reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Musze przyznać, ze suszarka elektryczna to cudowny wynalazek. Pierzesz suszysz pierzesz suszysz i koszyk pusty a moj kosz na pranie jest dosłownie koszykiem 40x25cm :-D pranie akurat mam pod kontrola! :laugh2:

Gratuluje wizyt. Klaudia oszczędzaj sie!

Ja mam jutro na 15, moj maz juz w miejscu drepcze z niecierpliwości i mi pisze, ze sie nie moze doczekać.

Tesciowa jutro wysyłam z mała zeby kinderpass zrobic, dzis byłyśmy zdjecie zrobic :-D akurat nam sie terminy zbiegły, lekarz na 15 a urząd na15.30 a maz koniecznie, ze ze mną idzie takze zrywa sie z pracy :-D

reklama
Karina to dobrze, że już wiecie co i jak :*

natasza dzięki jeszcze pare godzin!!!!!! wariuje normalnie czy dzidziol bezie zdrowy bo znowu mam schizy

Dziewczyny Wasze Bobaski też mają często czkawke? U mnie tylko ten z prawej strony ma czkawki ale po kilka razy dziennie
:-p
Dzisiaj mam wizyte na NFZ i nie wiem czy zrobią mi usg, a tak bardzo bym chciała

mi się wydawało, że dopiero raz czułam czkawkę, natomiast niepokoi mnie to, że dziecko kopie tylko bardzo nisko i tam sie wybrzusza itp. hmm

cześć kobietki :-Dna razie napiszę o sobie, a za chwilkę nadrobię zaległości w czytaniu, bo znowu bez internetu byłam:wściekła/y:
Po wczorajszej wizycie jestem mega szczęśliwa. Synuś waży 417g, a od główki do pupy ma 16,54 cm, więc już kawał chłopa :tak: wszystko jest ok. Szyjka zamknięta. Stawianie się macicy nie stanowi żadnego zagrożenia porodem przedwczesnym.
Dostałam płytkę z pięknym nagraniem usg naszego synka ;-) niestety nie wiem, czy mam zrobić test obciążenia glukozą bo byłam tak uradowana, że zapomniałam zapytać, a pani doktor nic nie mówiła.... chyba dzisiaj do niej zadzwonię i się zapytam.

a dziś od rana jestem podłamana. Moja kuzynka wczoraj ok. 19.30 urodziła córeczkę, a już dziś mała trafiła do Poznania do kliniki bo się okazało, że ma poważną wadę serca... :-( to masakra jakaś, że taki konował nie potrafił tego stwierdzić na usg. Najlepsze jest to, że męczyli ją z naturalnym porodem, a w końcu zrobili jej cesarkę (jej lekarz prowadzący), a kiedy już mała się urodziła to cham nie przyszedł nawet powiedzieć co się dzieje, tylko przysłał pielęgniarkę, żeby poinformowała rodziców co i jak!!! A dopiero co wrócił po tym jak był na dwa lata zawieszony w wykonywaniu zawodu (kiedyś umarło przez niego dziecko, bo też coś spieprzył):-( cały czas siedzę jak na szpilkach i czekam na informację czy Malutka jest już po operacji czy jeszcze ją badają. Takie maleństwo kochana a już musi cierpieć :-(

Doli ja tez często czuje maluszka nisko. Na ostatnim USG siedział głową w dół jkby się di porodu szykował :p maluchy maja jeszcze dużo miejsca wiec się wierca :) ważne ze go czujesz :)

czy któraś z Was kwietniowe mamusie miałyście wysokie stężenie glukozy po tescie obciążenia?

miały i nie wiadomo czy teraz tez nie beda miały. We wtorek bede wiedzieć na pewno.
Skierowanie od gina do diabetologa weź. I sie nie stresuj - przynajmniej nie przytyjesz duzo a dieta cukrzycowa nie jest taka zła :)
Jakie masz wyniki?? bo moze nie masz cukrzycy tylko nietolerancje??

musli z cukrzyca da sie zyc nie martw sie
ja mam juz 3 raz cukrzyce ciazowa - do tej pory po ciazy wszystko przechodzilo :)
te kilka miesiecy bedziesz na dietce i luz - wierz mi nie jest taka straszna :) a i ma wiele plusow bo nie ma duzo kilogramow na plusie wtedy :)
idz do diabetologa i ci wytlumaczy wszystko co i jak :) bedzie dobrze

dokładnie po ciazy też mi przeszło. Ale test obciazenia glukoza w 2 msc po musiałam robic....

no wlasnie ja nie moge lacznikiem zrobic bo mam piec nad pralka :( a na drugiego klamota nie mam miejsca :(

ja zaplanowałam sobie na samym poczatku ze bede miała. i ze bedzia na pralce stała.
a ze teraz niespodziewanie kasa sie pojawiła to kupuje sobie na mikołaja :)
A kto bogatemu zabroni :p

Musze przyznać, ze suszarka elektryczna to cudowny wynalazek. Pierzesz suszysz pierzesz suszysz i koszyk pusty a moj kosz na pranie jest dosłownie koszykiem 40x25cm :-D pranie akurat mam pod kontrola! :laugh2:
:-D

o ja tez mam pod kontrolą - inaczej by mnie zasypało calkiem :) piore co 2 dni - wieszam, sciagam i nastawiam kolejne :) teraz mi sie okres po prostu skróci ze kosz opróżnie w max 2 dni :)

Dziewczyny Wasze Bobaski też mają często czkawke? U mnie tylko ten z prawej strony ma czkawki ale po kilka razy dziennie
:-p
mója nie ma. Ale Tyska tez nie miała. I jako dziecie juz 2,5 letnie tez nie ma - moze raz jej sie zdazyło

A co do pecha.... wyszłam z badnia glukozy i okzało sie ze mam kapcia na 2 przednich kołach... ja sie chyba połoze pod kołderka i do konca tygodnia nie bede wychodzić z domu...

reklama
Do góry