reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Myla, córeczka będzie pewnie wykapaną mamusią :-D

Nie wiem, która ma lepszy indeks, ale do zupy obstawiałabym kaszę pęczak, kuskus lub komosę ryżową.

Feelis witaj :)

reklama
a dlaczego nie ? jajeczko ugotowane obrane w pudeleczko z jakims sosikiem lub wogole salatka jajeczna albo pasta jajeczna i juz :) a w weekendy smazone/sadzone/omlety etc
swoja droga nie wyobrazam sobie mojej diety cukrzycowej bedac w pracy :( chodzi mi o pilnowanie godzin posilkow
nigdy by mi sie nie udalo - w pracy bywaly dni ze wogole nic nie jadlam bo nie mialam czasu bo od spotkania do spotkania :(
myslee ze to ze jem bardzo regularnie w stalych porach - prawie nie miewam odstepstw od reguly to polowa sukcesu tych moich wynikow

bo jajo śmierdzi :)
a u mnie jest problem z jedzeniem o stałych porach. Własnie przez prace. Bo czasem jest tak ze sie nie da - przyjdzie kontrafent, szkolenie, wyjazd pilny na miasto. Albo wsiakne w arkusz kalkulacyjny.

:-D no wlasnie :-Ddlatego kazdy musi u siebie potrenowac i posprawdzac :) owoce zawieraja duzo cukrow szybko przyswajalnych stad tez i szybko w organizmie podnosza cukier i pozniej dosyc szybko opadaja (dlatego np po jabllku szybko chce sie jesc ) a pizza z weglowodanow ma tylko make reszta to miesko i warzywa czyli cos co mozna do woli jesc - wiec jesli nie jest na grubym ciescie to tego tam duzo nie ma :)
a ze kalorycznosc tych poslkow jest drastycznie rozna . no coz :-D:-D:-D:-D

dlatego mi mówiła diabetolog aby owoce jeść z czymś białkowym. Jogurtem, kefirem, serkiem. Cokolwiek aby to jabłuszko nie spowodowało napadu głodu.

Myla, córeczka będzie pewnie wykapaną mamusią :-D

Nie wiem, która ma lepszy indeks, ale do zupy obstawiałabym kaszę pęczak, kuskus lub komosę ryżową.

Feelis witaj :)

no cuż po zupie z kuskusem 160 mi wywaliło cukier. A dzień pozniej po tej samej zupie z makaronem (zwykłym) 96..... kuskus jest beee

Marela mam nadzieje ze szybko synek wyzdrowieje.

Karinka i tak nie bedziesz spac bo jestes przyzwyczajona ze w nocy nie spisz wiekszosc dni i to nie idzie sie tak latwo przestawic, przykro mi kochana.

Lei jak tam na wizycie?

Asiulka
ale masz ukladowa corke:-) odda jak jej dzidzius duzy kupi:-D
Uwazaj z tym uchem, mam nadzieje ze przejdzie szybko bo to straszny bol.

Pat
przeciez nie masz takiego duzego brzucha a tu juz chce ci pepek wywalic?
Ja mam gleboki pepek wiec narazie siedzi w srodku.
Ja to spac nie moge jak glodna jestem, a ze siedze do pozna to nieraz o 1 ide sobie kanapke zrobic albo cos podjadam:zawstydzona/y:

Witaj feelis!

Kuklaki dziadzius jej obiecal :) chyba zeby nie poczula sie zazdrosna pozatym ten kocyk to jak przytulanka
Moj pepek tez byl gleboki a z Zuza plaski mialam w dniu porodu heh
Ja bym zjadla krupnik. Ale mam rosol .. no i gotuje ziemniaczki zrobilam juz gulasz mniam plus buraczki tarte ..

Syn po 1 dawce antybiotyku juz duzo leiej. Nawet goraczki nie ma. Ja zrobilam szczawiowa wlasnie palaszuje. A do takich warzywnych uwielbiam kluski lane ale niewiem czy cukrzykom wolno.
Felis witaj. Napisz cos wiecej. Kiedy termin?

Ehh sprzętałam dziś kuchnie ponad 4 godziny..mam dosc i mój mały chyba też bo jak sprzatałam kopał i się wiercił a jak teraz ległam na kanapie kopnął ze dwa razy i chyba posxedł spać... matko to opiero lekko za połową a kondycja kijowa..

Ja tej nocy też mialam dwa banany :-D

Lei co ty się nic nie odzywasz?

Zdrówka zyczę chorowitką i dzieciaczkom , ja już dzisiaj dużo lepiej :-)

Witamy nową mamę!! Dołącz do nas i napisz coś o sobie

Gdzie to Doliores się dziś podziewa?

hej ja na szybko
jestem wkurzona po badaniu bo trwało uwaga.. 5 MINUT POŁÓWKOWE kurna mać

nie dosć, że baba jakaś zrypana, meirzyła wszystko w ciszy nie pokazała mi nic, to na końcu do mnie, ż emi pokaże -30 sek widziałam ekran, GDYby nie to, że wiem, że jest OK , że byłam na usg 4d i poł godz trwało badanie to bym nie była taka s[pokojna, w dodatku tak mi wciskala glowice aż miałam łzy z bólu, szarpała mi brzuchem, naciskała po****na nornmalnie
nie mam ani ejdnego zdjęcia, owszem mam plyte a na niej to co mierzyła np. żółąek, głowa od góry, nic innego! jedno zdj gdzie jest dół buźki i usta nieyraźne
jestem wkurzona jak nie wiem

poza tym wszystko OK z małym, wazy już ok 410 gr ( na drugim pomiarze 425 gr ) czyli w ponad 2 tyg przybrał ok 150 gr :-)

cieszę się, że za tydz w czw. idę prywatnie!!!!!!!!!!!!!!!! bo bym zajechała to kapsko! a może nic bym nie zrobiła, bo jak wryta leżałam :(

kupiłam też bodziaki - wkleje zdj na odp. wątku

a co uwas to doczytam zaraz bo chciałam się pierw wyżalić :p

reklama
Do góry