reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
hej, poszłam wczoraj do mamy pogadac to bratowa jak na złość siadła z nami i siedziała, milczała i obserwowała :baffled: nigdy tak nie przychodzi, nie siada itp. a jak ja jestem to zawsze musi przyleźć :baffled:

żeby to jeszcze coś mówiła..

trochę się martwię bo maluszka nie czuje ostatnio :( a tak mocno kopał.. :(

kifsi rozumiem smutek z powodu samotnego usg, u mnie te wizyty przekładane i planowane pod męża po sama nie chciałabym iść też... kurcze szkoda, a może weźmiecie syna? albo uda Wam się go komuś "sprzedać" na ten czas??

Myla na co Ty wydałas kase? ;D hehe ja jadę w niedziele na zakupy szmatowo-świąteczne, zjedz czosnek, pij sok z aroni i weź rutinacea

Margomari ja jadlam wczoraj krakersy ze siadłym mlekiem, albo jadłam fasole czerwoną z puszki i w międzyczasie słodkie :confused::confused: zdrówka!

natasza udanego spotkania :-)

klaudia ja nie, nie mam tego wirusa na szczeście, ja się zawsze boję i nie patrze na ekran tylko na mine lekarza bo boje się, że jest coś nie tak :( ja idę w środę popołudniu na 4d dodatkowe

Olusia jak nie ma się nic innego prócz czekolad, to bita śmietana jest dobra ;D zrobiłam ciasto marchewkowe wczoraj, już nie ma! ( tortownica 26 cm!) ja zjadłam 2 kawałki bo po każdym miałam zgagę :/ Wszystkiego najlepszego!!! :-D:-D

dygotka ja niestety też :( może połóżmy się na wznak i obserwujmy, coś trzeba zjeść albo wypić..

Karina zdrówka dla Emili!!!!!!! trzymam kciuki za Was

magdalena moj syn też tam rano woła czy to 5 czy 6 on by juz chciał dzień i jest bardzo zdziwiony, że latarnie się swięcą :-D

kojarztcie reklame tchibo ? z tym chłopczykiem co robi piernik dla starszego pana? normalnie rycze na tym :baffled:

hejka :)
ja tam przed usg sie nie denerwuje, raczej ciesze ze podglądne dziecia. I modle o to aby płci nie zmieniła :p
Myla na co Ty wydałas kase? ;D hehe ja jadę w niedziele na zakupy szmatowo-świąteczne, zjedz czosnek, pij sok z aroni i weź rutinacea
Myla ja dodam - woda letnia z miodem odstawiona na kilka godzin i wypij - pomaga.
Rutinacea mozesz nie brać. witamina c w tej formie sie nie wchłania. Lepiej kwas l-ascorbinowy czyli potocznie vit c lewoskrętna. W ciągu kilku godzin stawia na nogi (nie szukaj w aptece bo tam kosztuje 10 razy tyle co w sklepach ze zdrową zywnościa)

Aylin a to nie na przeczyszczenie? ;D bo ja tak słyszałam jak ma się zaparcia hihihi :-D nie wiedziałam o tej rutinacea , że nie działa ;/ czyli co zwykła wit C ??

a wiesz, że jak jechałam pierwszy raz do mojego przyszłego wtedy męża na święta, to kupiłam dla każdego pod choinkę coś słodkiego, dla 6 osób, jakieś pralinki/duże czekolady, już pod koniec listopada, bo fajne promocje były, a ja wszędzie na piechtę chodziłam, to stopniowo kupowałam, no i na początku grudnia wszystko pozjadałam, bo mnie kusiło... więc kupiłam drugi raz i drugi raz zjadłam... Aż w końcu kupiłam 2 dni przed Wigilią :-)

:-D

Ha! Ha! Witam się z rana, ale mnie ubawiłaś ;_)

Dygotka z spróbuj zjeść coś słodkiego i spokojnie wyciągnąć się na kanapie. Najlepiej leżeć na plecach i się zrelaksować. U mnie zawsze pomaga :-)

Miałam taki dzień, że mała się nic nie ruszała to zaczęłam leciutko brzuch poszturchiwać no i jak kopniaka w odpowiedzi w pęcherz dostałam to nie próbowałam więcej :-D

He! He! Dostało Ci się mamo. Dzidzi się nie tyka, ona wie kiedy chce kopać, a Ty jej do tego nie zmuszaj:-D

Dziewczyny po nadrobieniu tych paru dni (nie miałam internetu) narobiłyście mi takiego smaka na słodkości, że aż mnie skręca, a tak bardzo nie chce mi się ubierać i lecieć do sklepu. Ale Michałka w białej czekoladzie oj ślinka cieknie aż po kostki.

Co do ruchów mam podobnie jak Wy. Są dni kiedy czuje dzidzie ze trzy razy w ciągu dnia i to takie wyraźne kopy, a ostatnio nawet chyba czkawkę miało bo takie regularne puknięcia ze środka czułam tak z 2-3 min, a potem z dwa dni nic lub pojedyncze delikatne smyrnięcia. Czasem zaczynam się bać i schizować, że coś się stało, ale potem sobie myślę, że to przecież nie możliwe, na pewno wszytko jest ok. Na połówkowe we wtorek bardzo się cieszę, mam lekkiego stresa co się dowiem, ale z drugiej strony chcę już wiedzieć wszystko.
Niestety u mnie trik z słodkością na malucha nie działa. Zawsze wieczorem tak robię, że coś wszamam potem kładę się już w końcu na spokojnie, ale to nic nie pomaga - niestety dzidzi nie reaguje.

Ostatnia edycja:
reklama
Milia dołączam sie do tych dziwnych, tez nie stresuje sie przed wizyta, bardziej, ze mnie lekarz wkurzy :-D z dzidzia bedzie dobrze :tak:

Klaudia ja biorę OmegaMed optima forte.

Ostatnia edycja:
Do góry