reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Cześć Dziewczyny

Olusia wszystkiego najlepszego!!!!!

Doli ta Twoja szwagierka to jakaś dziwna. Rozumiem siedzieć z Wami i rozmawiać ale tylko obserwować?

Ja ciągle wyglądam jak Rudolf-czerwononosy renifer, ale przynajmniej gardło mnie nie boli więc idzie ku lepszemu.

Ja ryby nie zjem w ogóle :o śmierdzi mi każda.
Klaudia a ja ryby uwielbiam i cieszy mnie, że tu mam ogromny wybór. W tej ciąży jakoś więcej jem, w pierwszej też mi śmierdziało.

He! He! Dostało Ci się mamo. Dzidzi się nie tyka, ona wie kiedy chce kopać, a Ty jej do tego nie zmuszaj:-D

Co do ruchów mam podobnie jak Wy. Są dni kiedy czuje dzidzie ze trzy razy w ciągu dnia i to takie wyraźne kopy, a ostatnio nawet chyba czkawkę miało bo takie regularne puknięcia ze środka czułam tak z 2-3 min, a potem z dwa dni nic lub pojedyncze delikatne smyrnięcia. Czasem zaczynam się bać i schizować, że coś się stało, ale potem sobie myślę, że to przecież nie możliwe, na pewno wszytko jest ok. Na połówkowe we wtorek bardzo się cieszę, mam lekkiego stresa co się dowiem, ale z drugiej strony chcę już wiedzieć wszystko.
Niestety u mnie trik z słodkością na malucha nie działa. Zawsze wieczorem tak robię, że coś wszamam potem kładę się już w końcu na spokojnie, ale to nic nie pomaga - niestety dzidzi nie reaguje.
Asia już przestałam zaczepiać mojego malucha bo widocznie się irytuje hehe
A może Twój maluszek słodkiego nie lubi, może będzie reagować na inne smaki?

W skrócie nie wiem jeszcze co z Emily, płakała cały dzien prawie, jest bardzo zaflegmiona i stan podgorączkowy ma. Dzis wieczorem zrobiliśmy rentgena płuc jutro lekarze powiedzą co jest ... Jest na antybiotykach i kroplówkach ...
Karinka mam nadzieję że Emily już lepiej się czuje. Trzymam za was kciuki.

nie biore. Skoro mam dobre wyniki nbadań to nie suplementuje sie niepotrzebnie.
Jak mi zacznie spadac to moze bede braął.
W poprzedniej ciązy gin tez nie kazał brać - mówi ze zdecydowanie wiksze dzieci sie rodzą u matek biorących witaminy. Komuś trzeba wierzyć wiec go trzymam za słowo :)
Mój lekarz też nic nie kazał mi brać. Co miesiąc mam morfologie i dodatkowe badania więc jak czegoś będzie brakowało to dostanę suplementację.

Lei, mi endokrynolog powiedziała wczoraj, że dawka dla mnie to 100-150, ale na razie mam 75 (wcześniej 50), bo mówi, że teraz ważne, żeby stymulować tarczycę, a nie wspomagać ją całkowicie i że dawkę trzeba zwiększać stopniowo, więc za miesiąc wyniki i ewentualnie skorygujemy.
Milia ja jestem na dawce 62,5/75 i mój lekarz ma taką samą opinię. No i niestety na tabletkach zostanę już do końca życia bo moja niedoczynność spowodowana jest Hashimoto a tego nie da się wyleczyć.

U mnie zimno ale przynajmniej deszcz nie pada. Nie lubię tutejszego listopada. Jest ciemno do 9-10 rano i zaczyna ściemniać się przed 15.00. Nie mogę doczekać się śniegu bo wtedy to wszystko tak jakoś lepiej wygląda i człowiek od razu lepiej się czuje.

reklama
jeśli chodzi o witaminy, to ja biorę Femibion Natal Classic. W poprzedniej ciąży też je brałam i synek nie był zbyt duży - 3,170 kg i 54cm długi. Moja Pani ginekolog mówi, że jeżeli kobieta w ciąży zdrowo się odżywia, tzn. je ryby, owocki, warzywa itp. to nie trzeba się niepotrzebnie faszerować witaminami. Ale z tego względu, że to okres zimowy to jednak trzeba się wspomagać :-)

ja właśnie leżę przed tv i objadam się lodami. Odpoczywam, bo synek dziś bardzo aktywny się zrobił, a brzuch często się stawia.... niektóre kopniaki to tak bolesne, że aż muszę pozycję leżenia zmieniać :tak:
Mężuś kupił Algidę śmietankowo-truskawkową i nałożyłam sobie taką solidną porcję plus troszkę owoców na wierzch:-D zawsze lepsze to niż kolejny kawałek czekolady lub kolejny wafelek jak to w moim przypadku często bywa :-p

klaudia ja biorę witaminer prenatal dha, w 1 ciąży brałam femibion ale ten trzepie po kieszeni strasznie, jem to samo za połowe ceny

milia już jestem spokojna bo tak mały kopnął, że szok a potem chyba dupke wypiąl bo miałam z jednej stron wieeeeelką góre :D tylko strasznie nisko mi siedzi

