reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Hmmm no i jak tu nie popaść w obled??? Ja po ktomusi z serkiem i pomidorkiem z insulins jako wspomagaczem mam cukier 153. A po 2 kawalkach pizzy z sosem czosnkowym i ketchupem bez insu 120. Nie wdpomne o kotlecie w panierce z ziemniakami i surowce. Cale 90 mi wyszlo.....

Ehh Aylin faktycznie kijowo z tymi cukrami bo to po czym powinno skoczyć jest ok i odwrotnie.. ehh musisz być po prostu cierpliwa i kontrolować.. bo jest jeszcze jedną kwestia kiedy jesz obiad i nie bierzesz do niego insu to i tak działa ta insu z rana długo działającą bo do 12godzin działa a jak rano jesz śniadanie to nie masz tej bazy bo pewnie ta z wieczora przestaje działać a i jeszcze jedno insu długo działającą ma swoje szczytowe działanie po 4-5godzin a później już stopniowo spada jej działanie i to ma duży wpływ na poziomy cukru bo gdybyś teraz zjadła to samo rano na obiad i na wieczór to będziesz miała różne cukry: )

Wspolczuje tej cukrzyc6. U Ciebie Aylin to istna zagadka.

Natasza ciesze sie ze wszystko ok :)

Lei a cos stosujesz na to? Dla mnie nowosc,nigdy czegos takiego nie mialam :/

Ja dzis kiepski dzien mam,zle sie czuje ogolnie...

Ja dziś po badaniu glukozy jakaś taka zniesmaczona jestem. Na czczo cukier wyszedł ma 87mg a po obciążeniu 75mg glukozy po dwóch godzinach badanie wykazało 81 mg. Jak mam to rozumieć? Może za dużo cytryny wcisnęłam. Nie mogę nigdzie w necie znaleźćytakiej interpretacji wyników...
Natasza gratuluję udanej wizyty ;-) chłop jak dab rośnie :-)

Aha zapomniałam wam napisać co gin powiedział o ospie wietrznej. Powiedział mi że nic się nie robi :-] że trzeba mieć nadzieję że przechodziłam jako dziecko bo niby dzieci czasem przechodzą bezobjawowo mając jednego pryszcza na plecach. Niestety dorośli ciężko przechodzą ta chorobę :-( i niby nic się na to nie bierze tylko wygrzewa w domu i czeka aż pryszcze znikną... małemu nic nie grozi bo już jest duży żadne wady genetyczne ani inne takie jedyne co to jak matka ma wysypke to dziecko też i też się drapie ehh.. takie małe i już musi cierpieć
No to tyle więc jestem trochę spokojniejsza i mam nadzieję że się uruchomiliśmy od tego dziadostwa a za kilka dni będę mieć wyniki

Tabasia nie stosuje nic, smaruje tylko cycki kremem czy olejkiem, ogolnie mi to zeszło jakis czas po porodzie. A duzo Ci piersi urosly? Bo mi sporo...

U nad juz fajerwerki strzelają i mała sie przebudza co chwile..koniec przespanych nocy :-D

Natasza ta moja nocna 20h działa. Śniadaniowa do 3-4. A janspka z serem lapala sie na lekki lunch. Wiec wg teorii końcówka nocnej insuliny powina ja lapac. Obiad jemy kolo 17 wiec bez wspomagaczy . W pierwszej ciąży miałam dietę tylko i też pamiętam ze idiotycznie wyniki wychodziły. Po nabiale zawsze miałam mega cukry. A po np ciastkach czy czekoladzie w normie. W weekend byliśmy w restauracji i zezsrlam skrzydełka barbecu z frytkami i sałatka coleslaw i 110 wyszlo. Po lodach mam poniżej 100. Wychodzi na to ze przerzucę sie na smieciozarcie i odstawie insulinę.....

Natasza, Doli, my też się nad tym łóżeczka zastanawiamy! ;-)

Wysypala mi się aplikacja w telefonie, dopiero udało mi się wejść na forum po całym dniu prób... właśnie Was nadrabiam :-).

Przedwczoraj mąż zasuwal do kfc bo miałam zachcianke :-D. Folguje sobie póki jeszcze cukru nie badalam ;-).

reklama
Aylin to nie wiem .. chciałam trochę pomoc: ) Kurde wiesz to dziwne bo ja bym potrzebowała na noc trochę dłużej działającą a lekarz mówi że max to 15h ale narazie nie chce zmieniać a ja biorę insulatard i on tylko 12h więc 20h to strasznie długo jak na działanie insu

Do góry