reklama
Hmmm no i jak tu nie popaść w obled??? Ja po ktomusi z serkiem i pomidorkiem z insulins jako wspomagaczem mam cukier 153. A po 2 kawalkach pizzy z sosem czosnkowym i ketchupem bez insu 120. Nie wdpomne o kotlecie w panierce z ziemniakami i surowce. Cale 90 mi wyszlo.....
Ehh Aylin faktycznie kijowo z tymi cukrami bo to po czym powinno skoczyć jest ok i odwrotnie.. ehh musisz być po prostu cierpliwa i kontrolować.. bo jest jeszcze jedną kwestia kiedy jesz obiad i nie bierzesz do niego insu to i tak działa ta insu z rana długo działającą bo do 12godzin działa a jak rano jesz śniadanie to nie masz tej bazy bo pewnie ta z wieczora przestaje działać a i jeszcze jedno insu długo działającą ma swoje szczytowe działanie po 4-5godzin a później już stopniowo spada jej działanie i to ma duży wpływ na poziomy cukru bo gdybyś teraz zjadła to samo rano na obiad i na wieczór to będziesz miała różne cukry: )
magdalenaanna29
Fanka BB :)
Ja dziś po badaniu glukozy jakaś taka zniesmaczona jestem. Na czczo cukier wyszedł ma 87mg a po obciążeniu 75mg glukozy po dwóch godzinach badanie wykazało 81 mg. Jak mam to rozumieć? Może za dużo cytryny wcisnęłam. Nie mogę nigdzie w necie znaleźćytakiej interpretacji wyników...
Natasza gratuluję udanej wizyty ;-) chłop jak dab rośnie :-)
Natasza gratuluję udanej wizyty ;-) chłop jak dab rośnie :-)
Aha zapomniałam wam napisać co gin powiedział o ospie wietrznej. Powiedział mi że nic się nie robi :-] że trzeba mieć nadzieję że przechodziłam jako dziecko bo niby dzieci czasem przechodzą bezobjawowo mając jednego pryszcza na plecach. Niestety dorośli ciężko przechodzą ta chorobę :-( i niby nic się na to nie bierze tylko wygrzewa w domu i czeka aż pryszcze znikną... małemu nic nie grozi bo już jest duży żadne wady genetyczne ani inne takie jedyne co to jak matka ma wysypke to dziecko też i też się drapie ehh.. takie małe i już musi cierpieć
No to tyle więc jestem trochę spokojniejsza i mam nadzieję że się uruchomiliśmy od tego dziadostwa a za kilka dni będę mieć wyniki
No to tyle więc jestem trochę spokojniejsza i mam nadzieję że się uruchomiliśmy od tego dziadostwa a za kilka dni będę mieć wyniki
Tabasia nie stosuje nic, smaruje tylko cycki kremem czy olejkiem, ogolnie mi to zeszło jakis czas po porodzie. A duzo Ci piersi urosly? Bo mi sporo...
U nad juz fajerwerki strzelają i mała sie przebudza co chwile..koniec przespanych nocy
U nad juz fajerwerki strzelają i mała sie przebudza co chwile..koniec przespanych nocy
Natasza ta moja nocna 20h działa. Śniadaniowa do 3-4. A janspka z serem lapala sie na lekki lunch. Wiec wg teorii końcówka nocnej insuliny powina ja lapac. Obiad jemy kolo 17 wiec bez wspomagaczy . W pierwszej ciąży miałam dietę tylko i też pamiętam ze idiotycznie wyniki wychodziły. Po nabiale zawsze miałam mega cukry. A po np ciastkach czy czekoladzie w normie. W weekend byliśmy w restauracji i zezsrlam skrzydełka barbecu z frytkami i sałatka coleslaw i 110 wyszlo. Po lodach mam poniżej 100. Wychodzi na to ze przerzucę sie na smieciozarcie i odstawie insulinę.....
Natasza, Doli, my też się nad tym łóżeczka zastanawiamy! ;-)
Wysypala mi się aplikacja w telefonie, dopiero udało mi się wejść na forum po całym dniu prób... właśnie Was nadrabiam :-).
Przedwczoraj mąż zasuwal do kfc bo miałam zachcianke . Folguje sobie póki jeszcze cukru nie badalam ;-).
Wysypala mi się aplikacja w telefonie, dopiero udało mi się wejść na forum po całym dniu prób... właśnie Was nadrabiam :-).
Przedwczoraj mąż zasuwal do kfc bo miałam zachcianke . Folguje sobie póki jeszcze cukru nie badalam ;-).
reklama
Aylin to nie wiem .. chciałam trochę pomoc: ) Kurde wiesz to dziwne bo ja bym potrzebowała na noc trochę dłużej działającą a lekarz mówi że max to 15h ale narazie nie chce zmieniać a ja biorę insulatard i on tylko 12h więc 20h to strasznie długo jak na działanie insu