reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dobrze Myla ze wszystko ok..dość już u nas zkhyhch wieści...

A Natasza jak po USG?

Pat dzięki za troskę chwile wcześniej pisałam musiałaś nie doczytać :Ja po wizycie wszystko ok.. szyjka 43mm zamknieta bez rozwarcia, maluch byl bardzo uparty odwruił sie pupskiem i nie znamy plci , pan dr powiedzial ze nie będzie zgadywał ale jak mi tak pojeździł po brzuchu to zucił haslo ze wyglada na dziewczynkę
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif
masakra.. nie wierzę:p na pewno jest chlopak marzy ok 340g i wymiary główki, brzuszka, kosci udowej ma w normie. Lekarz powiedzial ze nie jest maly ani duży taki w normie
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
wiec jest szansa ze mimo cukrzycy nie bedzie duuuzy
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
nastepna wizyta 30.12 ale zapisałam się dodatkowo na 17.12 aby sprawdzić tą płeć bo zwariuje
rofl.gif.pagespeed.ce.M9Dm87_s1_.gif

Myla uff całe szczęście że wszystko ok bo już KONIEC złych wiadomości..a mówiła Ci czemu nie czułaś tych ruchów? co się stresu najadłaś to Twoje..ehh

karina no liczę na to że jajka na 100% się potwierdzą;)

Doli szkoda że nie mamy w te same dni;) muszę iść za 2 tyg bo w święta mnie rozniesie;) co do teściowej...hmm... po ponad 2 godzinach zadzwoniła do M i ze wzruszenia sie popłakała, dopytywała dlaczego dopiero teraz się dowiaduje i m jej opowiedział trochę aby poczuła się babcią... myśle że teraz będzie potrzebować trochę czasu i może odezwie się do mnie...bo ja do niej pierwsza ręki nie wyciągne a to jej będzie zależało na relacji z wnukiem a nie mnie...bo z moimi rodzicami mieszkamy czyli będą mieć kontakt cały czas a ona będzie miała kontakt utrudniony... M siostra nie została przez nas poinformowana że bedzie ciocią pewnie teściowa to zrobi...ale jestem zadowolona że to teraz ja jestem górą a nie one...wiem wredna jestem...ale można mi deptać po pietach ale do czasu bo jak już mi ktoś na odcisk nadepnie to nie daruje :p

reklama
Myla, uff, całe szczęście, że wszystko dobrze! Niestety sprzęt na izbach przyjęć mają własnie taki, że nie zawsze da się na nim sprawdzić, czy wszystko jest dobrze, u mnie na początku ciąży na izbie nie było serduszka, a byłam po bólach i plamieniach, myślałam, że idę na oddział na drugie łyżeczkowanie, a tam mieli lepszy sprzęt i okazało się, że jest wszystko ok. Że też musimy się tak denerwować przez wybrakowaną aparaturę...

Natasza, najważniejsze, że jest ok, a co do płci upewnisz się akurat przed świętami :-) teściowa pewnie mysli co odpisać, czy już coś odpowiedziała...?

Pat, gratulacje! :-) gdzie Ty tego "pulpecika" mieścisz, to nie wiem :rofl2:

Doli, myślę, że nastawienie psychiczne jest bardzo ważne, jeśli będziesz miała możliwość załatwienia cc, a będziesz miała dalej tak duże wątpliwości co do sn, to pewnie lepsze dla Ciebie będzie cc, bardziej inwazyjne, ale nie będziesz sie martwić, że poród będzie się przedłużał i coś może stać się dziecku, dobrze, że rozmawiasz z różnymi lekarzami, bo trzeba mieć świadomość wad i zalet jednego i drugiego, żeby podjąć słuszną decyzję.

Amisia, zdrówka,zatrzymują Cię w szpitalu? bierzesz jakąś luteinę? kilka razy już chyba miałaś plamienia...

Ostatnia edycja:
Milia gdybyś widziała jak on się powykrecal...nic dziwnego że mi się idealnie mieści skoro wszystkie kończyny zarzucił na głowę :p ja się tylko martwie co będzie jak on już takim pulpecikiem zostanie...wolalabym żeby wychodziło ze mnie niewielkie dziecko :D

Natasza my tego problemu nie mamy bo nasz mały od samego poczatku jest bezwstydny i świeci klejnotami :p

Magdalenaanna wiertło na korbke :D

Amisia ale jaja dziś się dzieją...

Natasza w zasadzie nie wiem.powiedziała ze może przez to ze jestem chora to malutka lżej kopie bo tez jest słabsza choć na USG szalała ale być może mniej niż zwykle... A jak wracalam do domu to juz złapała energie.... Pani się nawet pytala czy ja tego nie czuje bo przecież fika mocno a ja nie czulam,dopiero pani wcisnela głowice w brzuch i wtedy mała mi przylutowala...

Pat, myślę, że nekoniecznie to musi być duże i trudne do urodzenia dziecko, jesteś wysoka, tatuś pewne też, to i synuś długi będzie, a może być szczupły. Moja koleżanka tak miała, gin jej przepowiedziała ok. 4 kg a urodziła niecałe 3kg, tyle, że bardo długie dziecko, bo oboje wysocy, dziecko chudziutkie było. Te pomiary nie są takie bezbłędne.

reklama
Pat no to gratki, to juz sisior na 100%, ci sie tam gimnastykuje moze joge cwiczy.

Natasza super ze wszystko ok mam nadzieje ze na nastepnej wizycie juz sie dowiesz plec

Doli no ja ci mowie on jest dziwny, ostatnio pytalam o szyjke to powiedzial ze ok juz skonczyl mi usg ale ze spytalam to chcial pokazac i szukal tej szyjki dosc dlugo ale nie bylo widac bo mi tylko przez brzuch teraz robi dopochwowo nie

Do góry