Aylin tak właśnie na zatwardzenia przegotowana woda z miodem na czczo ;D dzięki za art. poczytam zaraz

Doliores te wypychanie dupki to świetne jest jak brzuch taki nieforemny się robi ;-) mój Mały też tak wariuje. Mąż się śmieje, że taki mały a już focha na mamę strzela i jak coś mu nie pasuje to się dupskiem odwraca :-D

Karina jak się czujecie?

Dziewczyny zdrówka!!
Doliores też mam wrażenie że dzidziol jest tak nisko. Bratowa beznadziejna:-/ coś bym jej chyba powiedziała

Olusia wsystkiego najlepszego i udanej imprezki :-)

Ja z witamin biorę Prenatal

Witam

Karinka mam nadzieje ze z Emily lepiej
Olusia wszystkiego najlepszego:tak:

Doli ach ta twoja szwagierka, nastepnym razem powiedz jej "a ty co nic nie mowisz?' Moze ona czeka zebyscie z nia nawiazaly rozmowe. Zapytaj sie jej cos to moze odpowie. Szpieg z krainy deszczowcow:-D

Milia80 nie znam sie ale mam nadzieje ze pomoga te nowe tabletki i sie wyleczysz.:tak:

Chorowitki zdrowiejcie szybciutko!!!

Ja z witamin dalej kwas foliowy, zelazo pije i multiwitamine taka zwykla. Lekarz powiedzial ze bedziemy jakies takie wit brac to mu powiedzialam ze mam multiwitamine taka zwykla, powiedzialam jaki ma sklad to powiedzial ze moge pic co 2, 3 dni.
Bylam dzisiaj krew i mocz do badania dac ale wyniki dopiero we wtorek wiec moze w srode na wizyte do gina.

Margo no niestety ona taka jest i przez to zabiła atmosfere u mnie w domu bo mieszka już 1.5 roku z rodzicami, mam jej dosyć i czekamy aż sie wyprowadzą, oby jak najszybciej

magdalena ale bym zjadła!! a w lidlu są pięrnikowe lody..hmm..u mnie często to wypychanie takie hehe trochę bolesne ale to nic :-D

natasza no co zrobić, ale co powiedzieć ? :p

Kuklaki dziękuję :* jednak tak jak Margo, raczej do końca życia będę musiała je brać, to hormon tarczycy, bo moja jest uszkodzona po zapaleniu, które nawet nie wiem, kiedy przeszłam, ale są po nim ślady na usg. Chodzi jedynie o to, żeby dobrać minimalną możliwą dawkę :-)

zjadłam jabłko, pomarańczę, a mała nic...

Milia mojej mamie to tam cos wycinali jak bylam mala, pamietam ze bylam ja zobaczyc w szpitalu i plakalam i mowilam ze mamie glowe ucieli:-D:-D
Musze jej spytac czy dalej ma z tym problemy czy nie ale moze miala co innego. Wspolczuje i tobie i Margo, cale zycie na tabletkach:-(

Milia mojej mamie to tam cos wycinali jak bylam mala, pamietam ze bylam ja zobaczyc w szpitalu i plakalam i mowilam ze mamie glowe ucieli:-D:-D
Musze jej spytac czy dalej ma z tym problemy czy nie ale moze miala co innego. Wspolczuje i tobie i Margo, cale zycie na tabletkach:-(

To musiała być trauma dla Ciebie...

Sporo kobiet niestety ma problemy z tarczycą, a po ciąży i karmieniu każda kobieta powinna zbadać TSH, bo hormony ciążowe wpływają też na tarczycę. Te tabletki nam pomagają, gorzej było bez nich, tyle tylko, ze trzeba pamiętać o jej zażyciu codziennie rano, najlepiej o tej samej porze, a w weekendy czasem mam z tym problem, bo nie nastawiam budzika.

reklama
ImageUploadedByForum BabyBoom1416577370.722230.jpg

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

ImageUploadedByForum BabyBoom1416577386.543975.jpg

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Wszystkiego Najlepszego Oluś - słonko Ty moje :) :buziaki:

Emily ma początek zapalenia płuc ..., czy cos z oskrzelami jest jeszcze nie wiadomo, czekają na wyniki morfologi ( dzis rano pobierali ). Dostaje antybiotyki od kiedy tam jest wiec powinno byc niedługo lepiej ..., noc przespała , wiec ulga :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1416577370.722230.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1416577370.722230.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 36
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1416577386.543975.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1416577386.543975.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 30
Do góry