reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

witam się i ja w tak brzydką i pochmurną pogodę... brrr, aż się na dwór wyjść nie chce :wściekła/y: a ja dalej walczę z oknami (mamy rolety zewnętrzne) więc mycie okien to czysta przyjemność :tak:a muszę się czymś zająć, żeby za dużo nie myśleć. Jutro mamy pogrzeb babci o 10.45, ale ja idę tylko na cmentarz, bo dla mnie to zbyt duże przeżycie... do tego chyba z tych nerwów mój maluszek słabo się kręci. Nie czuję żadnych mocniejszych kopniaków od wczoraj rana :-( martwię się, ale moja gin jest na urlopie i wraca 18.12 wtedy, kiedy mam umówioną u niej wizytę.

Myla ja bym chyba udusiła tych lekarzy, bo człowiek się nastawia na wizytę, cieszy się, a tu takie coś. mi poprzednia lekarka dwa razy przekładała wizytę o kilka dni, gdzie dla ciężarnej każda godzina przed usg płynie tak wolno, że masakra i doczekać się nie można....

u nas za oknem szaro-buro. Brzydko i niefajnie. A my z małym już o sankach myślimy :tak: mamy na wiosce takie miejsce, gdzie dzieciaki co zimę się bawią. Mega górki do zjeżdżania, a co najważniejsze są bezpieczne bo ogrodzone i beż żadnych dziur czy kamieni :-D frajda nieziemska zwłaszcza zjeżdżać z takiej górki na worku wypchanym słomą :-) w tytm roku tylko mój M i synuś poszaleją, a ja popatrzę ;-)

Myla czy ja mam jeszcze coś do dopisania na listę? dodam tylko, że jestem z wielkopolski ( z takiej wiochy gdzie nie ma sklepu ani PKS nie jeździ :szok::-D )

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Nadrobić Was po dwóch dniach to nie takie proste bo sklerona i nie pamiętam co komu odpisać :-)

Milia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!!&& oby wszystko bylo już dobrze.

Myla ale peh:-/ wkurzyla bym się na maxa..nie wiedzą że ciezarna na USG czeka jak na zbawienie...spokojnie bedzie dziewczynka:-)

Magda przykro mi z powodu babcia..i bardzo się ciesze ze z malutką jest już dobrze, silna dziewczynka oby tak dalej

Doli tak zaczać tydzień :-) musi być udany:-)
Ale kojowo z tą babka z pracy:-/ ehh...ludzie niestety tacy są ale musicie zrobić jej na złość :p

Aylin na czczo trochę za duzy cukier, ale ja przy insulinie mam czasem w granicy 100 jak późno wstaje i jestem głodna..
O 22 to nie za późno na kolacje jeśli nie idziesz jeszcze spać..a o której jesz sniadanie? Bo moze mimo ze kolacja późno to dużo godzin do śniadania..
A jesli chodzi o śniadanie to lekarka mi tłumaczyla że organizm nie rozkrecony po nocy i trzeba uważać co się je i tak w moim przypadku do śniadania potrzebuje najwięcej insuliny im późniejszy posiłek tym dawki mniejsze a co za tym idzie organizm sam więcej insuliny wytwarza.
Mi tez nie służył ten chleb dla diabetyków!

My bylismy wczoraj z M na spacerze i na zakupach...i poszalelismy w Smyku...wrzuce fotki na odpowiedni watek:-)

Mój mały jest dosc leniwy..mało kopie..czasem pół dnia cisza i później np 3 minuty mega kopania i spokoj.. może taki mały leniuszek mi sie trafił..

Dziś mnie dopadło jakieś przeziębienie..:-( gardło drapie, katar trochę..wypiłam właśnie mleko z miodem i masłem...
Niestety syropu z cebuli nie wypiję...od dziecka mam uraz do teo syropu, ogólnie nie lubię cebuli..

Asia mój M tez ostatnio cos mówił że ma jeszcze te pegazusy i ze gry chce dokupić :D
U nas nie pada ale podgoda taka z pupy.
Wspolczuje Wam że spać nie możecie...ja z zaśnięciem problemów nie mam ale codziennie rano budze się taka zmęczona jakbym w maratonie biegała zamiast spać...już mi się oczy ze zmęczenia robią czerwone i szczypia mimo tego ze spie...:D
Doli my musieliśmy kupić narożnik bo jak wprowadzilismy się tutaj to Młody był jeszcze szczeniakiem i dobrał się do narożnika a Lenka dokończyła...ale kupujemy dopiero teraz bo balam się ze druho zjedza i musiałabym je z okna uczyć spadochroniarstwa ^^ i mnie zaskoczyli bo mówili ze raczej po świętach a się okazało ze jutro będzie..i dopiero 14-15 grudnia będzie kontener pod blokiem i będziemy mogło pozbyć się starego narożnika i sobie zagracimy...i jeszcze te malowanie :(

My juz kilka prezentów kupilismy ale przez to ze mamy jeszcze wydatki na mieszkankę to w zastraszającym tempie pieniadze uciekają...przerażające...:o

wzięłam się za pieczenie i...

pierwsza partia się studzi :p

Zobacz załącznik 657686

Margo aaa to faktycznie :D :D nie ma to jak kobieca ręka :D

Kuklaki Boże Narodzenie wolne hehe ;-) no wiesz ja już sobie wynalazłam zajęcie-pieczenie i gotowanie a wiesz , że się po tym sprzata :-D czemu nie możesz spać?? może coś Cię denerwuje i w głowie siedzi ? :p

asiatipl hahaha nieźle pegazus co to były za czasy, contra i te sprawy ;D contre można znaleźć w necie tak samo jak i pozostałe gry :-D

natasza cudne ubranka! :D ja już prawie wczoraj w h&m kupiłam ale czekam an wyrpzedaże jednak w smyku itp. ;D a w piątek do tesco jadę to kupie tam bodziaki skoro są dobrej jakości :-) zjedz ząbek czosnku - sam! rozgryź i trzymakj w buzi ile możesz, potem pogryź dokładnie i połknij, działa cuda!!!!!!!!

Pat jakie malowanie? co malujesz? ja w weekend rpzedpokój - jedną z cześci..współczuje graciarni na te dni :/

Malujemy sypialnie i salon...w sypialni zważywszy na to, że będzie tam tez kącik dla małego to ściana gdzie będzie jego lozeczko i boczne ściany będą na turkusowy (ładny kolor bo sprawdzalismy) a ściana na przeciwko będzie w turkusowo brązowe pasy. Trochę dla nas trochę dla małego ;) a w salonie pewnie będzie czerwony i szary i na szarej ścianie szablonem namalujemy albo duuuzy kontur miasta albo mapy świata. M ma taka fantazje :p do sypialni tez chcemy kupić szablony dla siebie i małego. Myślę ze będzie dobrze wyglądać ^^

natasza chyba tak jak gdzie indziej styczeń i ok. sierpnia dwa razy w roku takie większe :/

Pat super kolory, mój pokój też miał być turkus/lazur-brąz ale tapete jaką chcialam wycofali ze sprzedaży wiec koncepcja uległa zmianie ;-)

reklama
Do góry