reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

U mnie słodkie też nie działa...mój mały najbardziej kopie po kwaśnym i słonym, na słodkie nic.

Ja przed wizyta w sumie wielkiego stress nie mam. Na początku było gorzej bo jednak początki są ciężkie...ale teraz bardziej stresuje się lekarzem bo się naczytam opinii a później się boje do niego iść...i co do tych opinii to powiem Wam że chyba niektóre kobiety w ciąży idąc są strasznie przewrazliwione na lekarzy...u każdego u kogo robiłam USG zawsze były jakieś negatywne opinie że gbur, że nic nie mówi, że partnera nie wpuści, że ekranu nie pokaże...i zawsze szlam przerażona a w gabinecie normalny kompetentny lekarz...fakt że nie gada ciągle ale oni muszą się skupić a jak trzeba to i pogada i się posmieje...ja idę do lekarza żeby mnie zbadał i był kompetentny ale nie żeby znaleźć przyjaciela...:D no to się wygadalam na temat który od dawna mnie wkurza :p

Z witamin ja mam pregna+

reklama
Dziewczyny a jakie witaminy polecacie? Bo brałam falvit mama a teraz biorę femibion i po nim nie czuję się jakoś super.

do tej pory brałam centrum materna ale od 20 tyg kazała mi prenatal DHA , chodzi głównie o te kwasy DHA zeby brac w 2 trymestrze.

Ja tez nie stresuje sie przed wizytami , gorzej jak nie kopie i nic nie czuje od razu mam stresa.

Teraz masz inny glod i maz go zaspokaja:laugh2::laugh2: a tak na powaznie to musisz miec dobra przemiane materii i nie masz tendencji do tycia skoro po tylu slodyczach nie tylas:tak:

Ta zalamka przez to ze drozyzna czy ze nie kupilas wszystkiego?

Grzej sie grzej zeby szybko wyzdrowiec, a smaki to rzeczywiscie masz dziwne, taki mix dobrze ze cie nie pogonilo.

Kuklaki, hahaha, zgadza się chyba z tym głodem :-D dobrą przemianę miałam, ale niestety jakiś czas temu mocno spowolniła, być może przyczynia się do tego niedoczynność tarczycy :-( od wczoraj mam zwiększoną dawkę euthyroxu, bo okazało się, że tarczyca przestała się słuchać tabletek...

Kulkami no ze tyle kasy wydalam a praktycznie kupilqm tylko produkty na tort!!!!

Kurde cos mnie bierze,gardło mnie boli i trzese się cala brrr

znamy ten ból chyba wszystkie :-( kuruj się szybciutko, bo mamy nie biorą zwolnień... (mnie rozwala reklama Vicks :-D)

Olusia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i udanej imprezki! :-) co szykujesz dobrego? :-)

Karina, bardzo mi przykro :-( dobrze, że Emily jest pod dobrą opieką, mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje no i cała Wasza rodzina :*

Natasza, super, że brat pomyślał o siostrzeńcu :-)

Doli, nie zamartwiaj się, wszystko jest ok! a bratowa nietaktowna...

Ja z ruchami też tak mam, przeważnie smyranie lekkie czuję, kopniaka tylko raz na kilka dni... Ale jak czytam o Waszych bolesnych kopach w pęcherz, to smyranie mi wystarcza :-D

Dziewczyny a jakie witaminy polecacie? Bo brałam falvit mama a teraz biorę femibion i po nim nie czuję się jakoś super.

nie biore. Skoro mam dobre wyniki nbadań to nie suplementuje sie niepotrzebnie.
Jak mi zacznie spadac to moze bede braął.
W poprzedniej ciązy gin tez nie kazał brać - mówi ze zdecydowanie wiksze dzieci sie rodzą u matek biorących witaminy. Komuś trzeba wierzyć wiec go trzymam za słowo :)

Aylin a to nie na przeczyszczenie? ;D bo ja tak słyszałam jak ma się zaparcia hihihi :-D nie wiedziałam o tej rutinacea , że nie działa ;/ czyli co zwykła wit C ??

poczytaj tu
Witamina C lewoskrętna kwas L-askorbinowy tanio i działa! | Akademia Witalności
a co do miodu to pierwsze słysze ze na przeczyszczenie :) wiem ze z gryczanym działa na obnizenie cisnienia. I mnie nigdy opo tym nie pogoniło. Mojej młodej też nie :)

W poprzedniej ciązy gin tez nie kazał brać - mówi ze zdecydowanie wiksze dzieci sie rodzą u matek biorących witaminy. Komuś trzeba wierzyć wiec go trzymam za słowo :)
JA w poprzedniej bralam caly czas i urodzil sie 3290 - takze klocek z niego nie byl. Do dzis jest chyba najchudszy w przedszkolu. A moj M urodzil sie 4950 wiec myslalam e bedzie podobnie . Na szczesie synus nie wdal sie w tatusia , obu i teraz tak bylo.

Milia mam nadzieje, ze mi sie dawka nie zwiększy juz i tak biorę 125 :wściekła/y:

W tej omedze tez sa dha tylko, ze z alg, ja jakaś antyrybna jestem ;-);-)

klaudia ja biorę witaminer prenatal dha, w 1 ciąży brałam femibion ale ten trzepie po kieszeni strasznie, jem to samo za połowe ceny

milia już jestem spokojna bo tak mały kopnął, że szok a potem chyba dupke wypiąl bo miałam z jednej stron wieeeeelką góre :D tylko strasznie nisko mi siedzi

Aylin tak właśnie na zatwardzenia przegotowana woda z miodem na czczo ;D dzięki za art. poczytam zaraz

Hej hej
jaki mam zapierdziel dzis w pracy masakra

Co do witamin to ja biore femibion 2 a lekarz polecał tez symnatal ale jakos na razie nie próbowałam.

Dzidziol nadal sie nie odzywa nie rudza i dupa stresa mam coraz wiekszego

reklama
Milia mam nadzieje, ze mi sie dawka nie zwiększy juz i tak biorę 125 :wściekła/y:

W tej omedze tez sa dha tylko, ze z alg, ja jakaś antyrybna jestem ;-);-)

Lei, mi endokrynolog powiedziała wczoraj, że dawka dla mnie to 100-150, ale na razie mam 75 (wcześniej 50), bo mówi, że teraz ważne, żeby stymulować tarczycę, a nie wspomagać ją całkowicie i że dawkę trzeba zwiększać stopniowo, więc za miesiąc wyniki i ewentualnie skorygujemy.
Aha, i kazała mi jeszcze zażywać od teraz 2000j wit. D3 (brałam 1000), bo to ciąża zimowa.

Doli, no widzisz :-)

Do góry