reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Amisia - sugerujesz ze jak zaczne sie farbowac na zielono to dzidzia bedzia miała zielonkawy odcien? tu rządzą geny a nie koncerny kosmetyczne.
Ja farbuje w piatek. Po prostu delikatniejsza farbą. Zgłosiłam fryzjerce wiec mam juz kupiona.

A dziewczyny - nie piszcie postu pod postem - chodzi o 3 od tej samej osoby jeden pod drugim. W prawym dolnym rogu jest opcja edytuj - na telefonie też jest - trzeba kliknać w swój post. Moderator ma mozliwośc połaczenia tego razem "w kupe"

No postaram sie hehe , ale z tym telefonem to przekichane.
Ja robię pasemka na blond co 8-10 tygodni. Nie wydaje mi sie to problemem..

Jestem :)

Witajcie nowe mamuski!!
Ale tu ruch sie zrobil. Nie ogarniam :))

Iza zazdroszcze takiej opieki. Na wyspach ciaze prowadzi lekarz rodzinny a po 20tc co 2tyg wizyta u niego i w szpitalu. Z synkiem za kazdym razem trafialam na innego specjaliste :/ poloznej sie nie wybiera. Ktora ma dyzur ta jest przy porodzie. Ja mialam cc wiec i tak mi to bylo obojetne.
Za to opieka w szpitalu rewelka. Entuzjazm i empatia to ich podejscie :)
Poniewaz opieka w ciazy jest licha chodze wiec do polskiego gina. Niestety place krocie :(

Bede edytowac zeby mi posta nie wcielo...

Ostatnia edycja:
Amisia wejdz w Kwietniowe mamy 2015 i tam bedziesz miec liste watkow do tej pory stworzonych.

Ramailuja ogromnie mi przykro :( nie wiem co sie czuje po stracie upragnionego dziecka ale potrafie sobie wyobrazic jak silny to musi byc bol... moja przyjaciolka poronila w drugi dzien swiat i wiozlam ja oraz mala fasolke ktora wlozyla do pudeleczka do szpitala. Koszmarny widok :( badz silna!!

Anulka 3 pary blizniat na 8 dzieci. Looo matko :))

Mila89 jakie masz TSH? Ja przed ciaza 2.66 dziewczyny mi pisaly ze troche wysokie ale ja nic z tym nie robie i lekarka tez nic nie mowila.

Cateline witaj i gratuluje :) my z m bardzo chcielismy blizniaki ale w sobote sie potwierdzilo jedno serducho :)

Aylin super ze juz serduszko widzialas :)

Lei ja tez fast foody glownie. Ale to nie sa zachcianki. Jem po prostu to co moge przelknac ;) na widok miesa wszystko mi staje w gardle.

Ania K kciuki za wizyte :)

Ja dzis mialam bardzo pozytywny dzionek. Powazna rozmowa z szefem (nie o ciazy) zakonczyla sie sukcesem. Mdlosci lekko odpuscily wiec sie ciesze bo ten tydzien troche intensywny w pracy bedzie.

Niestety nie udalo mi sie wyedytowac poprzedniego posta. Sorki.

No to zmykam do wyrka ;)

Ojj daleeko. I do Pl kawałek drogi. To Ty prawie we Francji mieszkasz ;)

Cos mi sie zacięło nie moge posta dodać...

reklama
Moja położna nie odbiera juz porodów, bo jak stwierdziła za często musiała anulować zajęcia z ciezarnymi ;) do porodu, trafię na ludzi z dyżuru ale wcześniej mamy wizyty ok 32-34tc na porodówce i poznajemy staff ;D kolejny element którym sie jaram to fakt ze moj szpital państwowy jest mega nowiutki, oddany do użytku w zeszłym roku chyba. Wyposażenie sal pierwsza klasa :D ciekawa jestem czy mozna rodzic w wodzie?

We Francji system zdrowotny jest jakby hybrydowy. Tzn do lekarzy chodzi sie do prywatnych gabinetów- tu nie ma przychodni. Płaci sie 23€ (u "zwykłych" lekarzy, spec sa drozsi), 70% z 23€ zwraca ci à la ZUS, ale mozesz miec wykupione dodatkowe prywatne ubezpieczenie z mylionem rożnych opcji i stawek, i wtedy resztę oni ci zwracają.

Do góry