reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Doli ja też jakaś taka ociężała i zmęczona jestem. I najchętniej to bym w domu na kanapie leżała ale powoli musze dom zacząć ogarniać przed najazdem rodzinki na święta. Przed ciążą to w kilka godzin i wszystko miałam posprzątane. Teraz nie daje rady więc rozkładam na kilka dni.
A jeszcze czekam na dostawę sofy z Ikei (musieliśmy coś awaryjnie kupić bo całe piętro po remoncie puste a goście nie będą przecież na podłodze spać). Mój M kazał mi się brzuchem wypinać żeby panowie z dostawy na piętro nam sofe wnieśli heh. Ostatnim razem jak kupowaliśmy łóżko to z mniejszym brzuchem ich przekonałam więc może i tym razem się uda :-D

reklama
Mam to samo :D jak staruszka się czuje :p
Do mnie jutro narożnik przyjeżdża ale kierowca mebli nie wnosi...mam nadzieję że przyjedzie jak M jeszcze w domu będzie i będę mogła tate z pracy ściągnąć no ja tego na 9 piętro nie wtargam -_-

Doli, u mnie mokry śnieg pada, gdzieniegdzie leży, ale w większości się topi od razu.
Ja się bardzo zmęczona czuję, naczytałam się, że w drugim trymestrze zwiększona energia, mniejsze dolegliwości, a ja jedynie mniej śpiąca jestem niż byłam, za to męczę się dużo szybciej. Jak tak Was czytałam, że okna myjecie, powiedziałam do męża, że może też umyję, to na mnie nakrzyczał i powiedział, że on umyje... ale na wiosnę ;-)ehh, przeżyję jakoś, w większości i tak mamy rolety dzień noc, więc od wewnątrz mnie nie razi, a co powiedzą sąsiedzi, to mnie nie interesuje...

Margo, ja też miałam mieć za tydzień, ale najwidoczniej nie mogę chodzić co 4 tygodnie, muszę mieć co 3 ;-)

u mnie w przeciagu godziny zrobilo sie bialo , i dalej sypie
Myla - kawka , relaksik ,zajmij sie czyms . Spokojnie wytrzymasz do jutra .

Moze za malo cukru dalas do tej cebuli.

A mnie cos dzis mdli, nie dobrze mi cos.. nie mam ochoty na jedzenie... wejscie do kuchni i zapachy to dla mnie koszmar...
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
chyba dzisiaj zrobie sobie jakas diete...ech...

Wczoraj bylam z moim po prezenty, nie wszystko kupilam to co chcialam ale maluszkom sie tez dostalo
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

Myla uuuu to faktycznie nie ciekawie... ale jutro na pewno bedziesz miala USG:tak:

U mnie nie pada ani deszcz, ani snieg, jest pochmurno...

Doli bo jak ja się do mojego M wprowadziłam to prawie nic nie miał a jak już to same stare graty, które od rodziny podostawał. Co się nadawało to zostawiliśmy a resztę na śmietnik. No i dom poszedł cały do remontu i tak powoli zaczęłam po swojemu urządzać. Parter jest tak jak chce (jeszcze tylko łazienkę musimy rozbudować). Piętro remontowaliśmy całe lato i tam oprócz naszej sypialni - tylko puste ściany. Chciałam powoli meble kupować no ale jak się goście zjeżdżają to musza na czymś spać. łóżka polowe mamy ale jakaś jedna normalna sofa by się przydała.
Jak to mój M stwierdził - wprowadziłam się do niego trochę ponad rok temu a już dom zupełnie inaczej wygląda :-)

Oluś a ty się dziś zrelaksuj, jakąś diete zastosuj i może będzie lepiej. A jak nie to do lekarza.

Ostatnia edycja:
Witam po weekendzie :tak:
ja dziś leżakuje cały dzień :tak:w sobote wpadli do nas wieczorkiem znajomi i posiedzieliśmy do późna z nimi :tak: myślałam że odeśpię wczoraj , a tu niespodziewanie odwiedziła nas moja mama i klops, a na dodatek młody dziś wstał o 5.30 :-(

magdalena - wyrazy współczucia z powodu babci :-( i dobrze ze z malutka lepiej :tak:
marela mam tak samo , jak małżon w domu to to mega chaos panuje , a jak go nie ma to jakoś wszystko spokojnie ogarniam :-) czyli w każdy weekend mam mega nie ogar w domu :-)

myla -uuu niefajna wiadomość z rana ale bułeczka na pewno jest więc nie stresuj się tak :tak:

olusia - ja wczoraj wieczorem bardzo intensywnie przytulałam się z białą damą :-) mdłości niestety czasem wracają :-(

milia- &&&& za dzisiejszą wizyte :tak:

Myla i tak dobrze ze zasnelas, z takim stresem jak mialas, a oni to chca cie wykonczyc i przy okazji nas ze ci wizyte odkladaja:angry:

Doli no to ci sie dzisiaj z rana poszczescilo:-D:-D
To teraz masz wolne skoro wczoraj skonczylas pozadki, teraz lez i odpoczywaj.
Kijowo z tym wolnym, nawet w Boze narodzenie pracuje?
A na kolezance z pracy sie odkujecie:evil:

Pat no to na pewno ze nie bedziesz targac tapczanu na 9 pietro, nawet na parter bys nie targala

Ja dzisiaj nie spalam cala noc, siedzialam do 2 poszlam do lozka nie moglam spac, o 4 postanowilam ze wstane, zrobilam sobie kakao i znowu na laptopa, przed 6 poszlam do lozka ale nie moglam dalej spac, nie wiem czy pozniej troche przysnelam ale o 10 znowu wstalam.
Padalo u mnie tez cala noc dopiero w poludnie przestalo i teraz slonce swieci.
Ja na mycie okien proponuje gazete ale nie kolorowa i ocet albo sprej do szyb, z gazety nic sie nie przykleja do szyby, ale najpierw trzeba umyc.

Chyba sie drzemne troche bo juz mnie zaczyna glowa ze zmeczenia bolec:-(

reklama
Asia swoja droga jak juz jestes to pokaz mi proszę gdzie ty się kochana znajdujesz na liście. No proszę,proszę,pokaz paluszkiem no,no,gdzie?

No właśnie chciałabym prosić o dopisanie, jakoś nie bardzo czaje te pozostałe wątki więc piszę tu co trzeba:
Asiatipl
Asia z Zakopanego
termin porodu: 24.04.2015r.
płeć maleństwa: jeszcze nie wiem - może 16.12 się wkońcu dowiem
imię maluszka: Amelka lub Kacper
data porodu:
wymiary dziecka:

Ale mam dzisiaj lenia. Czekam bo miała przyjść do mnie paczka z grą telewizyjną :tak:(tyko się nie śmiejcie), ale wypatrzyłam, że te stare pegazusy na allegro są po 20 zł i tak mi się przypomniały stare dobre czasy(dzieciństwa), że postanowiłam sobie kupić prezent na mikołaja, niestety nie doszedł na Mikołaja, no dziś to już byłam pewna, że dojdzie, ale czekam i czekam i nic, a muszę iść do sklepu, żeby coś ugotować tylko nie wiem co, no a potem po małą do przedszkola, a tu lipa bo jeszcze bardziej mi się nie chce. :angry:

Do góry