reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Sataga masz tak jak ja mi tez sie wierzyc nie chce ale mi robiło 3 lekarzy usg i zaden nie widzial jajków i do tego jeden na usg genetycznym powiedzial 100 procentowo takze chyba juz mnie nie zaskoczy moja niunia jakims pindorem :-D

Co do kocyków to ja nie mam zadnego hehe ja w ogole malo mam... mam ten becik i kocyk taki grubszy po Ksawerym. musze kupic jakis cieniutki polarkowy i chcialabym taki do fotelika gdzies wyrwać.
Ja mam mega zakupoholizm ale na szczescie mojej kasy to starczy na zakupy typowo domowe i jakies male szalenstwo a wiecej mi Arek nie da zebym nie przerąbała :-D

Dziewczyny cukrowe ;-) mam pytanko.
Czy jecie ziemniaki? zrobilam pulpety dzis ale ja lubie z ziemniakami a one raczej nie maja niskiego indeksu.... w ogóle to ta moja dieta jest taka troche na czuja :) Rano zjadlam pół bulki z szynka, potem drugie pół plus jogurt i banana (wiem ze nie powinnam ale sie nie najadlam) Potem serek wiejski i kawa z kostka czekolady ciemnej (75% kakao- ponoć ma bardzo niski poziom glik. wiec stwierdzilam ze zamiasty cukru to bede slodzis ta czekolada kawe bo gorzkiej nie wypije) tak sobie kombinuje i narazie głodna nie chodze :D

Jem ziemniaki. Wczoraj po kotlecie w panierce z kuraka ziemniakach i ogórku kiszonym miałam cukier 98. A po kromce chleba z szynka 147... Nie wiem co jeść rano. Po wszystkim mi wywala cukier rano.

Sataga, gratki :-)

Magda, rodzice mieli rację, przytulam :* mam nadzieję, ze nie zarazisz się od synka, zazywaj probiotyki, żeby wzmocnić swoją florę bakteryjną.

Natasza, super, że już lepiej sie czujesz :-)

Myla, a Tobie wyszedł wysoki cukier? ja cukrowa nie jestem, ale wydaje mi się, że ziemniaki i banany nie są wskazane, ale już makaron al dente, ryż brązowy, kasza na pewno mogą być, nie lubisz?
Ja dzis zrobiłam kopytka, chyba ze 2 lata nie jadłam...

Natasza, super, że już lepiej sie czujesz
gny8CYYIRoIirlxM66arh4yepUTBOLZNUI1gCwjITAFtR41akwDxuxGl2xAAgRAQE4gOWVBA4hr9usfLmsBaASAIUTgCmhAZAQQ5kvgEnTOIMBwgfALCwhiiJljInCCtFwrEArc4mIbGMGIEysWyG2x48VmHiNGIrmy5cuYE9vIjPgIwoAAOw==

sataga
gratuluje dziewczynki i jaka juz duza... :tak:

Myla
a ty masz cos z cukrem? bo nie pamietam?;-)

Milia Lubie ale nie do pulpetow :/
No ja na poczatku miałam ten cukier za wysoki,krzywa wyszła na pograniczu a na czczo cały czas za wysoki (krzywa miałam w 10tc) a ze poprzedn tyle przytylam to mam nakaz rygorystycznej diety od lekarki :/

Aylin jest razowy chleb?
Ile juz prYtylas?

Hmm, Myla, dobrze byłoby gdybyś mierzyła sobie poziom cukru po posiłkach tak jak Aylin, wtedy widziałabyś, jak Twój organizm reaguje na ziemniaki. Może kup sobie glukometr, jeśli nie masz... pewnie jednorazowo nic złego się nie stanie, ale następnym razem lepiej wiedzieć, czy sobie nie szkodzisz :)

reklama
Aylin zz tymi śniadaniami jest problem...bo ja mam dalej... jem np parówki z ketchupem ale bez chleba, albo twarożek ze szczyp, rzodkiewką i śmietaną
Jeśli na śniadanie nie jem pieczyywa to jest ok, najczęściej chleb jem tylko wieczorem.

Myla ja od kiedy jestem w ciąży to tylko parę razy jadłam ziemniaki więc nie zaobserwowałam skoków cukru ale przy insulinie cięzko stwierdzić. Natomiast banany jem najczęściej w nocy :-D wiem ze nie powinam ale jestem głodna i cukier mi nie skacze w nocy po bananach

Magda wszystko się powoli ułoży..czas leczy rany

Do góry