrr.... gdzie tam lato.... !! :-) my dzis wychodzimy na sylwka ale prawdzie powiedziawszy nie chce mi sie, mam dolka i wolalabym chyba byc w domu...

Tabasia, jeszcze nie, do Polski wracamy 8 grudnia, ale do swojego domku dopiero 12. Mamy jeszcze po drodze przystanek u rodziny ;-).

Natasza, pokazałam mężowi, decydujemy się na 100% na to łóżeczko, tylko na wersję z szuflada pod spodem. Mamycmale mieszkanie i każda szuflada jest na wagę złota :-D.

Doli, aż wygooglam co to ten kosz, pierwsze słyszę...

W uk upał. 13 stopni na plusie, wiosna przyszła!:p Biorę się zaraz za salatke wloska z suszonymi pomidorami i oliwkami, będziemy z tesciami oglądać sylwestra z polsatem, zajadac sałatkę i pić :p. Szkoda, że ja to tylko soczek :p.

pojechałam do tego reala a tam dupa, pustki jak nie wiem, żadnych wielopaków nic. wzięłam 3x białe body z kolorową lamówka, fakt za 7 zł :p :p potem poszłam do toys rus a potem do entliczka ( takie dziecięce ) i zero czegokolwiek. no za dziadowski pajac - nic szczegolnego 30-40 zł ;/ porażka. od dziś wertruje allegro i kupuje tam, nie wiem na co się łudziłam w ogóle :nerd:

teraz wcinam tosty i pije kawke - taki mam obiad :-D

Lei jak to Cie swędzi? :baffled: na brzuchu czy gdzie? :p

Olusia możemy się zamienić, Ty zostaniesz w domu a ja wyjde :p bo ja dziś chleje picolo w domu, oj będę miała kaca na 100% ...

Szaj taki kosz fajna sprawa, tzn nie miałam ale tak myślę ;D na początek taka zachcianka dla rodzica ;D

Ja tez szukam na allegro i olx...w sklepach albo drogo albo tanio ale pustki...

My dzisiaj jedziemy do moich rodziców...mam do wypicia piccolo i M kupił mi dwie warki 0,0%, zaszaleje :p

Doliores chyba masz rację z tymi czekoladami, pasuje mi takie rozwiązanie :-):-Dnajgorsze jest to, że na necie nie mogę nigdzie znaleźć czy to dobry wynik czy za niski, i co oznacza taki poziom?
te badania to faktycznie jakaś masakra. Jak masz możliwość to zmień lekarza, a będziesz się pewniej czuła no i spokojniej. Ja chodzę prywatnie i jestem bardzo zadowolona. Na każdej wizycie usg i nagrana płytka cd żeby domownicy mogli popatrzeć ;-)

Lei ja też mam dxiś taki dzień. Bez kija do mnie nie podchodzić:tak: najlepszy moment dzisiejszego dnia - wracam z moim młodym od lekarza, gdzie dziś pełnie oblężenia. Wjeżdżam autem do garażu i jeszcze dobrze nie wysiadłam i słyszę ktoś idzie... patrzę a to czterech ministrantów i mówią, że ze chwilkę ksiądz przyjdzie, bo jest teraz u sąsiadów... ja piernicze!!! masakra. Biegiem do pokoju. I coś tam uszykowałam. Mały pomógł ogarnąć buty i swoje zabawki, także w ciągu może trzech minut mieliśmy błysk w domu. Myślałam, że mnie coś trafi. Rozumiem kolęda kolędą ale nie w sylwestra!!!

Olusia u nas całą noc praktycznie śnieg padał taki delikatny co prawda, ale padał. Pojechałam z młodym do lekarza i mówię, że jak wrócę to na sanki pójdziemy... i dupa blada. Śnieg znikł, a do sanek chyba kółka przykręcę żeby go powozić :tak::-D aż Ci zazdroszczę takiej pogody.

Doli ten kosz mojżesza to fajna sprawa. A chcesz taki na stelaży z kółkami czy taki żeby w jednym miejscu stał? Mi się udało na olx znaleźć kołyskę używana w super cenie. Sama kołyska 100zł plus koszt kuriera 29zł. Ale warto. Już mam złożoną i teraz tylko muszę wyprać elementy z materiału. Babypoint_Regina_simplicity_niebieska.jpgto jest akurat nowa na zdj ale moja wygląda identycznie. Praktycznie nie ma najmniejszych śladów użytkowania.

Załączniki

• Babypoint_Regina_simplicity_niebieska.jpg
    Babypoint_Regina_simplicity_niebieska.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Doliores bardzo fajny ten kosz. Na pewno praktyczny. Ja się napaliłam na ta kołyskę i dopielam swego :tak: kosz tez brałam pod uwagę ale właśnie ten z bujakiem. Ten o którym pisałaś tez świetnie wygląda. No i pewnie tak jak i moja kołyska posłuży do 6-7 m-ca dopóki babel nie zacznie sam siadać ;-) ja mam u góry w sypialni miejsce na łóżeczko, które mamy po starszym smyku, a na dół chciałam do salonu coś innego bo mam duże okno tarasowe i taras 50 m kwadratowych wiec jak będzie ciepło to tylko sobie kołyska wyjadę na zewnątrz i bbędziemy oboje korzystać ze świeżego powietrza:-)

Myla ja na jabłku to może z godzinkę ujade, a potem to skręt żołądka i musze coś konkretnego wszamac :-)

Ostatnia edycja:
Do góry